Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Φυτά με διάρκεια; Ρίξτε μια κουταλιά ζάχαρης και 1 ακόμα υλικό και θα δείτε την απόλυτη διαφορά

Δοκιμασμένο και αποτελεσματικό κόλπο

3 Οκτωβρίου 2022 08:04
Φυτά με διάρκεια; Ρίξτε μια κουταλιά ζάχαρης και 1 ακόμα υλικό και θα δείτε την απόλυτη διαφορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι πολύ ωραίο πράγμα να έχουμε το σπίτι μας γεμάτο φυτά, ειδικά τώρα που σιγά σιγά μπαίνει η Άνοιξη. Τα λουλούδια χαρίζουν ζωή και χρώμα σε έναν χώρο και μπορούν να διατηρηθούν πιο πολύ καιρό ακολουθώντας ένα από τα παρακάτω 8 τιπς. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με την μπανάνα που θα ευνοήσει τα φυτά σας.

  • Σόδα

Βάλτε 1/4 της κούπας σόδα μέσα σε ένα βάζο με νερό και λουλούδια. Η σόδα θα βοηθήσει τα λουλούδια να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό. Αν θέλετε να παραμείνει το νερό καθαρό χρησιμοποιήστε Sprite ή 7-Up.

  • Βότκα

Για να διατηρηθούν τα λουλούδια φρέσκα για περισσότερο καιρό, αρκεί να σκοτώσετε με κάποιο τρόπο τα βακτήρια που αναπτύσσονται μέσα στο βάζο και τα οδηγούν στον 'θάνατο'. Φτιάξτε ένα αντιβακτηριδιακό με λίγες σταγόνες βότκας και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Φροντίστε να αλλάζετε το νερό μέρα παρά μέρα ανανεώνοντας και το μείγμα βότκας-ζάχαρης.

  • Λακ μαλλιών

Η λακ είναι μία καλή επιλογή για να δείτε τα λουλούδια σας να κρατάνε περισσότερο καιρό. Ψεκάστε μία καλή δόση λακ πάνω στα πέταλα και στα φύλλα των λουλουδιών σας και δείτε τα να παραμένουν φρέσκα για περισσότερες μέρες.

Φυτά με διάρκεια; Ρίξτε μια κουταλιά ζάχαρης και 1 ακόμα υλικό και θα δείτε την απόλυτη διαφορά

  • Μηλόξυδο

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ρίξτε το μείγμα μέσα στο νερό που εχετε βάλει τα λουλούδια σας. Αλλάξτε το νερό κάθε 2-3 μέρες ξαναβάζοντας μέσα μηλόξυδο και ζάχαρη.

  • Ασπιρίνη

Σπάστε μία ασπιρίνη και ρίξτε τα τρίμματα μέσα στο βάζο με το νερό που περιέχει τα λουλούδια σας. Φροντίστε να αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 μέρες.

  • Νομίσματα

Ο χαλκός βοηθάει τα λουλούδια να διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα. Ρίξτε ένα χάλκινο νόμισμα μέσα στο βάζο μαζί με έναν κύβο ζάχαρης. Ο χαλκός θα αποτρέψει τη δημιουργία βακτηρίων.

  • Ζάχαρη

Φτιάξτε ένα μείγμα που να αποτελείται από 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι. Όταν γεμίσετε το βάζο φροντίστε να έχει νερό μέχρι 7-10 εκατοστά από τον πάτο του. Η ζάχαρη τρέφει τα φυτά, ενώ το ξύδι αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Θα εκπλαγείτε από το πόσο φρέσκα θα φαίνονται τα λουλούδια σας για πολύ καιρό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share