Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παίρνει την κούπα από ένα στυμμένο λεμόνι και λύνει το πιο κοινό πρόβλημα - Τρέξτε να το κάνετε!

Δοκιμάστε το

14 Οκτωβρίου 2022 07:56
Παίρνει την κούπα από ένα στυμμένο λεμόνι και λύνει το πιο κοινό πρόβλημα - Τρέξτε να το κάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια λεμονόκουπα μπορεί να φανεί πιο χρήσιμη από όσο φαντάζεστε, και μετά από αυτό που θα διαβάσετε δεν θα την ξαναπετάξετε. Στύψτε το λεμόνι και χρησιμοποιήστε τον χυμό, αλλά και την φλούδα του.

Το λεμόνι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αφού όπως θα δείτε εδώ ο χυμός του του είναι θαυματουργός, για αυτό και πρέπει να καταναλώνετε και το πρωί με ζεστό νερό. Εκτός από αυτό έχει και άλλα οφέλη.

Αν έχετε σκασμένες φτέρνες, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτήν την απλή και ελάχιστα γνωστή μέθοδο. Ούτε οι ακριβές κρέμες ούτε οι αλοιφές θα σας δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να επαναφέρετε το ξηρό και σκασμένο δέρμα στις φτέρνες θα χρειαστείτε την φλούδα ενός λεμονιού. Χρειάζεστε 1 λεμόνι, κρέμα ή λάδι για το δέρμα και κάλτσες.

Τι θεραπεύει

Κόψτε το λεμόνι στην μέση και βγάλτε το χυμό. Θα πρέπει να μείνει μόνο τη φλούδα με λίγο πολτό. Βάλτε το μισό απ ‘ευθείας στην φτέρνα σας, βάλτε τις κάλτσες σας και κρατήστε το έτσι για μισή ώρα. Μετά, αφαιρέστε τις κάλτσες και ρίξτε μια ματιά στις φτέρνες σας. Η φλούδα του λεμονιού και ο πολτός του περιέχουν αιθέρια έλαια,, που μαλακώνουν και αναζωογονούν το παλιό σκασμένο δέρμα. Οι ρωγμές στις φτέρνες σας θα είναι λιγότερο ορατές και εάν εφαρμόζετε τη αυτή θεραπεία για τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, το δέρμα σας θα δείχνει άψογο. Απλώστε μικρή ποσότητα κρέμας ή λάδι για το δέρμα στα πόδια σας, κατά προτίμηση λάδι καρύδας για μαλάκωμα και ενυδάτωση.

Μετά τη θεραπεία με την φλούδα του λεμονιού, τα θρεπτικά συστατικά επιτρέπουν στην κρέμα ή το έλαιο να διεισδύσει εύκολα στα βαθιά στρώματα του δέρματος. Αυτή είναι μία αποτελεσματική θεραπεία για το ραγισμένο και τραχύ δέρμα στα πόδια.

λεμονι-στυμμενο-λεμονοκουπα-14-10

Ρίχνει μαγειρική σόδα με λεμόνι στο νεροχύτη και βάζει τέλος σε ένα κοινό πρόβλημα - Θα σας εκπλήξει

Ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι, που θα σας λύσει ένα από τα βασικά προβλήματα μιας κουζίνας. Θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα.

Το λεμόνι ως γνωστόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον καθαρισμό, ακόμα και του βραστήρα, και σε συνδυασμό με την μαγειρική σόδα, μπορεί να κάνει θαύματα. Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές. Αυτό που ξεχνούν σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων.

Με τον απλό τρόπο που ακολουθεί μπορείτε να πετύχετε “με έναν σμπάρο δυό τριγώνια”: να προστατεύσετε τη Φύση και να απομακρύνετε την δυσωδία από την κουζίνα σας.

Νεροχύτης μυρωδιά

Γι’ αυτό θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας

Τι να κάνετε:

  • Ζεστάνετε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μέσα στη σόδα για να διαλυθεί καλά. Κάντε το αυτό αργά, επειδή θα υπάρχει κάποια αντίδραση με την μορφή αφρού, μεταξύ σόδας και χυμού.
  • Στη συνέχεια ρίξτε το διάλυμα σιγά-σιγά μέσα στο νεροχύτη. Περιμένετε 10 λεπτά για να απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.

Αυτό ήταν! Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ίχνος από τις δυσάρεστες οσμές.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι (π.χ. στο μπάνιο ή στις υδρορροές στο μπαλκόνι) και να αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές. Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολούχο ξύδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share