Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το πιο «γλυκό» κόλπο για την τουαλέτα - Το πιο αναπάντεχο tip για το καθάρισμα της λεκάνης

Θα πάθετε πλάκα!

4 Οκτωβρίου 2022 15:05
Το πιο «γλυκό» κόλπο για την τουαλέτα - Το πιο αναπάντεχο tip για το καθάρισμα της λεκάνης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να το χρησιμοποιείτε για τα γλυκά και τα φαγητά σας, γνωρίζατε όμως ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για… την τουαλέτα σας; Ο λόγος για το χρώμα ζαχαροπλαστικής!

Φυσικά θα αναρωτιέστε τι εννοούμε και δεν θα σας κρατήσουμε άλλο σε αγωνία: αν υποψιάζεστε πως η τουαλέτα σας στάζει τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να το εξακριβώσετε. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε το πουρί από τη λεκάνη.

  • Γιατί πρέπει να ελέγχετε την τουαλέτα σας για διαρροές

Γιατί είναι μια σπατάλη και γιατί κοστίζει χρήματα. Είναι εύκολο να εντοπίσετε τις μεγάλες διαρροές γιατί συνήθως ακούγονται. Ο ήχος του νερού που πάντα τρέχει δεν μπορεί εύκολα να ξεφύγει από το αυτί σας. Γνωρίζατε όμως πως οι μικρές διαρροές είναι πολύ πιο συχνές, περνάνε απαρατήρητες και σας κοστίζουν αρκετά ευρώ κάθε μήνα;

  • Πώς θα τις εντοπίσετε

λεκανη-ξεβουλωμα-τουαλετα-4-10

Δεν χρειάζεστε κάποιον ειδικό εξοπλισμό ή έναν επαγγελματία υδραυλικό για να δείτε αν η τουαλέτα σας στάζει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το συγκεκριμένο τρικ λειτουργεί με κάθε τύπο χρώματος (ακόμα και αν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε απλώς τον ζωμό από τα παντζάρια).

Σηκώστε το καπάκι από το καζανάκι και προσθέστε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιήστε τόσο χρώμα όσο να αλλάξει αισθητά το χρώμα του νερού αλλά όχι να ποτίσει το εσωτερικό υλικό του δοχείου. Βάλτε πίσω το καπάκι και αφήστε να μείνει λίγη ώρα (εξασφαλίζοντας πως δεν θα χρησιμοποιήσει κάποιος την τουαλέτα αυτό το χρονικό διάστημα). Στη συνέχεια παρατηρήστε τη λεκάνη της τουαλέτας. Αν δείτε πως το χρώμα του νερού είναι μπλε, πράσινο, κόκκινο κλπ, τότε θα ξέρετε πως υπάρχει διαρροή. Τώρα ήρθε η στιγμή να πάρετε τηλέφωνο τον υδραυλικό!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share