Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γιαγιά τι να κάνω; Η καλύτερη συμβουλή για να διώξεις τα μυρμήγκια

Δώσε βάση!

11 Οκτωβρίου 2022 08:30
Γιαγιά τι να κάνω; Η καλύτερη συμβουλή για να διώξεις τα μυρμήγκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν υπάρχει ένα άτομο που να ξέρει τις καλύτερες συμβουλές για το σπίτι, τότε δίχως αμφιβολία αυτό το άτομο είναι η γιαγιά.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν καθαρίζετε την μπανιέρα.

Η εμφάνιση των μυρμηγκιών στο σπίτι είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς. Πώς μπορούμε άραγε να τις διώξουμε μακριά. Ας ρωτήσουμε την γιαγιά...!

Η γιαγιά ξέρει.. Και εμείς την ακούμε και μαθαίνουμε.

Υπάρχει ένα κόλπο με στάχτη που μπορεί να κάνει θαύματα.

 Γιαγιά τι να κάνω; Η καλύτερη συμβουλή για να διώξεις τα μυρμήγκια

Με τη στάχτη μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, πώς; Βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Η αλισίβα αποτελεί το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει από ρούχα και πατώματα, μέχρι τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα.

Αν δεν ξέρετε πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια, ρίξτε λίγη στάχτη στη μυρμηγκοφωλιά τους. Δεν μπορούν να μεταφέρουν τη στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια!

Να την ακούς την «κολπατζού» γιαγιά: Ρίχνει μια κούπα από χυμό λεμονιού μέσα στο πλυντήριο ρούχων – Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Εσείς γνωρίζατε πως ο χυμός λεμονιού, μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο της χλωρίνης; Πρόκειται για ένα παλιό φυσικό κόλπο των γιαγιάδων που κρατάει τα λευκά ρούχα λαμπερά και καθαρά.

Μπορεί να σε βοηθήσει και να φρεσκάρεις τα λευκά ρούχα, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη ή κάποιο άλλο χημικό λευκαντικό για υφάσματα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις ¼ – ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού μαζί με το απορρυπαντικό ρούχων στην πλύση των λευκών. Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις χυμό λεμονιού σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και να αφήσεις τα ρούχα να μουλιάσουν μέσα για μισή ώρα τουλάχιστον.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το κιτρίνισμα των λευκών και τα ασπρόρουχα θα αποκτήσουν και ένα ευχάριστο άρωμα λεμονιού.

Προσοχή όμως, καθώς ο χυμός λεμονιού μπορεί να ξεθωριάσει τα χρώματα, καλό είναι αυτό το τρικ να το χρησιμοποιείς μόνο για λευκά υφάσματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share