Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απομακρύνετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι με 4+1 σπιτικά κόλπα και θα μας θυμηθείτε

Θα δείτε τη διαφορά

3 Οκτωβρίου 2022 13:18
Απομακρύνετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι με 4+1 σπιτικά κόλπα και θα μας θυμηθείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν τα περιστέρια «κάνουν πάρτι» στο μπαλκόνι σας τότε υπάρχει τρόπος για να τα διώξετε και είναι πολύ απλός.

Τα περιστέρια γεμίζουν τα μπαλκόνια με ακαθαρσίες. Eπιπλέον, οι κουτσουλιές τους περιέχουν οξέα που χαλάνε τα πλακάκια και είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας ακολουθήστε τα παρακάτω tips. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα προστατέψετε τα φυτά στο μπαλκόνι σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

  • Απομακρύνετε πηγές νερού

Μην αφήνετε λιμνούλες νερού στο μπαλκόνι σας γιατί ακόμα και λίγο νερό να υπάρχει τα περιστέρια θα μαζευτούν για να το πιουν. Τα περιστέρια ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις για να βρουν νερό και φαγητό. Μην τους δίνετε λοιπόν την αφορμή να μετατρέψουν το μπαλκόνι σας στη δική τους φωλιά.

  • Καθαρίστε τακτικά το μπαλκόνι σας

Το μπαλκόνι γεμίζει με ψίχουλα και φαγητά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που πολλοί συνηθίζουν να τρώνε εκεί. Σκουπίζετε τακτικά το μπαλκόνι σας για να μην υπάρχει ούτε το παραμικρό ψίχουλο σε αυτό.

Απομακρύνετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι με 4+1 σπιτικά κόλπα και θα μας θυμηθείτε

  • Καταστρέψτε φωλιές

Αν κάποιο πρωινό εντοπίσετε αβγά στο μπαλκόνι σας, βάλτε τα σε μια σακούλα προσεκτικά και μεταφέρετέ τα σε κάποιο άλλο μέρος εκτός σπιτιού. Αν δεν το κάνετε σύντομα θα γεμίσει όλο το μπαλκόνι σας με αβγά και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά.

  • Ρίξτε μπαχαρικά στο μπαλκόνι

Τα περιστέρια μισούν τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών. Ρίξτε σε διάφορες γωνίες του μπαλκονιού σας αρκετή κανέλα και μπόλικο πιπέρι. Πρέπει να ρίξετε αρκετή ποσότητα και να ανανεώνετε τα μπαχαρικά κάθε λίγες μέρες.

  • Βάλτε στα κάγκελα το σπιράλ παιχνιδάκι των παιδιών σας

Όλοι είχαμε ένα παιχνίδι σαν και αυτό μικροί και ακόμα και τώρα πολλά παιδιά λατρεύουν τα σπιράλ αυτά παιχνιδάκια. Τυλίξτε αυτό το παιχνίδι στα κάγκελα του μπαλκονιού και τα περιστέρια δεν πρόκειται να πλησιάσουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share