Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά»: Κάντε τα λευκά πάνινα παπούτσια των παιδιών να αστράφτουν

Δείτε πώς μπορείτε να τα καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα

15 Οκτωβρίου 2022 13:13
«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά»: Κάντε τα λευκά πάνινα παπούτσια των παιδιών να αστράφτουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί τα λευκά πάνινα παπούτσια να λερώνουν πανεύκολα αλλά αυτή τη στιγμή είναι η πολύ στη μόδα (αφήστε που συνδυάζονται με τα πάντα).

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ποιά χλωρίνη; Αυτά είναι τα 2 θαυματουργά κόλπα για να διώξετε τις κιτρινίλες από τα παπούτσια

Δείτε πώς θα τα κάνετε πάντα να αστράφτουν!

Σαπούνι και νερό

Η πιο απλή μέθοδος που αξίζει να δοκιμάσετε είναι να πλύνετε τοπικά τα παπούτσια σας με σαπούνι και νερό. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τους επίμονους λεκέδες. Φροντίστε να έχετε αφαιρέσει τα κορδόνια ώστε να καθαρίσουν τα παπούτσια σας πιο εύκολα. Τα κορδόνια μπορείτε να τα πλύνετε κανονικά στο πλυντήριο ή να τα βάλετε μέσα σε χλωρίνη.

Χρησιμοποιήστε βερνίκι

Για δερμάτινα λευκά παπούτσια χρησιμοποιήστε μια από τις τέσσερις βασικές μορφές του βερνικιού παπουτσιών: κεριά, πάστες, υγρά και κρέμες. Το βερνίκι θα καλύψει πολλούς από τους λεκέδες που δεν βγήκαν με το πλύσιμο. Πριν το χρησιμοποιήσετε βεβαιωθείτε ότι αυτό ταιριάζει χρωματικά με το παπούτσι σας.

Πλυντήριο ρούχων

Αφαιρέστε τα κορδόνια των παπουτσιών σας και βάλτε τα στο πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό, όχι καυτό. Βάλτε κανονικά απορρυπαντικό ρούχων και μόλις ολοκληρωθεί το πλύσιμο αφήστε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν όλη τη νύχτα. Βάλτε μερικά χαρτιά στο εσωτερικό για να μην χαλάσει το σχήμα τους. Αποφύγετε χαρτιά από εφημερίδες και περιοδικά γιατί μπορεί να βγάλουν μελάνι πάνω στα παπούτσια σας. Καλύτερα χρησιμοποιήστε ολόλευκα.

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά»: Κάντε τα λευκά πάνινα παπούτσια των παιδιών να αστράφτουν

Οδοντόκρεμα

Μια επίσης καλή λύση είναι να βάλετε οδοντόκρεμα σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και να τρίψετε καλά τα παπούτσια σας. Η οδοντόκρεμα βοηθάει πολύ στον καθαρισμό των δύσκολων λεκέδων και δεν πρόκειται να βλάψει το παπούτσι σας.

Βαζελίνη

Η βαζελίνη επίσης βοηθάει στο να καθαρίσετε τα παπούτσια σας. Βάλτε βαζελίνη σε ένα βαμβακερό πανάκι και τρίψτε τα λευκά αθλητικά σας με αυτό. Στη συνέχεια καθαρίστε τη βαζελίνη με ένα στεγνό βαμβακερό πανάκι. Εκτός από καθαριότητα, η βαζελίνη θα προσθέσει και μια γυαλάδα στα παπούτσια σας που είναι ωραία.

Προσοχή! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη πάνω σε δύσκολους λεκέδες αλλά θα πρέπει να το κάνετε με πολύ προσοχή ειδικά αν το παπούτσι σας δεν είναι ολόλευκο.

Ξύδι με ελαιόλαδο

Ανακατέψτε ένα σφηνοπότηρο ξύδι με δύο σφηνοπότηρα ελαιόλαδο. Τρίψτε τους επίμονους λεκέδες με αυτό το φυσικό απορρυπαντικό και δείτε τους να εξαφανίζονται ένας ένας.

Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για να δημιουργήσετε μόνοι σας και να μπορέσετε να καθαρίσετε τα παπούτσια σας. Δοκιμάστε διάφορους τρόπους και βρείτε ποιος βγάζει τους λεκέδες πιο γρήγορα από τα παπούτσια σας. Μην ξεχνάτε πως τα λευκά παπούτσια θέλουν τακτικό καθάρισμα για να μην σας δυσκολεύουν περισσότερο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share