Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πείτε αντίο στη σκουριά: 6 έξυπνα κόλπα για να την εξαφανίσετε εντελώς από το μπαλκόνι σας

Απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα σε χρόνο ντε τε

15 Οκτωβρίου 2022 10:53
Πείτε αντίο στη σκουριά: 6 έξυπνα κόλπα για να την εξαφανίσετε εντελώς από το μπαλκόνι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι φυσιολογικό τα μπαλκόνια να μαζεύουν σκουριά. Ωστόσο το θέαμα δεν είναι και το πιο όμορφο γι΄αυτό εμείς σας έχουμε τις ιδανικές λύσεις για την σκουριά στο μπαλκόνι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πείτε αντίο στην σκουριά: Εξαφανίστε την από τα παλιά σας σκεύη με αλουμινόχαρτο και...

Τα 6 κόλπα για να απαλλαγείτε

Για τη σκουριά στα πλακάκια: Βάλτε σε αυτά μαγειρική σόδα, με ξύδι και τρίψτε τα.

Για τη σκουριά στο σιφόνι της βεράντας: Φτιάξτε μείγμα από μαγειρική σόδα, κρεμόριο και χυμό λεμονιού. Ρίξτε το στη σκουριά και μετά από μισή ώρα ρίξτε νερό για να το ξεπλύνετε.

Για τη σκουριά στα εργαλεία κηπουρικής σας: Βυθίστε ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο στο νερό και τρίψτε τα σκουριασμένα εργαλεία σας. Για τα πιο δύσκολα, ρίξτε τα πρώτα σε λευκό ξύδι και μετά επαναλάβετε την αρχική διαδικασία.

Για τη σκουριά στα μεταλλικά εξαρτήματα της τέντας: Τρίψτε και βάψτε τις σκουριές. Έπειτα, αλείψτε, με λάδι τις σκουριές.

Για λεκιασμένες γλάστρες, φτιαγμένες από πηλό: Τρίψτε τους λευκούς λεκέδες, με εμποτισμένο σε ξύδι, σύρμα.

Για τη σκουριά σε υφάσματα: Βάλτε μια φέτα λεμόνι χωρίς φλούδα στο λεκέ και σιδερώστε την περιοχή, με το σίδερό σας. Επαναλάβετε, μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, φτιάξτε μείγμα από ξύδι, αλάτι και λεμόνι για να τρίψετε το λεκέ, με οδοντόβουρτσα. Στο τέλος, απλά ξεπλύνετε με καυτό νερό.

Σκουριά σε μέταλλα: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να την εξαφανίσετε χωρίς χημικά

Μπορεί το αλουμινόχαρτο να είναι ένα συνηθισμένο αντικείμενο που βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας, οι χρήσεις του, όμως, δεν είναι πάντα τόσο απλές όσο φαντάζεστε.

Εκμεταλλευτείτε το και χρησιμοποιήστε το με τους παρακάτω τρόπους και θα δείτε πόσο απαραίτητο θα φανεί στην καθημερινότητά σας. Με την ευκαιρία, δείτε τον σωστό τρόπο για να ζεστάνεις ξανά το κρέας που έχει περισσέψει.

Αφαιρέστε την ανεπιθύμητη σκουριά από κάθε μεταλλική επιφάνεια, κάνοντας μια μπάλα από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τρίβοντας με αυτήν και ζεστό νερό την επιφάνεια που θέλετε να γυαλίσετε.

 Σκουριά σε μέταλλα: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να την εξαφανίσετε χωρίς χημικά

Μέγα κόλπο: Ο σωστός τρόπος για να ζεστάνεις ξανά το κρέας που έχει περισσέψει

Κανείς δεν εκτιμάει το ξανά ζεσταμένο μοσχαράκι που ήταν ζουμερό και την επόμενη μέρα έγινε στεγνό χωρίς υγρά από το ζέσταμα. Διότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος για να ζεσταθούν τα κρέατα που έχουν περισσέψει χωρίς να χάνουν την νοστιμιά τους.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Στέγνωσε το κρέας στο ψήσιμο; Σώστε το με αυτό το πανέξυπνο κόλπο και θα μας θυμηθείτε

Υπάρχει τρόπος για να μη χαθεί η εξαίσια και τρυφερή υφή του όταν είναι να το φας το βράδυ ή την επομένη. Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν προτείνεται, καθώς μισό λεπτό παραπάνω και το κακό έχει γίνει. Αντίο στη γεύση και το τρυφερό του πράγματος δηλαδή.

Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι μεν ο φούρνος, μέσα σε αλουμινόχαρτο δε. Το τυλίγουμε προσεκτικά σε αλουμινόχαρτο και το ζεσταίνουμε, προσθέτοντας και 1/4 της κούπας ζωμό βοδινού, ώστε να διατηρήσει το μοσχάρι τη ζουμερή σύστασή του.

Το έξυπνο κόλπο για να ζεστάνετε σωστά το κρέας

Μέγα κόλπο: Ο σωστός τρόπος για να ζεστάνεις ξανά το κρέας που έχει περισσέψει

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ζεσταίνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου, μας λέει η food editor Katie Bourque. Και δεν το αφήνουμε στην τύχη του, παρά το ελέγχουμε ανά 10 λεπτά. Αν αρχίσει να ψήνεται ξανά, θα στεγνώσει…

Κίνδυνος το κόκκινο κρέας για την υγεία

Βόμβα για την υγεία είναι, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος (μπέικον, χοιρομέρι, αλλαντικά, λουκάνικα) καθώς αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου κατά 20%. Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα οι ερευνητές ανέλυσαν όσες μελέτες έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα για τη σχέση του κατεργασμένου κρέατος με την καρδιακή υγεία.

Οι επιστήμονες απευθύνουν έκκληση στον κόσμο να περιορίσει, τουλάχιστον κατά τρία τέταρτα, τέτοια τρόφιμα από τη διατροφή του ή να τα εξαλείψει ολοκληρωτικά, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο.

Ακόμα και 50 γραμμάρια κατεργασμένου κρέατος αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 18% εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αλάτι και κορεσμένα λίπη. Ο κίνδυνος καρδιακής νόσου υποδιπλασιάζεται (9%) όταν πρόκειται για ακατέργαστο κόκκινο κρέας (βοδινό, χοιρινό και αρνί), ενώ δεν διαπιστώθηκε καμία σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης πουλερικών και καρδιακών νοσημάτων.

Η δρ Ανίκα Κνούπελ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τονίζει ότι «η παραγωγή κρέατος συμβάλλει στην εκπομπή των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να μειώσουμε την παραγωγή και κατανάλωσή του για να βοηθήσουμε το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, όμως, η μείωση του κόκκινου και κατεργασμένου κρέατος έχει σημαντικά οφέλη για την καρδιακή μας υγεία».

Η δρ Κνούπελ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποιο είναι ένα «ασφαλές» όριο ακίνδυνης κατανάλωσης αυτών των ειδών. Ετσι, η καλύτερη σύσταση είναι να τρώμε όσο λιγότερο κόκκινο κρέας μπορούμε, όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Παρότι η έρευνα δεν κατάφερε να βρει την αιτιώδη σχέση μεταξύ κόκκινου κρέατος και καρδιοπάθειας, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπών αυξάνει τη λεγόμενη κακή χοληστερίνη (LDL) και οι υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού την υπέρταση. Αμφότεροι είναι παράγοντες κινδύνου για στεφανιαία νόσο. Προηγούμενη έρευνα των επιστημόνων της Οξφόρδης είχε δείξει ότι ακόμα και η μέση κατανάλωση κόκκινου και κατεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των εντέρων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share