Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εξαφανίστε μυρμήγκια και κατσαρίδες στο πι και φι με 2 φυσικά κόλπα που δεν γνωρίζατε

Με υλικά που ήδη υπάρχουν στο σπίτι σας

19 Οκτωβρίου 2022 11:59
Εξαφανίστε μυρμήγκια και κατσαρίδες στο πι και φι με 2 φυσικά κόλπα που δεν γνωρίζατε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της ξεγνοιασιάς, των διακοπών, της θερινής ραστώνης αλλά και... των εντόμων! Από τα εκνευριστικά κουνούπια μέχρι τις (συμπαθείς κατά τα άλλα) μέλισσες και τις λαομίσητες κατσαρίδες, οι μικροσκοπικοί εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου είναι από τα ελάχιστα πράγματα που μπορούν να χαλάσουν την ησυχία και τις διακοπές μας! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα αντιμετωπίσουμε -ακόμα και να τα εξαφανίσουμε από μπροστά μας- και μάλιστα εντελώς οικολογικά και με ασφάλεια! Με την ευκαιρία, δείτε πως θα διώξετε την οσμή μούχλας από το πλυντήριο.

Να μερικοί από αυτούς:

Αγγούρι και ξύδι για τα μυρμήγκια

Για να αποφύγεις την επέλαση των μυρμηγκιών στην κουζίνα δοκιμάστε το εξής τρικ: κόψε ένα αγγούρι σε φέτες και άπλωσε τες σε διάφορα σημεία στο πάτωμα, κοντά στην "πύλη εισόδου" των μυρμηγκιών στο σπίτι (π.χ. το κάτω μέρος του παραθύρου ή μια χαραμάδα στην μπαλκονόπορτα). Τα μυρμήγκια αν και αγαπούν οτιδήποτε φαγώσιμο μισούν το αγγούρι και δεν θα πλησιάσουν! Μια άλλη λύση, εάν έχουν ήδη βρει τον τρόπο να τρυπώσουν στην κουζίνα σου είναι να περάσεις με λευκό ξύδι τους πάγκους, το πάτωμα και τις επιφάνειες από όπου μπορεί να περάσουν. Απλά ρίξε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψέκασε. Τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν.

Εξαφανίστε μυρμήγκια και κατσαρίδες στο πι και φι με 2 φυσικά κόλπα που δεν γνωρίζατε

Σαπουνόνερο ενάντια στις κατσαρίδες

Και μόνο η θέα μιας κατσαρίδας μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση; Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει σε πολλούς! Μια απλή λύση για να εξολοθρεύσεις τον απρόσκλητο επισκέπτη είναι να ψεκάσεις απευθείας την κατσαρίδα με νερό στο οποίο έχεις διαλύσει σαπούνι. Θέλει, βέβαια, θάρρος για να την πλησιάσεις τόσο πολύ, αλλά με κάποιο τρόπο θα πρέπει να την εξοντώσεις, σωστά;

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share