Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Έβαλε σε μια γλάστρα με ορχιδέα ένα παγάκι... Μια εβδομάδα αργότερα δε φαντάζεστε τι συνέβη (photo)

Απίθανο κόλπο!

2 Οκτωβρίου 2022 10:33
Έβαλε σε μια γλάστρα με ορχιδέα ένα παγάκι... Μια εβδομάδα αργότερα δε φαντάζεστε τι συνέβη (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έβαλε σε μια γλάστρα με ορχιδέα ένα παγάκι. Μια εβδομάδα αργότερα έγινε κάτι απίθανο. Η Ορχιδέα είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα αγοράζουμε συνήθως για το όμορφο άνθος τους. Αλλά έρχεται η στιγμή που τα λουλούδια πέφτουν και αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος.

Η μέση διάρκεια της ανθοφορίας ορχιδέας Phalaenopsis είναι 3 μήνες. Αυτό συμβαίνει συνήθως για δύο ή τρεις φορές το χρόνο. Το διάστημα μεταξύ ανθοφορίας μπορεί να καθυστερήσει για αρκετούς μήνες. Επίσης μια γυναίκα έριξε παγάκια στο σιφόνι του νεροχύτη και απαλλάχτηκε από το πρόβλημα της κάθε νοικοκυράς.

γλάστρα με ορχιδέα παγάκι

Πως μπορώ να κάνω μια ορχιδέα να ανθίσει.

1. Τοποθετήστε την σε μια γλάστρα το βράδυ σε ένα δροσερό μέρος. (15 βαθμοί)

2. Μειώστε την ποσότητα του αζώτου στα λιπάσματα.

3.Ύγρανση του αέρα γύρω από το φυτό.

4. Βάλτε την γλάστρα με την ορχιδέα σε ένα σκοτεινό μέρος για 5 ημέρες. Μετά από 3 εβδομάδες η ορχιδέα θα αρχίσει να ανθίζει.

5. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα παγάκι για να ανθίσει ακόμη πιο γρήγορα.

Ρίχνει λίγο καφέ στις γλάστρες του! Ο λόγος; Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Ο καφές είναι ένα αγαπημένο ρόφημα με ευεργετικές ιδιότητες αλλά όχι μόνο κατά την κατανάλωσή του. Πρόσφατα το Athensmagazine.gr σας έδειξε το "μυστικό του αλατιού μέσα στον καφέ. Σήμερα θα σας δείξουμε τι μπορεί να προσφέρει λίγος καφές στα φυτά σας.

Ο αραιωμένος καφές θεωρείται σπουδαίο λίπασμα για ορισμένα φυτά. Οι κόκκοι του καφέ παρέχουν στα φυτά το άζωτο που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους και την ενδυνάμωση του μίσχου τους. Μπορούν επίσης να αποκρούσουν τα παράσιτα όπως οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια και να προσελκύσουν γαιοσκώληκες, οι οποίοι βοηθούν μεταξύ άλλων το νερό να διεισδύσει βαθύτερα στο έδαφος.

Απίστευτο: Για αυτόν τον λόγο πρέπει να βάζετα λίγο καφέ στις γλάστρες!

Θυμηθείτε όμως ότι ο καφές κάνει μόνο σε ορισμένα φυτά καλό! Μερικά από αυτά είναι οι αζαλέες, οι βατομουριές, οι ορτανσίες και τα κρίνα. Το άζωτο μαζί με το μαγνήσιο και το κάλιο στον καφέ συμβάλλει επίσης στην εξόντωση των ενοχλητικών ζιζανίων και στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των φυτών.

Ρίχνει το νερό από το βρασμένο αυγό στο χώμα τ

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share