Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σε λιγότερο από 1 λεπτό: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα τον φούρνο μικροκυμάτων

Το γνωρίζατε;

6 Οκτωβρίου 2022 07:47
Σε λιγότερο από 1 λεπτό: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα τον φούρνο μικροκυμάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον καιρό στο εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων συσσωρεύονται λίπη και καμένα υπολείμματα. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πόσο μπελάς είναι να τον καθαρίσουμε. Υπάρχει τρόπος χωρίς κόπο.

Γεμίστε ένα μπολάκι με 3/4 μέρη νερό και βάλτε ένα κομμένο στη μέση λεμόνι ή αρκετές φέτες λεμονιού. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και θέστε τον σε λειτουργία για 3-5 λεπτά.

Οι υδρατμοί έχουν μαλακώσει τα ξεραμένα λίπη και τώρα μπορείτε να σκουπίσετε με μια υγρή πετσέτα το εσωτερικό του.

Για δύσκολους λεκέδες βουτήξτε τη πετσέτα μέσα στο ζεστό νερό και συνεχίστε να σκουπίζετε. Επίσης, δείτε πως οι φλούδες λεμονιού απομακρύνουν τους πόνους στις αρθρώσεις.

Οφέλη του συνδυασμού μαγειρικής σόδας και λεμονιού:

1. Αλκαλοποίηση του οργανισμού

Το μείγμα του λεμονιού και της μαγειρικής σόδας έχει την ιδιότητα της αλκαλοποίησης του οργανισμού. Αυτό μας βοηθά, για παράδειγμα στην καταπολέμηση της οξέωσης που μπορεί να συμβεί όταν τα νεφρά δεν μετακινούν αρκετό οξύ από το σώμα ή όταν ο οργανισμός παράγει πάρα πολύ οξύ.

Είναι, ως εκ τούτου, μια εξαιρετική θεραπεία για τα νεφρά, καθώς διευκολύνει το έργο τους, αλλά και βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος μας αλλά και στην καύση του λίπους!

2. Διευκόλυνση της πέψης

Γνωρίζετε ήδη τα πολλαπλά οφέλη του λεμονιού στην διευκόλυνση της πέψη μας. Αν προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα, θα έχετε ένα υπέροχο μείγμα που μπορεί να κάνει το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει πολύ καλύτερα. Είναι ένα καλό αντι-οξύ, το οποίο καταπολεμά επίσης το μετεωρισμό.

Μια άλλη αρετή του είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης που οφείλεται στο υδροχλωρικό οξύ που ανεβαίνει στον οισοφάγο από το στομάχι. Χάρη στη μαγειρική σόδα, θα ανακουφιστείτε αποτελεσματικά γρήγορα!

3. Καθαριστικό

Αυτή καταπληκτική θεραπεία μπορεί να καθαρίσει το συκώτι σας, και επίσης μπορεί να σας δώσει μια καλή δόση βιταμίνης C, καλίου και αντιοξειδωτικών. Έτσι, μην ξεχνάτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με αυτή τη θεραπεία και θα νιώθετε γεμάτοι ενέργεια όλη τη μέρα.

Αυτή η θεραπεία είναι επίσης ένας πολύ καλός ρυθμιστής. Το πόσιμο νερό που είναι πλούσιο σε όξινο ανθρακικό νάτριο θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε τα επίπεδα της κακής LDL χοληστερόλης, βελτιώνοντας έτσι την καρδιαγγειακή υγεία σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share