Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έξυπνο Tip: Πώς να καθαρίσεις εύκολα την καφετιέρα σου

Τι πρέπει να κάνετε

17 Οκτωβρίου 2022 12:45
Έξυπνο Tip: Πώς να καθαρίσεις εύκολα την καφετιέρα σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα ωραίο, ζεστό φλιτζάνι καφέ το πρωί. Αλλά, μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης της καφετιέρας σου, μπορεί να παρατηρήσεις συσσώρευση ασβεστίου ή ότι η γεύση του αγαπημένου σου καφέ δεν είναι όπως παλιά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να ρίξετε καφέ στα φυτά σας - Δεν σας πάει το μυαλό

Δυστυχώς, η καφετιέρα μπορεί να είναι ένα από τα σημεία με τα περισσότερα βακτήρια στο σπίτι σου. Είναι ζεστή και υγρή, γεγονός που την καθιστά ιδανικό μέρος για να αναπτυχθούν μικρόβια. Και αν δεν την καθαρίσεις, αυτά τα μικρόβια μπορούν να μπουν στον καφέ σου.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις την καφετιέρα σου;

Έξυπνο Tip: Πώς να καθαρίσεις εύκολα την καφετιέρα σου

Ιδανικά, θα πρέπει να κάνεις έναν βαθύ καθαρισμό της καφετιέρας σου κάθε μήνα. Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό της καράφας, θα πρέπει να την καθαρίζεις μετά από κάθε παρασκευή. Ένας μηνιαίος καθαρισμός διασφαλίζει ότι το θερμαντικό στοιχείο του μηχανήματός παραμένει απαλλαγμένο από συσσώρευση υπολειμμάτων, γεγονός που επιτρέπει στο νερό να ζεσταθεί αρκετά για να παρασκευάσει σωστά το φλιτζάνι σου.

Ο καθαρισμός της καράφας καθημερινά όχι μόνο εμποδίζει τον καφέ να λεκιάσει το ποτήρι ή το αλουμίνιο, αλλά απαλλάσσεται από κάθε καφέ που περίσσεψε που θα μπορούσε να επηρεάσει τη γεύση του επόμενου καφέ που θα φτιάξεις.

Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να καθαρίσεις την καφετιέρα σου:

1. Άδειασε την καφετιέρα από καφέ και νερό και απομάκρυνε τα υπολείμματα καφέ, όπως και τυχόν μικρούς κόκκους που έχουν πέσει στο φίλτρο ή στο δοχείο νερού.

2. Γέμισε την καράφα μέχρι το ανώτερο όριο με ίση ποσότητα νερού και ξιδιού.

3. Άδειασε το περιεχόμενο της καράφας στο δοχείο νερού και βάλε την στη θέση της. Βάλτην σε λειτουργία και όταν έχει πέσει η μισή ποσότητα νερού, κλείσε την και άφησε την με το μισό νερό στην καράφα και το άλλο μισό στο δοχείο νερού για 1 ώρα.

3. Μετά από 1 ώρα, βάλε την ξανά σε λειτουργία για να πέσει και το υπόλοιπο νερό στην καράφα. Πέταξε το νερό με το ξίδι και ξέπλυνε την καράφα.

4. Για να ξεπλύνεις το δοχείο νερού, γέμισε το με καθαρό νερό μέχρι το ανώτερο όριο, βάλε την καφετιέρα σε λειτουργία και όταν πέσει όλο το νερό, πέταξε το.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share