Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Πείτε bye-bye στα μυρμήγκια: Το υλικό που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα και τα εξαφανίζει στο πι και φι!

Δεν είχαμε ιδέα!

1 Οκτωβρίου 2022 13:26
Πείτε bye-bye στα μυρμήγκια: Το υλικό που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα και τα εξαφανίζει στο πι και φι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μυρμήγκια αν και δεν είναι επικίνδυνα έντομα πολλές φορές μπορεί να γίνουν ενοχλητικά. Σίγουρα όλοι θα έχουμε φιλοξενήσει κάποια στιγμή μυρμήγκια στις αυλές και στους κήπους μας ακόμη και μέσα στο σπίτι μας. Παράλληλα δείτε το πανίσχυρο φυσικό εντομοαπωθητικό για τα παράσιτα.

Αν και τα μυρμήγκια δεν προσβάλλουν άμεσα τα φυτά μας, συμβάλουν όμως στην ανάπτυξη του εντόμου της μελίγκρας η οποία χαλάει το φύλλωμα των φυτών. Η αντιμετώπιση μυρμηγκιών στις γλάστρες, λοιπόν, είναι επιτακτική. Παρακάτω, σας δίνουμε μια αποτελεσματική λύση για την σίγουρη αντιμετώπιση μυρμηγκιών στις γλάστρες!

ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου είναι εξαιρετικά ενοχλητική στα μερμήγκια οπότε είναι ένα φυσικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση μερμηγκιών στις γλάστρες! Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή.

σκόρδο γλάστρα

Αρχικά παίρνετε 3-4 σκελίδες σκόρδο, τις λιώνετε και τις τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με νερό. Τις αφήνετε μέσα να μουλιάσουν για 24 ώρες και την επόμενη μέρα τις σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνετε το υγρό σε ένα μπουκαλάκι και ψεκάζετε τα μερμήγκια αλλά και τις φωλιές τους.

Ψεκάζει με αυτό το μείγμα κα μετά από 2 ώρες... τα κουνούπια, οι μύγες και οι κατσαρίδες εξαφανίζονται

Ψεκάζει με αυτό το μείγμα κα μετά από 2 ώρες... τα κουνούπια, οι μύγες και οι κατσαρίδες εξαφανίζονται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα που μας επιτρέπουν να εξαφανίσουμε τα έντομα, αλλά συνήθως αυτά περιέχουν πολλά χημικά και στο τέλος μπορεί να είναι επιβλαβή και ρυπογόνα. Παράλληλα, δείτε 6 τρόπους να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτά τα προϊόντα και να απομακρύνετε τα κουνούπια από το σπίτι σας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε τεράστια χρηματικά ποσά.

Μερικοί άνθρωποι μετά από ένα τσίμπημα παρουσιάζουν κάποιο ήπιο ερεθισμό ή ακόμη και πρήξιμο ή έντονη φλεγμονή, αλλά μετά τη χρήση αυτής τη συνταγής τα κουνούπια θα φύγουν μια και καλή από το σπίτι σας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα που μας επιτρέπουν να εξαφανίσουμε τα έντομα, αλλά συνήθως αυτά περιέχουν πολλά χημικά και στο τέλος μπορεί να είναι επιβλαβή και ρυπογόνα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλυτζάνι φυσικό φυτικό έλαιο
  • 1/2 φλυτζάνι σαμπουάν
  • 1/2 φλυτζάνι φυσικό ξύδι με συγκέντρωση 9%

Παρασκευή:

Σε ένα δοχείο ανακατέψτε όλα τα υλικά και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε στο χώρο όπου θέλετε να απομακρύνετε τα κουνούπια! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας, στον κήπο ή στο δέρμα σας ως απωθητικό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share