Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μείγμα φρεσκάδας με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά για νεροχύτη που μοσχοβολά όλη μέρα

Σπιτική συνταγή που κάνει θαύματα

25 Οκτωβρίου 2022 09:18
Μείγμα φρεσκάδας με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά για νεροχύτη που μοσχοβολά όλη μέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κουζίνα είναι από τους πιο δημοφιλείς χώρους ενός σπιτιού και το σημείο όπου γίνεται η καθημερινή μαγειρική. Αναπόφευκτα, λοιπόν, στον νεροχύτη καταλήγουν τροφές και διάφορα υγρά που μυρίζουν. Με την ευκαιρία, δείτε το καθαριστικό κόλπο για να κάνετε τα πλακάκια να αστράφτουν.

Η μυρωδιά αυτή μπορεί να επιμένει παρόλο που εσείς έχετε προσπαθήσει να καθαρίσει τον νεροχύτη σας. Παρακάτω θα βρείτε τον απόλυτο τρόπο που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτή την άσχημη μυρωδιά μια και καλή και θα δώσει στην κουζίνα σας έναν φρέσκο και μυρωδάτο αέρα.

Μαγειρική σόδα, αλάτι, ξύδι και βραστό νερό

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως το αλάτι προσθέτει στη σόδα αρκετή τριβή για «σπάσει» τα λίπη και τις βρωμιές. Ρίξτε ½ φλυτζάνι αλάτι, ½ φλυτζάνι μαγειρική σόδα και 1 φλυτζάνι ξύδι στο σιφόνι με αυτή τη σειρά. Καλύψτε το σιφόνι και αφήστε τα να αφρίσουν για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα ρίξτε βραστό νερό και οι μυρωδιές σας θα εξαφανιστούν.

Μείγμα φρεσκάδας με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά για νεροχύτη που μοσχοβολά όλη μέρα

Αστραφτερή αλλαγή: Το απόλυτο μυστικό με ξύδι και λεμόνι για να λαμποκοπάνε οι καθρέφτες στο μπάνιο

Από τα πιο ισχυρά καθαριστικά είναι το λεμόνι και το ξύδι. Αυτά τα δύο θαυματουργά υλικά βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού, δίνοντας λύση σε πολλά προβλήματα στην καθαριότητα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τουαλέτα σαν άνοιξη: Το θαυματουργό μείγμα με λεμόνι και άλλα 2 υλικά για μυρωδιά φρεσκάδας όλη την ώρα

Υπάρχουν περιπτώσεις, μάλιστα, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δύο υλικά και να κάνετε το σπίτι… να λάμπει. Μία από αυτές είναι και το καθάρισμα στους καθρέπτες του σπιτιού.

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι και δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Ρίξτε ένα ποτήρι ζεστό νερό (δεν βράζει) σε αυτό το μείγμα. Αναμείξτε καλά αυτό το μείγμα και το βάζετε στο δοχείο ψεκασμού και το καθαριστικό για τον καθρέπτη σας είναι έτοιμο.

Χρήσεις ξυδιού, λεμονιού και μαγειρικής σόδας στο σπίτι για να κάνετε τα πάντα λαμπίκο

Για πολλούς διαφορετικούς λόγους- για άλλους είναι οι περιβαλλοντικές ανησυχίες, για άλλους η επιθυμία να ζουν σε σπίτι απαλλαγμένο από χημικά, για άλλους το κόστος- ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν να εντάξουν φυσικές λύσεις στην καθαριότητα του σπιτιού.

Μερικές τέτοιες προτάσεις συγκέντρωσε η Daily Mail, σταχυολογώντας εναλλακτικές λύσεις καθαρισμού από τα πάμπολλα blog με τέτοιου είδους συμβουλές.

Για τα σιφόνια προτείνεται η χρήση αρχικά βραστού νερού και στη συνέχεια η ρίψη πρώτα μισού φλιτζανιού μαγειρικής σόδας και μετά ενός φλιτζανιού ξιδιού. Όταν ξεθυμάνουν οι φυσαλίδες, ολοκληρώστε τον καθαρισμό αφήνοντας τη βρύση να τρέξει ζεστό νερό για μισό λεπτό.

Για να καθαρίσετε τις επιφάνειες κοπής χρησιμοποιήστε λεμόνι και αλάτι. Πασπαλίστε το αλάτι στην επιφάνεια και τρίψτε με μία λεμονόκουπα για αστραφτερά αποτελέσματα. Αν το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται καθάρισμα τοποθετήστε μισό φλιτζάνι στοματικό διάλυμα και κάντε ένα κύκλο πλύσης με άδειο κάδο.

Αστραφτερή αλλαγή: Το απόλυτο μυστικό με ξύδι και λεμόνι για να λαμποκοπάνε οι καθρέφτες στο μπάνιο

Για ένα γενικό καθαριστικό για πατώματα και παράθυρα αρχίστε αντί να πετάτε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή που καταναλώνετε- λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια- να τα βάζετε σε δοχεία που κλείνουν καλά και να τα καλύπτετε με ξίδι. Αφήστε τα για δύο εβδομάδες, στη συνέχεια σουρώστε το ξίδι- που θα έχει αρωματιστεί υπέροχα από τα φρούτα, αναμείξτε το σε αναλογία ένα προς ένα με νερό και είστε έτοιμοι.

Αν το τηλέφωνο του μπάνιου γεμίζει άλατα, ρίξτε σε ένα σακουλάκι λευκό ξύδι και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Βυθίστε το τηλέφωνο στο σακουλάκι, δέστε τα και αφήστε το έτσι όλο το βράδυ. Ξεπλύνετε το πρωί και δείτε το πεντακάθαρο.

Για να απομακρύνετε τη σκόνη από τα στόρια δέστε πανάκια καθαρισμού σε μια τσιμπίδα της κουζίνας και περάστε τα μαλακά. Θα δείτε τη σκόνη να εγκλωβίζετε στα πανάκια και τα στόρια να καθαρίζουν από όλες τις πλευρές. Αν έχετε νοσταλγήσει τα κάτασπρα δερμάτινα αθλητικά σας παπούτσια, καθαρίστε τα με οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Για τις λευκές σόλες δοκιμάστε και βαμβάκι με ασετόν για να απομακρυνθούν οι μαυρίλες και οι λέκέδες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share