Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Μπανιέρα "αλφάδι": Το καθαριστικό κόλπο με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για πεντακάθαρα πλακάκια και μπανιέρα

Σπιτικό και δραστικό κόλπο!

28 Σεπτεμβρίου 2022 14:48
Μπανιέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα καθαριστικά μπάνιου που κυκλοφορούν στο εμπόριο συνήθως είναι τόσο δραστικά που μπορούν να καταστρέψουν κάποια ευαίσθητα υλικά που ίσως έχετε στο μπάνιο σας. Για αυτό το λόγο θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μόνοι σας το πιο οικολογικό καθαριστικό για τα πλακάκια και την μπανιέρα.

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε αυτό το εκπληκτικό οικολογικό καθαριστικό θα χρειαστείτε:

Βήματα καθαρισμού

  • Ανακατέψτε καλά και τα τρία υλικά σε ένα μπουκαλάκι. Το οξυζενέ είναι φυσικό λευκαντικό και καθαριστικό ενώ η μαγειρική σόδα βοηθάει στην απομάκρυνση λεκέδων και στιγμάτων που πολλές φορές δημιουργούνται απλά από το καυτό νερό που πέφτει στην μπανιέρα σας.
  • Πώς θα εφαρμόσετε το μείγμα Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στα πλακάκια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά. Για την μπανιέρα σας βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά.
  • Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό. Αν οι λεκέδες επιμένουν, τότε περάστε ακόμα μια στρώση από το συγκεκριμένο μείγμα ή αφήστε το να δράσει για περισσότερα λεπτά.

Μπανιέρα 'αλφάδι': Το καθαριστικό κόλπο με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για πεντακάθαρα πλακάκια και μπανιέρα

Η μεγάλη ανατροπή στο μπάνιο: Δε φαντάζεστε τι μπορείτε να κάνετε με τα γαντζάκια της κουρτίνας

Μπάνιο: Όταν πρόκειται για την οργάνωση του σπιτιού, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το παραμικρό αντικείμενο που μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτή και να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο.

Ένα από αυτά είναι και οι γάντζοι της κουρτίνας μπάνιου -ακόμη κι αν στα περισσότερα σπίτια πλέον η κουρτίνα μπάνιου έχει αντικατασταθεί από τζάμι- η χρήση των οποίων δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση που όλοι γνωρίζουμε.

Με την ευκαιρία δείτε πώς θα ανανεώσετε το μπάνιο σας με 5 αγορές από τα ΙΚΕΑ που κοστίζουν λιγότερο από 8€.

Στην κουζίνα

Οι γάντζοι της κουρτίνας μπάνιου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην κουζίνα για να κρεμάσετε τόσο μαγειρικά σκεύη, όσο και τις πετσέτες χεριών και πιάτων, αφού τους κρεμάσετε πρώτα σε μία ράβδο στον τοίχο. Μ’ αυτόν τον τρόπο και πιο λειτουργική γίνεται η κουζίνα σας, αλλά και έχετε και μια ωραία διακοσμητική πρόταση.

Στην ντουλάπα

γαντζακια-μπανιου-χρησεισ-2-8

Κρεμάστε δυο τρεις γάντζους σε μία κρεμάστρα και χρησιμοποιήστε τους για να κρεμάσετε σε αυτούς φουλάρια, ζώνες, κασκόλ, γραβάτες, εσώρουχα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κρεμαστεί σε αυτούς. Στην πράξη θα δείτε ότι θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο στην ντουλάπα σας και θα βρίσκετε πολύ ευκολότερα τα αξεσουάρ σας.

Στο μπάνιο

Προσθέστε μια επιπλέον ράβδο κουρτίνας στο μπάνιο σας και χρησιμοποιήστε τους εν λόγω γάντζους για να κρεμάσετε τα σφουγγάρια του μπάνιου, έτσι ώστε να στεγνώνουν πιο γρήγορα, ή μικρά κουβαδάκια για να συγκεντρώνετε τα παιχνίδια των παιδιών σας.

Για τα κοσμήματά σας

Τοποθετήστε τους γάντζους σε μια μικρή ράβδο ή μια κρεμάστρα στο υπνοδωμάτιό σας και κρεμάστε σε αυτούς τα κολιέ και τα βραχιόλια σας, έτσι ώστε τα κοσμήματά σας να είναι οργανωμένα και ξεμπερδεμένα και να μην έρχεστε αντιμέτωποι με ένα… χάος αλυσίδων και κοσμημάτων κάθε φορά που θέλετε να φορέσετε κάποιο από αυτά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share