Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Διαόλου κάλτσα» η γιαγιά: Οι 6 τρόποι για να βγαίνουν τα ρούχα από το πλυντήριο λες και σιδερώθηκαν

Ακούστε την προσεκτικά

4 Οκτωβρίου 2022 20:16
«Διαόλου κάλτσα» η γιαγιά: Οι 6 τρόποι για να βγαίνουν τα ρούχα από το πλυντήριο λες και σιδερώθηκαν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές κάνουμε τα πράγματα μηχανικά, χωρίς να σκεφτούμε καλύτερους τρόπους, κάτι το οποίο μπορεί να μας φάει αρκετό χρόνο χωρίς λόγο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λερωμένα παπούτσια: Βάλτε στην άκρη το πλυντήριο και δείτε πως γίνονται πεντακάθαρα με ένα λεμόνι!

Το σιδέρωμα ρούχων είναι μια από τις πιο κουραστικές δουλειές του σπιτιού. Ειδικά άμα τα ρούχα βγήκαν από το πλυντήριο και στέγνωσαν πολύ τσαλακωμένα τότε η ζωή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη στο σίδερο.

Παρακάτω βρίσκεται μία λίστα από κόλπα, ώστε τα ρούχα σας να είναι λιγότερο τσαλακωμένα βγάζοντάς τα από το πλυντήριο.

Οι συμβουλές για να δοκιμάσετε στα ρούχα σας

«Διαόλου κάλτσα» η γιαγιά: Οι 6 τρόποι για να βγαίνουν τα ρούχα από το πλυντήριο λες και σιδερώθηκαν

Δοκιμάστε το κόλπο με το βρεγμένο ύφασμα: Αν θέλετε να «σιδερώσετε» γρήγορα ένα ρούχο, κάντε το εξής: Βάλτε το ρούχο σας στο στεγνωτήριο μαζί με ένα βρεγμένο ύφασμα. Στη συνέχεια τρέξτε το πρόγραμμα για 10-15 λεπτά. Ο ατμός του βρεγμένου ρούχου θα «απαλύνει» τις ζάρες. Επίσης, εσείς θα έχετε κερδίσει χρόνο, όσο ετοιμάζεστε για να φύγετε για το ραντεβού σας!

Τινάξτε τα ρούχα πριν τα στεγνώσετε: Είναι δελεαστικό να γεμίσετε τον κάδο του στεγνωτηρίου σας με όσες λιγότερες κινήσεις γίνεται, αλλά έχετε κατά νου πως όπως μπουν τα ρούχα έτσι ακριβώς θα βγουν. Για να βγουν λιγότερο τσαλακωμένα, «τινάξτε» κάθε ρούχο πριν το βάλετε στο στεγνωτήριο ή την απλώστρα.

Ξαναδείτε τις ρυθμίσεις του στεγνωτηρίου: Οι χαμηλότερες στροφές και η χαμηλότερη θερμοκρασία θα βγάλουν τα ρούχα σας λιγότερο τσαλακωμένα – ιδιαίτερα τα βαμβακερά.

Μην αφήνετε σε αδράνεια τα στεγνά ρούχα: Για να αποφύγετε να ξοδέψετε πολλή ώρα στην σιδερώστρα, μην παραμελείτε να τα βγάλετε από το στεγνωτήριο ή να τα μαζέψετε από την απλώστρα. Όσο περισσότερο κάθονται, τόσο περισσότερο οι ζάρες γίνονται μόνιμες. Μαζέψτε τα και διπλώστε τα.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για την καλύτερη φροντίδα των ρούχων σας

Φτιάξτε ένα σπρέι: Αν και υπάρχουν έτοιμα σπρέι στο εμπόριο με τα οποία μπορείτε να ψεκάσετε τα ρούχα σας για να μην είναι τσαλακωμένα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share