Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το πανέξυπνο σπιτικό τρικ με 1 υλικό για να κρατήσετε τα έντομα μακριά από το σπίτι σας

Δοκιμασμένο κόλπο!

26 Οκτωβρίου 2022 13:13
Το πανέξυπνο σπιτικό τρικ με 1 υλικό για να κρατήσετε τα έντομα μακριά από το σπίτι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι άνθρωποι σιχαίνονται τα έντομα, και ειδικά τις αράχνες ειδικά όταν κάνουν επιδρομή στο σπίτι σας. Υπάρχουν κάποια σπιτικά κόλπα που μπορούν να σας απαλλάξουν από αυτά εύκολα και ανέξοδα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να απαλλαγείτε από τα έντομα της υγρασίας με φυσικό τρόπο.

Ξίδι

Μια από τις πολλές χρήσεις που έχει το ξίδι είναι να διώχνει τις αράχνες. Επομένως, βάλτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού λευκό ξίδι και νερό και ψεκάστε σε όλες τις ρωγμές του σπιτιού, τις γωνίες και τις χαραμάδες κάτω από τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού.

Το πανέξυπνο σπιτικό τρικ με 1 υλικό για να κρατήσετε τα έντομα μακριά από το σπίτι σας

«Πόλεμος» στις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια: Αγγούρι μέσα σε αλουμινόχαρτο - Το Νο1 κόλπο για να απαλλαγείτε οριστικά!

Κάποιοι λένε πως ο φόβος μας γι’ αυτά τα μικρά παράξενα όντα - τις κατσαρίδες - πηγάζει απ’ το γεγονός ότι είναι τα μοναδικά στη γη που θα επιβιώσουν από μια πυρηνική καταστροφή. Όπως και να έχει όμως, παραβιάζουν την ιδιωτικότητα και την ηρεμία σου, όπως και τα μυρμήγκια φυσικά τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

Δείτε επίσης: Απίστευτη παραγγελία σε ζαχαροπλάστες: Ζήτησαν… τούρτα με κατσαρίδες και την έφτιαξαν - Το αποτέλεσμα απλά σοκαριστικό (video)

Με ένα μαγικό τρόπο καταφέρνουν και τρυπώνουν στο σπιτικό σου, εισχωρούν στη ζωή σου και μολύνουν την αισθητική σου, αλλά και την υγιεινή του χώρου σου.

μυρμηγκια-εντομα-σπιτι-8-10

  • Κρατήστε την κουζίνα σας καθαρή. Οι κατσαρίδες έλκονται από τις πηγές τροφής, οπότε μια ακατάστατη κουζίνα είναι σαν μπουφές για αυτές. Φροντίστε να σκουπίζετε αμέσως τυχόν διαρροές, να διατηρείτε τα τρόφιμα σε καλά σφραγισμένα δοχεία και να βγάζετε τακτικά τα σκουπίδια.
  • Αποκαταστήστε τυχόν διαρροές. Οι κατσαρίδες έλκονται από την υγρασία, οπότε ακόμη και μια μικρή διαρροή μπορεί να αποτελέσει ανοιχτή πρόσκληση για να μπουν μέσα. Φροντίστε να διορθώσετε αμέσως τυχόν προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  • Απομακρύνετε την ακαταστασία. Οι κατσαρίδες αρέσκονται να κρύβονται σε σκοτεινούς, ακατάστατους χώρους. Φροντίστε να αποσυμφορείτε τακτικά το σπίτι σας, ειδικά αν ζείτε σε διαμέρισμα ή πολυκατοικία όπου οι κατσαρίδες μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν μεταξύ των μονάδων.
  • Χρησιμοποιήστε παγίδες κατσαρίδων ή δολώματα. Αυτοί είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να σκοτώσετε τις κατσαρίδες και να τις αποτρέψετε από το να επιστρέψουν . Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες, καθώς ορισμένα από αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι επικίνδυνα αν χρησιμοποιηθούν με ακατάλληλο τρόπο.
  • Καλέστε έναν επαγγελματία. Εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα με κατσαρίδες, ίσως είναι καλύτερο να καλέσετε μια εταιρεία καταπολέμησης παρασίτων για βοήθεια. Θα είναι σε θέση να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος και να σας συστήσουν την καλύτερη πορεία αντιμετώπισης.

Το κόλπο με το αγγούρι σε περίπτωση που παρ' όλα αυτά εμφανιστούν

Ποιος είπε πως τα αγγούρια είναι μόνο για τη σαλάτα σου; Η μυστική αυτή συνταγή μας για να γίνει πράξη χρειάζεται πέρα από αγγούρι και αλουμινόχαρτο! Χρησιμοποίησε το κουτί του για να τοποθετήσεις στο εσωτερικό του μαζί με λίγο αλουμινόχαρτο και μερικά κομμάτια ή φλούδες αγγουριού!

Άφησέ το σε ένα στρατηγικό σημείο του σπιτιού σου για να κάνει τα μαγικά του, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι χυμοί που το αγγούρι διαθέτει θα αντιδράσουν με το αλουμίνιο και θα δημιουργήσουν το τέλειο δόλωμα! Οι κατσαρίδες δε θα μπορούν να αντισταθούν στη μυρωδιά του. Θα μπουν στο κουτί, βάζοντας άθελά τους τέρμα στη ζωή τους!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share