Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

«Φαρμακώνει» το πλυντήριο με ασπιρίνη - Αυτό που πετυχαίνει με τους λεκέδες ξεπερνά κάθε φαντασία!

Θα πάθετε πλάκα!

6 Οκτωβρίου 2022 14:51
«Φαρμακώνει» το πλυντήριο με ασπιρίνη - Αυτό που πετυχαίνει με τους λεκέδες ξεπερνά κάθε φαντασία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να ακούγεται περίεργο όμως η ασπιρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους στις δουλειές του σπιτιού. Όπως για παράδειγμα, η ασπιρίνη στο πλύσιμο ρούχων μπορεί να βγάλει θαυματούργα αποτελέσματα στα ρούχα.

Αυτό το εκπληκτικό τέχνασμα μπορεί να αντικαταστήσει αποτελεσματικά το λευκαντικό και όλα τα προϊόντα απομάκρυνσης των λεκέδων. Λίγα μόνο χάπια ασπιρίνης στο πλύσιμο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τη λευκότητα των ρούχων σας. Το καλύτερο απ’όλα, θα κρατήσετε τον προϋπολογισμό σας ανέπαφο!

Τί ακριβώς πρέπει λοιπόν να κάνετε για να αποκαταστήσετε τη λευκότητα των ρούχων σας και να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τους λεκέδες; Παράλληλα, κάντε το πλυντήριο σας να λάμπει και να μυρίζει υπέροχα με αυτό τον πανέξυπνο τρόπο.

Ξεκινήστε διαλύοντας 5 δισκία ασπιρίνης των 300mg σε 7.5 λίτρα ζεστό νερό. Στη συνέχεια, μουλιάστε τα λευκά σας ρούχα στο μείγμα και αφήστε τα μέσα στο νερό όλη τη νύχτα.

Το πρωΐ, μεταφέρετε τα ρούχα στο πλυντήριό σας, προσθέστε μερικά ακόμα δισκία ασπιρίνης και ξεκινήστε τον κύκλο πλύσης. Σε αντίθεση με τα λευκαντικά του εμπορίου, αυτή η μέθοδος λεύκανσης είναι απολύτως ασφαλής και δεν καταστρέφει τα υφάσματα. Αντίθετα, αφαιρεί τη βρωμιά και τους λεκέδες με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα ρούχα σας θα έχουν απίστευτη φρεσκάδα!

πλυντηριο-ρουχων-ασπιρινη-λεκεδεσ-6-10

«Διαόλου κάλτσα» η γιαγιά: Οι 6 τρόποι για να βγαίνουν τα ρούχα από το πλυντήριο λες και σιδερώθηκαν

Πολλές φορές κάνουμε τα πράγματα μηχανικά, χωρίς να σκεφτούμε καλύτερους τρόπους, κάτι το οποίο μπορεί να μας φάει αρκετό χρόνο χωρίς λόγο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λερωμένα παπούτσια: Βάλτε στην άκρη το πλυντήριο και δείτε πως γίνονται πεντακάθαρα με ένα λεμόνι!

Το σιδέρωμα ρούχων είναι μια από τις πιο κουραστικές δουλειές του σπιτιού. Ειδικά άμα τα ρούχα βγήκαν από το πλυντήριο και στέγνωσαν πολύ τσαλακωμένα τότε η ζωή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη στο σίδερο.

Παρακάτω βρίσκεται μία λίστα από κόλπα, ώστε τα ρούχα σας να είναι λιγότερο τσαλακωμένα βγάζοντάς τα από το πλυντήριο.

Οι συμβουλές για να δοκιμάσετε στα ρούχα σας

Δοκιμάστε το κόλπο με το βρεγμένο ύφασμα: Αν θέλετε να «σιδερώσετε» γρήγορα ένα ρούχο, κάντε το εξής: Βάλτε το ρούχο σας στο στεγνωτήριο μαζί με ένα βρεγμένο ύφασμα. Στη συνέχεια τρέξτε το πρόγραμμα για 10-15 λεπτά. Ο ατμός του βρεγμένου ρούχου θα «απαλύνει» τις ζάρες. Επίσης, εσείς θα έχετε κερδίσει χρόνο, όσο ετοιμάζεστε για να φύγετε για το ραντεβού σας!

Τινάξτε τα ρούχα πριν τα στεγνώσετε: Είναι δελεαστικό να γεμίσετε τον κάδο του στεγνωτηρίου σας με όσες λιγότερες κινήσεις γίνεται, αλλά έχετε κατά νου πως όπως μπουν τα ρούχα έτσι ακριβώς θα βγουν. Για να βγουν λιγότερο τσαλακωμένα, «τινάξτε» κάθε ρούχο πριν το βάλετε στο στεγνωτήριο ή την απλώστρα.

Ξαναδείτε τις ρυθμίσεις του στεγνωτηρίου: Οι χαμηλότερες στροφές και η χαμηλότερη θερμοκρασία θα βγάλουν τα ρούχα σας λιγότερο τσαλακωμένα – ιδιαίτερα τα βαμβακερά.

Μην αφήνετε σε αδράνεια τα στεγνά ρούχα: Για να αποφύγετε να ξοδέψετε πολλή ώρα στην σιδερώστρα, μην παραμελείτε να τα βγάλετε από το στεγνωτήριο ή να τα μαζέψετε από την απλώστρα. Όσο περισσότερο κάθονται, τόσο περισσότερο οι ζάρες γίνονται μόνιμες. Μαζέψτε τα και διπλώστε τα.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για την καλύτερη φροντίδα των ρούχων σας

Φτιάξτε ένα σπρέι: Αν και υπάρχουν έτοιμα σπρέι στο εμπόριο με τα οποία μπορείτε να ψεκάσετε τα ρούχα σας για να μην είναι τσαλακωμένα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share