Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το μπαχαρικό που θα "απογειώσει" το κρέας σας και θα δώσει ατελείωτη νοστιμιά στο ψητό σας

Απίστευτο!

12 Οκτωβρίου 2022 12:54
Το μπαχαρικό που θα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κρέας είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από τον περισσότερο κόσμο. Είναι πηγή πρωτεΐνης και διαφόρων θρεπτικών συστατικών γεγονός που δίνει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται.

Η κατανάλωσή του όμως θέλει μέτρο και φυσικά προσοχή κι ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στους συνδυασμούς που θα κάνουμε. Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη που κάνουμε είναι κατά το μαρινάρισμα, δείτε εδώ ποιο είναι.

Ποιος δεν θέλει να τον αποθεώνουν οι καλεσμένοι για τις μαγειρικές του ικανότητες; Δείτε ποιο είναι το μπαχαρικό που χρησιμοποιώντας το στο κρέας σας θα απογειώσετε τη γεύση του.

Το τζίντζερ, με την ελληνική ονομασία πιπερόριζα, είναι ασιατικό μπαχαρικό. Πρόκειται για τη (νωπή ή αποξηραμένη) ρίζα του φυτού τζίντζερ. Το άρωμά του είναι ζεστό και πικάντικο και η γεύση του καυτερή. Διατίθεται στο εμπόριο φρέσκο, σε σιρόπι, σε γλασαρισμένη μορφή, τριμμένο και πίκλες. Συναντάται στα περισσότερα ανατολίτικα μίγματα μπαχαρικών (κάρυ κ.ά.), αλλά χρησιμοποιείται και μόνο του.

Το φρέσκο τζίντζερ χάνει γρήγορα το άρωμά του, γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά την αγορά του. Πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με προσοχή, αφού το άρωμά του είναι πολύ δυνατό. Στην αγορά θα βρείτε λευκό, μαύρο, αλλά και ροζ τζίντζερ. Είναι αρκετά ήπιο μπαχαρικό, ταιριάξτε το ψιλοκομμένο σε χοιρινό, μοσχαράκι ή πουλερικά.

κρεασ-μπαχαρικο-κουζινα-μαγειρεμα-17-7

Ο μύθος με το κόκαλο του κρέατος που πρέπει να καταρρίψετε

Όλοι έχουμε και από έναν «ψήστη» στην παρέα ή την οικογένεια. Έναν δεινό κρεατοφάγο που έχει αναγάγει το ψήσιμο του κρέατος σε επιστήμη, σε μια δική του ιεροτελεστία με βήματα και κανόνες που ακολουθεί ευλαβικά, ώστε να είναι η μπριζόλα ζουμερή, τρυφερή και ψημένη στην εντέλεια. Με την ευκαιρία, δείτε το έξυπνο τρικ για να ξεπαγώσεις την μπριζόλα σε λιγότερο από 5'

Είναι, όμως, όλοι αυτοί οι κανόνες απαραίτητοι για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα; Βρήκαμε 7 «απαράβατους» κανόνες για το ψήσιμο της μπριζόλας που αν και μπορεί θεωρητικά να έχουν κάποια βάση, στην πράξη δεν έχουν και πολλή ουσία.

Το κομμάτι που έχει και κόκαλο είναι πιο νόστιμο.

Αν πάρουμε δύο ίδιες μπριζόλες, μία με το κόκαλο και μία χωρίς το κόκαλο και τις ψήσουμε, στο τέλος δεν θα έχουν καμία ουσιαστική διαφορά στη γεύση. Όμως, αυτό που ξεγελά και μας κάνει να πιστεύουμε ότι το κόκαλο κάνει το κρέας πιο νόστιμο ίσως είναι οι συνδετικοί ιστοί και το λίπος που βρίσκουμε συνήθως κοντά στο κόκαλο. Γευστικά σημεία του κρέατος που τα αφαιρούμε όταν το ξεκοκαλίζουμε. Όποτε, δεν είναι το κόκαλο που προσθέτει γεύση, αλλά ό,τι το περιτριγυρίζει.

Ο μύθος με το κόκαλο του κρέατος που πρέπει να καταρρίψετε

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share