Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Από μηχανής θεός» για τα φυτά σας: Πώς ένα σφουγγάρι μπορεί να τα κρατήσει ζωντανά και όμορφα

Δεν το γνώριζε κανείς!

4 Οκτωβρίου 2022 15:22
«Από μηχανής θεός» για τα φυτά σας: Πώς ένα σφουγγάρι μπορεί να τα κρατήσει ζωντανά και όμορφα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο προβληματισμός με τους κανόνες συντήρησης των φυτών εσωτερικών χώρων είναι μεγάλος και οι άνθρωποι συχνά καταλήγουν να μην τα φροντίζουν σωστά, με αποτέλεσμα να μην ευδοκιμούν όπως πρέπει.

Υπάρχουν πολλά tips που μπορείτε να βρείτε στο ίντερνετ και το πιο δημοφιλές, ίσως, είναι ότι πρέπει να βάλετε ένα σφουγγάρι στη ρίζα. Κάτι που μπορεί να σώσει το φυτό σας από το να σαπίσει. Σε ορισμένα φυτά, όπως οι αζαλέες και τα ροδόδεντρα, αρέσει η υγρασία, αλλά δεν τους αρέσουν τα μεγάλα διαστήματα στάσιμου νερού.

Δείτε επίσης: Δεν πάει το μυαλό σας: Έβαζε μέλι στις γλάστρες των φυτών και έγινε κάτι φανταστικό!

Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ επαρκούς ενυδάτωσης των φυτών και υπερχείλισης των ριζών τους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ασθένειες. Αλλά μπορείτε να το αποτρέψετε και να διατηρήσετε τα φυτά σας υγρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - χρειάζεστε μόνο μερικά σφουγγάρια!

Τι συμβαίνει όταν ποτίζουμε υπερβολικά τα φυτά μας;

φυτα-σφουγγαρι-4-10

Όταν υπάρχει παραπάνω νερό από ότι πρέπει στη ρίζα, αυτή με τη σειρά της σαπίζει. Το υπερβολικό νερό αποτρέπει στη ρίζα και στο φυτό να λάβει το οξυγόνο που είναι αναγκαίο για να ζήσει. Και μόλις συμβεί αυτό, θα αρχίσετε να βλέπετε τα φύλλα καφέ και να αρχίζουν να πέφτουν, αλλά και καθυστερημένη ανάπτυξη, ενώ είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν και ασθένειες, όπως μύκητες.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ένα σφουγγάρι;

Ένας τρόπος για να διατηρήσετε τα επίπεδα του νερού ισορροπημένα στα φυτά του σπιτιού σας είναι τοποθετώντας σφουγγάρια στο κάτω μέρος της γλάστρας.

Πριν βάλετε μέσα το φυτό σας, κόψτε στη μέση μερικά σφουγγάρια και τοποθετήστε τα στον πάτο. Καλύψτε με χώμα και φυτέψτε και ποτίστε ως συνήθως. Το σφουγγάρι θα απορροφήσει το περίσσιο νερό στο έδαφος και οι τρύπες θα επιτρέπουν τον αερισμό, εμποδίζοντας τις ρίζες να πλημμυρήσουν και να χάσουν οξυγόνο.

Τα σφουγγάρια επίσης απελευθερώνουν αργά νερό, διατηρώντας το επίπεδο υγρασίας σταθερό. Ως αποτέλεσμα, δεν θα χρειαστεί να ποτίζετε τόσο συχνά και τα φυτά σας θα απολαμβάνουν μια φυσιολογική, υγιή ανάπτυξη!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share