Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πώς θα βγάλεις τις λαδιές από τo πλαστικό δοχείο φαγητού: Το απίθανο κόλπο για να «τρίζει» από καθαριότητα (Video)

To έξυπνο τρικ για να καθαρίσεις το πλαστικό δοχείο φαγητού στο πι και φι

9 Οκτωβρίου 2022 09:57
Πώς θα βγάλεις τις λαδιές από τo πλαστικό δοχείο φαγητού: Το απίθανο κόλπο για να «τρίζει» από καθαριότητα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν κανείς έχει βάλει το φαγητό του σε πλαστικό δοχείο και έχει προσπαθήσει με σφουγγάρι να το καθαρίσει από τα λάδια και υπολείμματα κόκκινης σάλτσς, τότε ξέρει την πραγματική δυσκολία. Παράλληλα, δείτε εδώ το απλό κόλπο για αφαιρέσετε αποτελεσματικά το λάδι από το χαλί σας!

Η πλατφόρμα του TikTok είναι γνωστή και για τα βίντεο με τα διάφορα καθαριστικά hacks τα οποία δημοσιεύονται και μέσα από την πλατφόρμα έγινε γνωστό ακόμη ένα έξυπνο κόλπο που θα σου λύσει τα χέρια.

To έξυπνο τρικ για να καθαρίσεις το πλαστικό δοχείο φαγητού στο πι και φι

Το κόλπο αυτό λειτουργεί, τόσο σε πλαστικά, όσο και σε γυάλινα δοχεία φαγητού, αρκεί να προσθέσεις λίγο νερό, λίγο σαπούνι πιάτων και ένα κομμάτι χαρτί από το ρολό κουζίνας.

Τότε, κλείνεις το δοχείο φαγητού με το καπάκι του και αρχίζεις να το ανακινείς πάνω -κάτω, δεξιά και αριστερά μέχρι να εξαπλωθεί στο εσωτερικό η σαπουνάδα. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και μάλιστα, δεν θα δυσκολευτείς ποτέ ξανά να καθαρίσεις τα βρώμικα δοχεία φαγητού.

Έπεσε λάδι πάνω στον καναπέ; Το απόλυτο κόλπο για να μη μείνει στάμπα

Ο λεκές από λάδι στην ταπετσαρία πρέπει να καθαριστεί γρήγορα, διαφορετικά μπορεί να λερωθούν και τα ρούχα μας όταν καθίσουμε στη λεκιασμένη περιοχή του καναπέ.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λεκιασμένος καναπές: Το λευκό "θαύμα" που θα τον κάνει σαν να αγοράστηκε τώρα

Επιπλέον, όπως συμβουλεύουμε και για κάθε άλλο λεκέ (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων), με την άμεση αντιμετώπιση του επιτυγχάνουμε την ολοκληρωτική απομάκρυνση του.

Τοποθετείστε χαρτί κουζίνας επάνω στον λεκέ και πιέστε ελαφρά για να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι.

Έπεσε λάδι πάνω στον καναπέ; Το απόλυτο κόλπο για να μη μείνει στάμπα

Ρίξτε μαγειρική σόδα επάνω στη λεκιασμένη περιοχή για να απορροφήσει το λάδι. Αφήστε την να παραμείνει για 15 λεπτά και κατόπιν αφαιρέστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

Ρίξτε αρκετή ποσότητα ξηρού διαλύτη καθαρισμού σε μια καθαρή, λευκή πετσέτα και τρίψτε απαλά τον λεκέ.
Στη συνέχεια στεγνώστε την περιοχή χρησιμοποιώντας μια στεγνή πετσέτα.

Ελέγξτε την περιοχή, ο λεκές από λάδι στην ταπετσαρία θα πρέπει να έχει απομακρυνθεί. Αν όχι, επαναλάβατε τα βήματα 2 έως 4 μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share