Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Κόψτε αμέσως αυτές τις συνήθειες: 8 πράγματα που όλοι κάνουμε, καταστρέφουν το αυτοκίνητο και μας κάνουν να ξοδεύουμε χρήματα

Όλα όσα πρέπει να αποφεύγουμε

30 Σεπτεμβρίου 2022 14:49
Κόψτε αμέσως αυτές τις συνήθειες: 8 πράγματα που όλοι κάνουμε, καταστρέφουν το αυτοκίνητο και μας κάνουν να ξοδεύουμε χρήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο παρακάτω άρθρο δίνονται 8 πολύ σημαντικές συμβουλές, που αφορούν στην οδήγηση του αυτοκινήτου μας. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η οδήγηση του αυτοκινήτου, είναι μία περίπλοκη υπόθεση, όπως επίσης και η συντήρησή του, η οποία θεωρείται ακόμα δυσκολότερη, αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τον οποίο πολλά οχήματα βγάζουν ζημιές σε μικρό χρονικό διάστημα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κανένα αρωματικό «δεντράκι» - Έτσι θα πάψουν οι άσχημες μυρωδιές στο αυτοκίνητο με μαγειρική σόδα

Παρακάτω σας έχουμε 8 συμβουλές, έτσι ώστε να αποφύγετε πολλές από αυτές τις ζημιές

Ποιες είναι οι συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουμε

Ελέγξτε όλες τις πόρτες του αυτοκίνητου σας

Το νέο κόλπο που εφαρμόζουν οι κλέφτες αυτοκινήτων είναι με τη βοήθεια ενός νομίσματος. Εισάγουν ένα κέρμα μέσα στο χερούλι της πόρτας στην πλευρά του συνοδηγού, καθώς οι οδηγοί σπάνια δίνουν προσοχή σε αυτό, όταν είναι μόνοι τους. Αργότερα, όταν κλειδώνουν το αυτοκίνητο, το κεντρικό κλείδωμα κλειδώνει, αλλά το αυτοκίνητο παραμένει ανοικτό. Να είστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί.

Σε καταβάσεις

Πολλοί κρατάνε το πόδι τους στο φρένο ασκώντας μια μικρή πίεση σε αυτό. Συνήθως για να μπορέσουν ανά πάσα στιγμή να φρενάρουν. Αυτό έχει καταστροφικές επιπτώσεις ως αναφορά την ζωή των δίσκων εφόσον τους υπερθερμαίνει αλλά και καταστρέφει τα τακάκια σας πολύ πιο γρήγορα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να έχετε τον απόλυτο ελεγχο του οχήματος σας είναι να βάλετε πρώτη ταχύτητα. Έτσι το αυτοκίνητο δεν θα επιταχύνει και θα μπορέσετε εφόσον έχετε μικρότερη ταχύτητα να σταματήσετε ανά πάσα στιγμή.

Ποτέ μην πιάνετε υψηλές ταχύτητες σε κρύο κινητήρα

Οι περισσότερες σύγχρονες μηχανές δεν χρειάζονται ζέσταμα. Αλλά αξίζει να έχουμε υπόψη ότι μέχρι να φτάσει στην ιδανική ένδειξη θερμοκρασίας κινητήρα είναι καλό να αποφεύγουμε να ζορίζουμε τον κινητήρα.

Χρησιμοποιείστε το χειρόφρενο σωστά

Αν βάζετε το αυτοκίνητο σε μια πλαγιά και ρυθμίζετε το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, τότε όλο το βάρος πέφτει στα γρανάζια και τον άξονα εξόδου του κιβωτίου. Για να σταθμεύσετε επιτυχώς σε κλίση, κρατήστε πατημένο το πεντάλ του φρένου, στη συνέχεια, βάλτε νεκρά στο κιβώτιο ταχυτήτων, σηκώστε το χειρόφρενο και στη συνέχεια αφήστε αργά το πεντάλ του φρένου.

Ποτέ μην αγνοήσετε αφύσικους ήχους

Κάποιο τρίξιμο ή ασυνήθιστοι μηχανικοί θόρυβοι είναι ένδειξη κάποιας βλάβης. Αν αφήσετε την βλάβη να πάρει την τροπή της χωρίς να την ελέγξετε σε καποιον μηχανικό αυτοκινήτου τότε μπορεί να δημιουργίσετε κάποιο ατύχημα. Εκτός από τον άμεσο αυτόν κίνδυνο μπορεί να επηρεάσει και κάποια από τα άλλα συστήματα του αυτοκινήτου σας δημιουργώντας περισσότερες βλάβες.

Μην πατάτε τόσο συχνά το φρένο

Κόψτε αμέσως αυτές τις συνήθειες: 8 πράγματα που όλοι κάνουμε, καταστρέφουν το αυτοκίνητο και μας κάνουν να ξοδεύουμε χρήματα

Η απόσταση ασφαλείας και η ταχύτητα ροής μας διδάσκεται στις σχολές οδήγησης. Αλλά αν είστε συνεχώς πατάτε φρένο άσκοπα, ετοιμαστείτε για τακτική αντικατάσταση στα τακάκια και τους δίσκους.

Γεμίζετε τη δεξαμενή καυσίμου μόνο όταν αδειάζει

Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε αδράνεια, στη δεξαμενή καυσίμου συσσωρεύονται προσμείξεις καυσίμου και δημιουργείται ζημιά στον πυθμένα. Αυτό είναι κάτι αναμενόμενο και για αυτό υπάρχουν τα φίλτρα στον κινητήρα σας. Παρόλα αυτά αν έχετε την δεξαμενή του αυτοκινήτου σας πάνω από την μέση τότε μπορείτε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν.

Μην ξεκουράζετε το χέρι στο μοχλό ταχυτήτων

Το βάρος του χεριού ασκεί πίεση στις υποδοχές του κιβωτίου ταχυτήτων και στους συγχρονιστές, προκαλώντας εσωτερική φθορά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share