Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λεκές από λάδι: Εξαφανίστε τον σε 5' με μαγειρική σόδα και άλλα 4 υλικά

Το αποτέλεσμα συναρπαστικό

21 Οκτωβρίου 2022 14:24
Λεκές από λάδι: Εξαφανίστε τον σε 5' με μαγειρική σόδα και άλλα 4 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λεκές από λάδι! Όλοι έχετε αντιμετωπίσει μια κηλίδα λαδιού που έπεσε πάνω στο ρούχο σας. Ωστόσο, σας έχουμε τις πιο έξυπνες ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να κάνετε πεντακαθαρη τη κεραμική εστία σας.

Ενδεχομένως να έφταιξε η επιθυμία σας να βουτήξετε το ψωμί στη σαλάτα ή απλά να σας βρήκε η πιτσιλιά από το λάδι στο οποίο σοτάρατε τα λαχανικά σας. Όπως και να έχει, τώρα βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να κλαίτε τα… “λιπαρά” θύματα. Δηλαδή, την ποδιά, την μπλούζα ή -ακόμα χειρότερα- το πιο άνετο τζιν σας. Σίγουρα, η πρώτη σκέψη σας θα είναι να πάτε τα ρούχα σας στο καθαριστήριο..χωρίς αποτέλεσμα. Ευτυχώς για εσάς, μάθαμε μια λαμπρή ιδέα για να εξαφανίσετε εύκολα και άμεσα τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα σας.

Αρχικά τρέξτε ολοταχώς στο μπάνιο και βγάλετε από εκεί το ταλκ, ώστε να καλύψετε τον λεκέ με μια “πλούσια” στρώση. Αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά. Να ξέρετε ότι το ταλκ απορροφά τα υγρά και τα λιπαρά στοιχεία του λεκέ με αποτέλεσμα να κάνει το καθάρισμά του παιχνιδάκι. Έπειτα, αφαιρέστε την πούδρα τινάζοντας πολύ καλά το ρούχο και τοποθετήστε στην επιφάνεια του λεκέ λίγο απορρυπαντικό πιάτων, προτού το βάλετε κανονικά στο πλυντήριο για πλύσιμο.

Υλικά

  • Υγρό Σαπούνι πιάτων
  • μαγειρική σόδα
  • μια οδοντόβουρτσα
  • ένα κομμάτι χαρτόνι
  • μπατονέτες

Διαδικασία

  • Βάλτε το χαρτόνι στο πίσω μέρος της μπλούζας έτσι ώστε να μην χαλάσετε την πίσω πλευρά.
  • Ψεκάστε την λερωμένη περιοχή με το λιπαντικό Wd-40 και έπειτα τρίψτε την.
  • Στη συνέχεια, ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα πάνω στο λεκέ. Να ξέρετε, ότι θα χρειαστεί αρκετή ποσότητα, προκειμένου να απορροφήσει το λάδι. Πάρτε την οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τη σόδα στο λεκέ. Τρίψτε πολύ καλά μέχρι οι μάζες να αρχίζουν να εμφανίζονται.
    Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε το σαπούνι πιάτων. Ρίξτε λίγο πάνω από τη σόδα και αρχίστε και πάλι το τρίψιμο. Σε αυτό το σημείο, ένα κουρέλι θα είναι πολύ χρήσιμο, δεδομένου ότι η μαγειρική σόδα θα αρχίσει να κολλάει με την οδοντόβουρτσα. Και μόλις τελειώσατε! Βγάλτε το χαρτόνι και τοποθετήστε το ρούχο στο πλυντήριο προκειμένου να το πλύνετε.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share