Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πείτε αντίο στο περιττό τρίψιμο: Το τέλειο tip για καθαρά πλακάκια στο μπάνιο

Τι πρέπει να κάνετε

17 Οκτωβρίου 2022 11:16
Πείτε αντίο στο περιττό τρίψιμο: Το τέλειο tip για καθαρά πλακάκια στο μπάνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αχ, αυτά τα πλακάκια! Το μπάνιο φαίνεται πολλές φορές βρώμικο, χωρίς να είναι, επειδή τα πλακάκια δεν γυαλίζουν και μαζεύουν σκόνη η οποία φεύγει δύσκολα.

Με ένα σφουγγάρι στο χέρι, όσο και να προσπαθείτε, το τρίψιμο δεν επαρκεί για να δείχνουν σαν καινούρια. Το μυστικό που σας προτείνουμε θα σας κάνει να λατρέψετε το μπάνιο σας και να το δείτε ξανά καθαρό και αστραφτερό!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Τα έκαναν πλακάκια»: Παίρνει μαγειρική σόδα, λεμόνι και 1 ακόμα υλικό και αφαιρεί την κόλλα από το πάτωμα

Πήγαινε στο σαλόνι και πάρε ένα λευκό κερί από αυτά που ανάβεις το βράδυ και κάνεις την ατμόσφαιρα. Μέχρι να το αντικαταστήσεις ας βολευτείς με τα ρεσό.

Πείτε αντίο στο περιττό τρίψιμο: Το τέλειο tip για καθαρά πλακάκια στο μπάνιο

Καθάρισε καλά τα πλακάκια και πέρασέ τα με ένα στεγνό πανί ή περίμενε να στεγνώσουν. Πάρε το κερί και πέρνα με προσοχή τους αρμούς ώστε να καλυφθούν από ένα ελαφρύ στρώμα.

Αμέσως θα γυαλίσουν και θα κρατήσεις τη σκόνη μακριά. Με αυτόν τον τρόπο τα προστατεύεις και από την εμφάνιση μούχλας. Αν τα πλακάκια σου είναι πολύ σκούρα καλό θα ήταν να μην το δοκιμάσεις γιατί το λευκό κερί θα αφήσει σημάδι.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τους αρμούς στα πλακάκια - Το σπιτικό κόλπο με λεμόνι και άλλο 1 υλικό που θα σας πείσει

Τα πλακάκια του μπάνιου σας μπορεί να είναι αστραφτερά, τι γίνεται όμως με τους αρμούς; Συνήθως μαυρίζουν και δεν καθαρίζουν εύκολα ενώ παράλληλα αποτελούν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης πολλών μικροβίων εξαιτίας της υγρασίας και της ζέστης του χώρου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Παίρνει την κούπα από ένα στυμμένο λεμόνι και λύνει το πιο κοινό πρόβλημα - Τρέξτε να το κάνετε!

Από τους πιο αποτελεσματικούς και εύκολους τρόπους καθαρισμού της μούχλας είναι η χλωρίνη. Δεν είναι όμως η μοναδική λύση.

Χλωρίνη

Για να καθαρίσουν και ξαναβρούν το χρώμα τους, μπορείτε να κάνετε το εξής;

Φτιάξτε ένα διάλυμα νερού και χλωρίνης αναλογία ένα προς ένα.
Ρίξτε το στους αρμούς και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά.
Κατόπιν, τρίψτε τους αρμούς με μια οδοντόβουρτσα.
Τέλος, ξεπλύντε καλά με άφθονο νερό.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μια φορά το μήνα.

Μαγειρική σόδα

Αναμείξτε δύο μέρη μαγειρική σόδα με ένα μέρος οξυζενέ και απλώστε την πάστα στους αρμούς με μια οδοντόβουρτσα. Αφήστε το μείγμα να δράσει για δύο λεπτά και τρίψτε καλά μέχρι να απομακρύνετε τη μούχλα. Ξεπλύνετε καλά μέχρι να καθαρίσουν οι αρμοί και να μην υπάρχουν υπολείμματα σόδας.

Ξίδι με λεμόνι

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τους αρμούς στα πλακάκια - Το σπιτικό κόλπο με λεμόνι και άλλο 1 υλικό που θα σας πείσει

Ένας ακόμα τρόπος για να καθαρίσετε τους αρμούς στο μπάνιο είναι να φτιάξετε ένα διάλυμα με λεμόνι και ξίδι. Ειδικότερα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

  • ½ φλ. μαγειρική σόδα
  • 1/3 φλ. χυμό λεμονιού
  • ¼ φλ. ξίδι
  • 7 φλ. νερό

Εκτέλεση

Σε μια μικρή λεκάνη αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και τρίβετε με μια οδοντόβουρτσα τους αρμούς. Πιθανόν να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μία και δύο φορές μέχρι να φύγει η βρωμιά από τους αρμούς.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share