Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πλύσιμο στο χέρι: Ξεκινήστε την πλύση του χαλιού με μια μεσαία βούρτσα

Μάθετε να βουρτσίζετε σωστά!

13 Οκτωβρίου 2022 15:02
 Πλύσιμο στο χέρι: Ξεκινήστε την πλύση του χαλιού με μια μεσαία βούρτσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν ξεκινήσετε το πλύσιμο στο χέρι θα πρέπει να επιβεβαιώσετε πως το χαλί μπορεί να πλυθεί, κοιτώντας την ετικέτα του κατασκευαστή.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Θα τα ζήλευε και η Μοιραράκη: Χαλιά σαν καινούργια με μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά

Ελέγξτε ότι το επιλεγμένο απορρυπαντικό είναι κατάλληλο για το χαλί σας, συνήθως κοινά καθαριστικά του εμπορίου είναι κατάλληλα. Απλώστε το σε ένα καθαρό, σφουγγάρι ή πανί και τρίψτε το πάνω από την επιφάνεια του χαλιού.

Βρέξτε το χαλί με το λάστιχο καλά σε όλη την επιφάνεια του. Απλώστε το καθαριστικό με ένα καθαρό, σφουγγάρι ή πανί και τρίψτε το πάνω από την επιφάνεια του χαλιού.

Ξεκινήστε την πλύση του χαλιού με μια μεσαία βούρτσα.

Αφήστε το χαλί για λίγες ώρα, ώστε να δράσει το καθαριστικό, συνήθως αναφέρει στην ταμπλέτα του καθαριστικού για πόση ώρα.

Ξεπλύνετε σχολαστικά.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για όσες φορές χρειαστεί.

Στεγνώστε το χαλί.

Πλύσιμο στο χέρι: Ξεκινήστε την πλύση του χαλιού με μια μεσαία βούρτσα

Ο χώρος που θα επιλέξετε να αφήσετε το χαλί σας να στεγνώσει θα πρέπει να είναι τέτοιος ώστε το χαλί να απλωθεί ομοιόμορφα για να διατηρήσει το αρχικό, ομοιόμορφο σχήμα του. Επίσης προσέξτε την άμεση έκθεση στον ήλιο, γιατί τα χρώματα μπορούν να ξεθωριάσουν. Για να επιταχύνετε την διαδικασία του στεγνώματος, μπορείτε να βουρτσίζετε το χαλί με μια μαλακή βούρτσα, για να απομακρύνετε όση υγρασία (νερό) μπορείτε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share