Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πάνε παντού: Αυτά τα φυτά είναι ιδανικά για το μπάνιο σου

Οι νέες διακοσμητικές τάσεις

1 Οκτωβρίου 2022 11:00
Πάνε παντού: Αυτά τα φυτά είναι ιδανικά για το μπάνιο σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είσαι από εκείνους που λατρεύουν τα φυτά και έχουν έστω κι ένα μικρό γλαστράκι σπίτι τους; Τότε να ξέρεις πως η απόλυτη διακοσμητική τάση είναι τα φυτά στο μπάνιο- με την προϋπόθεση φυσικά πως υπάρχει κάποιο παράθυρο!

Τα φυτά καθαρίζουν και ανανεώνουν την ατμόσφαιρα, αφού της χαρίζουν περισσότερο οξυγόνο καθώς επίσης βελτιώνουν τη διάθεση και γενικότερα την υγεία. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν επίσης στον καθαρισμό του αέρα. Με την ευκαιρία δείτε πώς μπορείτε να δώσετε πνοή στο μπαλκόνι σας με ένα υλικό.

Αν αναρωτιέσαι ποια φυτά είναι κατάλληλα για να βάλεις στο μπάνιο σου, η παρακάτω λίστα θα σου δώσει την απάντηση σύμφωνα με το thenotebook.gr:

Δράκαινα

Η δράκαινα είναι μια καλή επιλογή για το μπάνιο σου, αφού έχει ελάχιστες απαιτήσεις ως φυτό. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, τροπικό και δενδροειδές φυτό με σχετικά αργή ανάπτυξη, το οποίο ξεχωρίζει για τα μυτερά λογχοειδή φύλλα του.

φυτό δράκαινα

Σανσιβέρια

Η Σανσιβέρια, που είναι γνωστή σαν ‘η γλώσσα της πεθεράς’ είναι ένα ανθεκτικό φυτό το οποίο μπορεί να επιβιώσει και σε σκοτεινό και σε φωτεινό μπάνιο. Ανήκει στην κατηγορία των φυτών για εσωτερικούς χώρους που έχει την ικανότητα να φιλτράρει και να καθαρίζει τον αέρα στο χώρο που βρίσκεται. Δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου φροντίδα αρκεί να την ποτίζεις μία φορά το μήνα, για να συνεχίσει να επιβιώνει.

φυτό σανσιβέρια

Ζάμια

Η ζάμια αποτελεί και αυτή με τη σειρά της ένα ιδιαίτερα εύκολο φυτό με ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας, το οποίο θα αναδείξει μοναδικά το μπάνιο σας χάρη στο μοναδικό του φύλλωμα!

Η τροπική και ιδιαίτερα δημοφιλής φτέρη χαρακτηρίζεται από τα λαμπερά καταπράσινα ελικοειδή φύλλα της που είναι σκληρά και κρέμονται προς τα κάτω. Ιδανική θέση γι’ αυτήν αποτελούν οι κρεμαστές ή ψηλές γλάστρες, οι οποίες θα συμπληρώσουν αρμονικά το σκηνικό χαλάρωσης και ηρεμίας που θέλουμε να έχει ο συγκεκριμένος χώρος.

ζάμια φυτό

Αγλαόνημα

Το αγλαόνημα εκτός από εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα του, είναι διάσημο για τα φύλλα του, τα οποία εμφανίζουν εντυπωσιακές διαφοροποιήσεις. Σαν φυτό μπορεί να επιβιώσει και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γεγονός που το καθιστά μια ακόμη καλή επιλογή για τη διακόσμηση του μπάνιου σου.

Αγλαόνημα φυτό

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share