Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Tips για νοικοκυρές: Πώς γίνεται το σωστό σφουγγάρισμα μετά από ένα πάρτι

Δώστε βάση!

30 Σεπτεμβρίου 2022 13:57
Tips για νοικοκυρές: Πώς γίνεται το σωστό σφουγγάρισμα μετά από ένα πάρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tο σφουγγάρισμα είναι ίσως η πιο σημαντική δουλειά στο σπίτι αν θέλουμε να έχουμε καθαρές επιφάνειες που έχουν απολυμανθεί σωστά. Πόσο μάλλον μετά από ένα πάρτι, μια συγκέντρωση. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι το βαριούνται και το αποφεύγουν επειδή το θεωρούν περιττό. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μόνο το σκούπισμα δεν αρκεί.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Γέμισε ένα κουβά με ξύδι και άφησε μέσα τη σφουγγαρίστρα όλο το βράδυ - Το πρωί είδε πως...

Για να απομακρυνθούν οι λεκέδες και τα μικρόβια από το δάπεδο χρειάζεται να σφουγγαρίσουμε σωστά. Αν μπείτε στη διαδικασία να σφουγγαρίσετε το σπίτι, το σίγουρο είναι πως πρέπει να γίνει σχολαστικά. Αλλιώς δεν έχει καν νόημα να προσπαθήσετε. Πάρτε τα σωστά σύνεργα (κουβάς ή καρότσι σφουγγαρίσματος και σφουγγαρίστρα) και διαβάστε πώς θα κάνετε το πάτωμα να λάμπει και να μοσχοβολάει από καθαριότητα.

Κουβάς ή Καρότσι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε αν θα χρησιμοποιήσετε κουβά ή καρότσι. Ο κουβάς είναι η προφανής λύση για μικρούς χώρους χωρίς μεγάλες ανάγκες καθαριότητας. Όμως το καρότσι θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε ευκολότερα. Τα καρότσια σφουγγαρίσματος διαθέτουν δύο κάδους ώστε αλλού να στύβετε τη βρόμικη σφουγγαρίστρα και αλλού να τη βουτάτε, για να συνεχίσετε το καθάρισμα. Μπορεί να σας ακουστεί υπερβολικό όμως το σφουγγάρισμα με βρόμικο νερό είναι η βασική αιτία που το δάπεδο δεν καθαρίζει καλά. Αν δεν διαθέτετε καρότσι σφουγγαρίσματος με δύο κουβάδες, καλό είναι να αλλάζετε το νερό στον κουβά, αφού βυθίσετε τη σφουγγαρίστρα δύο φορές μέσα στον κουβά. Αλλιώς, ουσιαστικά μεταφέρετε τη βρομιά του ενός δωματίου σε όλο το υπόλοιπο σπίτι.

Σφουγγαρίστρα

Tips για νοικοκυρές: Πώς γίνεται το σωστό σφουγγάρισμα μετά από ένα πάρτι

Πάντα, πρέπει να έχετε σκουπίσει καλά το δάπεδο, πριν σφουγγαρίσετε. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αποτέλεσμα του καθαρίσματος αλλά και με την προστασία του πατώματος. Αν η κοπτική σκόνη και τυχόν άλλες ακαθαρσίες με τραχιά επιφάνεια δεν έχουν απομακρυνθεί, τότε το σφουγγάρισμα ενδέχεται να χαράξει το δάπεδο.

Σημαντικό είναι, επίσης, να διαλέξετε την σωστή σφουγγαρίστρα αλλά και να την στύβετε καλά. Η σφουγγαρίστρα με μικροΐνες είναι ιδανική για εσωτερικούς χώρους, καθώς απορροφάει την απαραίτητη ποσότητα νερού και δεν αφήνει χνούδια. Για τα μπαλκόνια και γενικά τους εξωτερικούς χώρους, όπου το δάπεδο είναι πολύ πιο βρώμικο, βολική είναι η κλασική σφουγγαρίστρα από βαμβάκι, επειδή απορροφάει περισσότερο νερό και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη έκταση.

Το να σφουγγαρίζετε με μια σφουγγαρίστρα που στάζει νερά απλώς θα αφήσει υπολείμματα υγρασίας στο πάτωμα, κάτι που για τα ξύλινα δάπεδα είναι καταστροφικό. Αφήστε που δεν θα στεγνώνει με τίποτα και υπάρχει και κίνδυνος γλιστρήματος. Στους απλούς κουβάδες αυτό πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα, ενώ στα καρότσια σφουγγαρίσματος υπάρχει ειδική πρέσα.

Απορρυπαντικά

Παραπάνω απορρυπαντικό δε σημαίνει ισχυρότερη δράση. Πρέπει πάντα να διαλύετε στο νερό την ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία. Διαφορετικά, μετά το σφουγγάρισμα μπορεί να παρατηρήσετε κατάλοιπα και θαμπάδα στο δάπεδο ενώ φυσικά μια τέτοια πρακτική δεν είναι καθόλου συμφέρουσα οικονομικά. Ακόμα καλό είναι να γεμίζετε τον κουβά με ζεστό νερό αφού έτσι το καθαριστικό διαλύεται ευκολότερα και έχει πιο αποτελεσματική δράση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share