Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Καθαρίστε στο άψε – σβήσε: Οι φυσικοί τρόποι για να αστράφτει η μπανιέρα

Χωρίς χημικά, εύκολα και γρήγορα

5 Οκτωβρίου 2022 09:16
Καθαρίστε στο άψε – σβήσε: Οι φυσικοί τρόποι για να αστράφτει η μπανιέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λόγω υγρασίας, στην μπανιέρα μαζεύονται κίτρινα σημάδια τα οποία είναι πολύ δύσκολα να καθαριστούν. Ειδικά τα άλατα, θέλουν κόπο για να καθαριστούν.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Είναι σπίρτο καμινέτο» η γιαγιά: Τρομερό κολπάκι με μαγειρική σόδα για να λάμπει από καθαριότητα η μπανιέρα

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε την μπανιέρα εύκολα με φυσικό τρόπο. Ας δούμε λοιπόν 3 διαφορετικούς τρόπους για τον καθαρισμό της μπανιέρας!

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε παλιούς επίμονoυς λεκέδες από την μπανιέρα σας. Ανακατέψτε δύο κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα με ένα κουταλάκι της σούπας νερό και τρίψτε στους λεκέδες. Αφήστε αυτό το μείγμα στη λεκιασμένη περιοχή για περίπου μισή ώρα. Θα δείτε ότι το μείγμα αυτό έχει επίδραση στους λεκέδες. Τρίψτε λίγο τους λεκέδες και ξεπλύνετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκληρότερο υλικό, όπως ελαφρόπετρα κατά το τρίψιμο των μπανιέρες από πορσελάνη, αλλά εάν χρησιμοποιείτε ένα πιο μαλακό υλικό όπως ένα σφουγγάρι κατά τον καθαρισμό της μπανιέρας από σμάλτο και ακρυλικά υλικά, μπορείτε να αποφύγετε γρατσουνιές.

Τα 3 φυσικά κόλπα για να καθάρισετε την μπανιέρα με τα μυστικά της γιαγιάς

Καθαρίστε στο άψε – σβήσε: Οι φυσικοί τρόποι για να αστράφτει η μπανιέρα

Ξύδι

Σε περιπτώσεις όπου δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα χημικά καθαριστικά, το ξύδι, είναι ένα φυσικά όξινο υλικό το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο όταν καθαρίζετε μπανιέρες από πορσελάνη. Κλείστε την τάπα της μπανιέρας, γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό, έτσι ώστε οι λεκέδες να ανεβαίνουν προς τα πάνω και προσθέστε τρία φλιτζάνια ξύδι. Αφήστε το μείγμα νερού και ξυδιού στην μπανιέρα για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Κατά την αποστράγγιση του νερού, τρίψτε τους λεκέδες με μια βούρτσα καθαρισμού.

Σαμπουάν

Όταν εξαντλήσετε όλους τους τρόπους καθαρισμού και δεν έχετε δει αποτέλεσμα, τότε το σαμπουάν θα σας δώσει τη λύση! Πάρτε το σαμπουάν σας και απλώστε το απευθείας στους λεκέδες. Θα δείτε ότι οι λεκέδες που βουρτσίζετε καλά αρχίζουν να εξασθενίζουν και το σαμπουάν δίνει επιπλέον λάμψη στη μπανιέρα σας.

Σημείωση:

Είναι πάρα πολύ σημαντικό πριν να ξεκινήσετε να καθαρίζετε την μπανιέρα, όπως σας είπαμε θα πρέπει να προσέχετε το υλικό κατασκευής της. Οι πορσελάνινες μπανιέρες είναι ανθεκτικές στις περισσότερες μεθόδους καθαρισμού. Οι μπανιέρες με σμάλτο που είναι φτιαγμένα κυρίως τα παλαιότερα μπάνια, είναι πολύ ευαίσθητες στα λευκαντικά και τα οξέα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share