Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λαμπίκο στο πι και φι: Συμβουλές για να καθαρίσετε τη μπογιά από το πάτωμα

Tips για νοικοκυρές

7 Οκτωβρίου 2022 13:30
Λαμπίκο στο πι και φι: Συμβουλές για να καθαρίσετε τη μπογιά από το πάτωμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά τη βαφή ενός σπιτιού οι λεκέδες από τη μπογιά είναι αναπόφευκτοι! Προφανώς και η καλύτερη λύση είναι να καθαρίζουμε τα σταξίματα την ώρα που γίνονται και είναι ακόμη υγρά προκειμένου να μη στεγνώνουν και μας δυσκολεύουν τη ζωή…

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Στα πατώματα: Το έξυπνο κόλπο με τη χλωρίνη για αστραφτερά πλακάκια – Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο

Παρ’ όλα αυτά αν ξεραθούν δεν είναι και το τέλος του κόσμου! Υπάρχουν πολλές μέθοδοι καθαρισμού για λεκέδες χρώματος, οι οποίοι καθαρίζονται πολύ γρήγορα όταν είναι φρέσκοι, αλλά είναι πολύ δύσκολοι όταν στεγνώσουν.

Είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στον πιο δύσκολο καθαρισμό λαδομπογιών το συντομότερο δυνατό.

Θα σας δώσω συμβουλές για να καθαρίσετε τη μπογιά από το πάτωμα!

Πώς να καθαρίσετε το πλαστικό χρώμα από το πάτωμα

Η πλαστική βαφή, η οποία προτιμάται περισσότερο για το βάψιμο των τοίχων και την επίτευξη του επιθυμητού χρώματος, είναι ένας από τους πιο ερευνημένους τύπους βαφής για τον τρόπο καθαρισμού.

Σε αυτό το σημείο, για να προσδιορίσετε με ποια τεχνική θα καθαρίσετε το χρώμα στο πάτωμα, είναι απαραίτητο να ξέρετε τι είδους βαφή είναι.

Θα χρειαστεί ένα υγρό πανί για να καθαρίσετε τις σταγόνες χρώματος που πέφτουν κατά τη διαδικασία της βαφής. Αντί για την κλασική διαδικασία σκουπίσματος, ο καθαρισμός του χρώματος από το έδαφος θα αποτρέψει την εξάπλωση του χρώματος σε περισσότερες περιοχές. Είναι δυνατό να ξύσετε το αποξηραμένο πλαστικό χρώμα χωρίς να καταστραφεί το πάτωμα και να καθαρίσετε τα υπολείμματα βαφής που έχουν απομείνει σκουπίζοντας σκληρά.

Όσοι θέλουν πιο πρακτικό καθάρισμα από αυτή την άποψη μπορούν να ρίξουν λίγο διαλυτικό στο λεκέ του χρώματος και να κάνουν το χρώμα να ξεκολλήσει αμέσως.

Πώς να καθαρίσετε τη λαδομπογιά από το πάτωμα

Λαμπίκο στο πι και φι: Συμβουλές για να καθαρίσετε τη μπογιά από το πάτωμα

Είναι ενοχλητικό εάν ο λεκές από το χρώμα έχει στάξει σε άλλα ρούχα ή αντικείμενα εκτός από την επιφάνεια του δαπέδου. Αν και η λαδομπογιά που στάζει στο πάτωμα είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς λεκέδες, είναι δυνατό να αφαιρέσετε τη λαδομπογιά από το πάτωμα πολύ εύκολα με τη βοήθεια αμμωνίας.

Επιπλέον, το γεγονός ότι η λαδομπογιά έχει στεγνώσει σημαίνει ότι θα είναι πιο δύσκολο να ξεκολλήσει. Για αυτό, αντί να χάνετε χρόνο με άλλες μεθόδους καθαρισμού αποξηραμένων λαδομπογιών, ο απευθείας καθαρισμός με διαλυτικό θα προσφέρει καθαρισμό σε συντομότερο χρόνο.

Όσο προσεκτικοί κι αν είστε κατά το βάψιμο και το άσπρισμα, οι σταγόνες μπογιάς που πέφτουν στο έδαφος είναι αναπόφευκτες. Για το λόγο αυτό, είναι χρήσιμο να έχετε στο σπίτι υλικά όπως αμμωνία και διαλυτικό ενάντια στους λεκέδες λαδομπογιάς που μπορεί να πέσουν στο πάτωμα.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αφαίρεση λεκέδων μπογιάς από το παρκέ

Αν και δεν είναι πολύ προβληματικό να αφαιρέσετε τον λεκέ από το χρώμα που έχει στάξει σε μαρμάρινες ή τσιμεντένιες επιφάνειες, είναι απαραίτητο να είστε πολύ προσεκτικές όταν πρόκειται για την επιφάνεια του παρκέ.

Το γεγονός ότι το υλικό που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του λεκέ από το χρώμα είναι επιβλαβές για την επιφάνεια του παρκέ, κάνει την επιφάνεια να φαίνεται πιο άσχημη. Για το λόγο αυτό, το εξαγωγικό υλικό πρέπει να είναι σε ένα χαρακτηριστικό που να μην καταστρέφει το παρκέ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλά δάπεδα καλύπτονται πλέον με παρκέ, η γνώση του πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το παρκέ είναι προς το συμφέρον πολλών ανθρώπων. Εάν το χρώμα στο παρκέ δεν είναι ακόμη στεγνό, η σκόνη είναι ένα από τα καλύτερα αφαιρετικά. Η σκόνη που χύνεται πάνω στο χρώμα θα εξασφαλίσει ότι το χρώμα καθαρίζεται χωρίς να απλώνεται.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αφαίρεση λεκέδων μπογιάς

Το βάψιμο των τοίχων που λερώνονται με την πάροδο του χρόνου, όταν έρθει η ώρα του καθαρισμού, είναι μια από τις δουλειές που θεωρούνται υποχρεωτικές για κάθε σπίτι και χώρο εργασίας.

Αν και δεν υπάρχουν πολλοί λεκέδες μπογιάς στο πάτωμα ή στα έπιπλα κατά τη διάρκεια των εργασιών βαφής που γίνονται από επαγγελματίες, είναι δυνατό να δείτε λεκέδες μπογιάς σε πολλά σημεία για όσους βάφουν μόνοι τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η διατήρηση ενός υγρού πανιού τριγύρω θα διασφαλίσει ότι οι σταγόνες χρώματος που πέφτουν στο πάτωμα καθαρίζονται αμέσως.

Ωστόσο, για όσους δεν μπορούν να βρουν την ευκαιρία να καθαρίσουν τον λεκέ του χρώματος πριν στεγνώσει, θα είναι πολύ εύκολο να τον καθαρίσουν με υλικά όπως διαλυτικό και οινόπνευμα. Ωστόσο, το υλικό που χύνεται στον λεκέ του χρώματος θα πρέπει να καθαρίζεται από την επιφάνεια του εδάφους χωρίς να περιμένετε πολύ.

Διαφορετικά, είναι πιθανό επιφάνειες όπως το παρκέ να καταστραφούν από υλικά όπως διαλυτικό και οινόπνευμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share