Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καθάρισμα παντζουριών: Ο ευκολότερος και οικονομικότερος τρόπος για να τα κάνετε να αστράφτουν

Δώστε βάση!

30 Σεπτεμβρίου 2022 10:19
Καθάρισμα παντζουριών: Ο ευκολότερος και οικονομικότερος τρόπος για να τα κάνετε να αστράφτουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από πολλούς το καθάρισμα των πατζουριών θεωρείται μία πολύ δύσκολη δουλειά, η οποία μάλιστα θέλει χρόνο και κόπο. Ωστόσο υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος για να γίνει πιο εύκολος ο καθαρισμός των παντζουριών σας. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά και τα παντζούρια σας θα λάμπουν.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αυτό είναι το ζαρζαβατικό που θα απομακρύνει βρωμιά και σκόνη από τα τζάμια του σπιτιού

Τα υλικά που πρέπει να έχετε για το καθάρισμα των παντζουριών

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό, λευκό ξίδι, λίγο υγρό για τα πιάτα και μια βούρτσα, με την οποία θα τρίψετε τα παντζούρια. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι καθαρίζουν μόνο το εξωτερικό των παντζουριών, αφού θεωρούν ότι μόνο εκεί λερώνονται.

Για να καθαρίσετε τα παντζούρια σας εξωτερικά, μπορείτε να κάνετε κάτι πολύ πιο εύκολο. Μπορείτε να τα καθαρίσετε ρίχνοντάς τους νερό με το λάστιχο. Στην συνέχεια, παίρνοντας τη βούρτσα την οποία έχετε βουτήξει στο μείγμα που αναφέραμε, τρίψτε τα παντζούρια σας.

Πώς να καθαρίσετε και από μέσα τα παντζούρια

Για να καθαρίσετε τα παντζούρια από μέσα, εννοείται πως δεν μπορείτε (δυστυχώς) να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο. Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα, έτσι ώστε να μαζέψετε την πολύ σκόνη.

Αφού το κάνετε αυτό, πάρτε τη λεκάνη με το νερό, το ξίδι και το απορρυπαντικό πιάτων με ένα βετέξ. Βουτήξτε αρχικά το βετέξ στο μείγμα και καθαρίστε στην συνέχεια τα παντζούρια σας. Τέλος, σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share