Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τέρμα στον «πονοκέφαλο» του ψυγείου: Πώς θα εξοικονομήσετε ρεύμα έως και 30% στο σπίτι

Η απλή μέθοδος για να μην έρθει ακόμη πιο «φουσκωμένος» ο επόμενος λογαριασμός

3 Οκτωβρίου 2022 23:17
Τέρμα στον «πονοκέφαλο» του ψυγείου: Πώς θα εξοικονομήσετε ρεύμα έως και 30% στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ψυγείο αποτελεί έναν από τους βασικούς υπαίτιους για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς είναι από τις λίγες οικιακές συσκευές που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς διακοπή.

Ιδίως εάν έχουμε ένα παλαιότερο και λιγότερο αποδοτικό ψυγειοκαταψύκτη, η κατανάλωση ρεύματος μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, εάν δεν το συντηρούμε σωστά. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση του ρεύματος του ψυγείου σας έως και 30%, ακόμα και εάν είναι παλιό, αρκεί να γίνεται η σωστή συντήρηση.

Δείτε επίσης: Τα «βήματα» για να περάσουμε τον χειμώνα: Με αυτά τα... κόλπα θα καταφέρουμε να πληρώσουμε λιγότερο ρεύμα

Ψυγείο – Πώς θα εξοικονομήσετε ρεύμα έως και 30%

Για τη σωστή λειτουργία ενός παλιού ψυγειοκαταψύκτη, με μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και λιγότερες βλάβες είναι σημαντικό να αφαιρείται τακτικά ο περιττός πάγος που τείνει να συσσωρεύεται με το πέρασμα των χρόνων στο εσωτερικό της συσκευής.

Η διαδικασία της απόψυξης ψυγείου θα αφαιρέσει τον περιττό πάγο, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του ψυχρού αέρα και μεγαλώνοντας τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας. Πρόκειται για μία σχετικά απλή διαδικασία που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μόνοι σας στο σπίτι.

Σύμφωνα με το τμήμα Γεωργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, τα περισσότερα νέα μοντέλα ψυγείων έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι απαραίτητη η απόψυξη από τον ιδιοκτήτη (τεχνολογία No Frost), ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά νοικοκυριά που διαθέτουν παλιά ψυγεία, όπου η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη.

ρευμα-ψυγειο-καταναλωση-3-10

Παράλληλα, ορισμένα από τα πιο οικονομικά μοντέλα ψυγείων που πωλούνται ακόμα και σήμερα δεν διαθέτουν σύστημα αυτόματης απόψυξης, επομένως και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο σας 1 με 2 φορές το χρόνο.

Πώς θα κάνετε απόψυξη στο ψυγείο – κατάψυξη

Η διαδικασία της απόψυξης είναι ουσιαστικά η ίδια τόσο για το ψυγείο όσο και για την κατάψυξή σας και είναι αρκετά απλή, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Αφαιρέστε από το ψυγείο και την κατάψυξη όλα τα τρόφιμα και τοποθετήστε τα σε κάποιο εφεδρικό ψυγείο (π.χ: ενός φίλου ή γείτονα) ή σε ένα φορητό ψυγείο που θα γεμίσετε με πάγο.
  • Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα. Για να κάνετε πιο εύκολη τη διαδικασία μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μερικές πετσέτες στα ράφια του ψυγείου και της κατάψυξης, οι οποίες θα απορροφήσουν το νερό, καθώς λιώνει ο πάγος. Παράλληλα, μπορείτε να βάλετε και ένα ταψί μπροστά στο ψυγείο, που θα μαζεύει τυχόν νερά που θα πέσουν.
  • Το μόνο που έχετε ουσιαστικά να κάνετε μόλις αδειάσετε το ψυγείο και το βγάλετε από την πρίζα είναι να περιμένετε να λιώσει ο πάγος. Εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να βάλετε μία μικρή κατσαρόλα με ζεστό νερό μέσα στο ψυγείο σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι για να ζεσταθεί περισσότερο το εσωτερικό της συσκευής. Ωστόσο, για να αποφύγετε το ενδεχόμενο κάποιας ζημιάς στα τοιχώματα της συσκευής, το ιδανικό θα ήταν να περιμένετε.
  • Όταν λιώσει εντελώς ο πάγος, θα είναι και μια καλή ευκαιρία να καθαρίσετε το ψυγείο σας εάν θέλετε, δεδομένου ότι είναι άδειο και σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίστε καλά τα νερά που έχουν περισσέψει και σφουγγαρίστε το πάτωμα που βρίσκεται γύρω από τη συσκευή εάν χρειαστεί. Μόλις το ψυγείο στεγνώσει καλά, μπορείτε να βάλετε πάλι τα τρόφιμα στη θέση της και να συνδέσετε την πρίζα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share