Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πλακάκια μπάνιου: Το απόλυτο καθαριστικό μείγμα με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά για να τα κάνετε λαμπίκο σε χρόνο dt

Φυσικό και αποτελεσματικό κόλπο!

14 Οκτωβρίου 2022 11:50
Πλακάκια μπάνιου: Το απόλυτο καθαριστικό μείγμα με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά για να τα κάνετε λαμπίκο σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί τα καθαριστικά του εμπορίου να είναι η εύκολη λύση για τις νοικοκυρές ωστόσο δεν έχετε να χάσετε κάτι δοκιμάζοντας να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της γιαγιάς για πεντακάθαρο μπάνιο.

Πείτε όχι στα τοξικά και με τις σωστές αναλογίες φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό με αγνά σπιτικά υλικά εύκολα και οικονομικά.

Από τις χειρότερες βρωμιές μέσα στο σπίτι είναι αυτή που εμφανίζεται στα πλακάκια του μπάνιου και ιδιαίτερα στα σημεία που βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά και συγκεκριμένα στους αρμούς. Για ακόμα μια φορά εμείς σας έχουμε τη λύση και μάλιστα βρίσκεται ήδη στο σπίτι σας!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1/2 φλ. καθαριστικό πιάτων
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο
  • Λίγο οξυζενέ

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε πολύ καλά τα υλικά έτσι ώστε να πάρουν τη μορφή μιας αραιής πάστας. Βουτήξτε το σφουγγάρι στην πάστα και αρχίστε να τρίβετε τα πλακάκια του μπάνιου σας. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολία με επίμονους λεκέδες και ειδικά στους αρμούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα. Με ένα καλό τρίψιμο θα εξαφανιστούν όλες οι βρωμιές. Αφήστε την πάστα να να δράσει για μερικά λεπτά και μετά ξεπλύνετε με νερό.

Πλακάκια μπάνιου: Το απόλυτο καθαριστικό μείγμα με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά για να τα κάνετε λαμπίκο σε χρόνο dt

Το έξυπνο tip για να αφαιρέσετε την κιτρινίλα από τη λεκάνη της τουαλέτας

Χωρίς αμφιβολία ο πιο χρησιμοποιούμενος χώρος στο σπίτι μας είναι η τουαλέτα. Και ασφαλώς είναι ο χώρος όπου μαζεύονται οι περισσότερες βρωμιές, γι’ αυτό και θα πρέπει να την καθαρίζουμε και να την απολυμαίνουμε πάρα πολύ συχνά. Ένα από τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλες οι νοικοκυρές είναι οι κίτρινοι λεκέδες που μοιάζουν με σκουριά στη λεκάνη της τουαλέτας. Ας δούμε έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να κάνουμε και πάλι την λεκάνη της τουαλέτας μας σαν καινούρια!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το "θαύμα" της λεκάνης: Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για φυσικό πεντακάθαρο αποτέλεσμα

Οι λεκέδες στην λεκάνη της τουαλέτας γίνονται πιο έντονοι με την πάροδο του χρόνου και καθίσταται δύσκολη η αφαίρεσή τους. Πολλές από εμάς χρησιμοποιούν χημικές ουσίες αλλά καμία δεν λειτουργεί όπως θα θέλαμε και επιπλέον είναι και επικίνδυνη η μυρωδιά αυτών των χημικών. Υπάρχει λοιπόν μια μέθοδος για την αφαίρεση αυτών των λεκέδων χωρίς τη χρήση χημικών και με την βοήθεια 2 μόνο πραγμάτων: της ελαφρόπετρας και λίγης δύναμης στον καρπό!

Το έξυπνο tip για να αφαιρέσετε την κιτρινίλα από τη λεκάνη της τουαλέτας

Η ελαφρόπετρα λοιπόν ή αλλιώς πέτρα της φτέρνας, επειδή βοηθά στον καθαρισμό του νεκρού δέρματος στις φτέρνες, είναι η καλύτερη λύση για να απαλλαγούμε από τους κίτρινους λεκέδες στην λεκάνη της τουαλέτας.

Αφού βρέξετε το σημείο όπου είναι ο λεκές, ξεκινήστε να τρίβετε την λεκάνη με την ελαφρόπετρα μέχρι να φύγει και η τελευταία κιτρινίλα!

Πιστέψτε μας ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!

Καλή σας επιτυχία!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share