Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Γέμισε ένα κουβά με ξύδι και άφησε μέσα τη σφουγγαρίστρα όλο το βράδυ - Το πρωί είδε πως...

Θαυματουργό!

28 Σεπτεμβρίου 2022 14:22
Γέμισε ένα κουβά με ξύδι και άφησε μέσα τη σφουγγαρίστρα όλο το βράδυ - Το πρωί είδε πως...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερικές φορές όσο κι αν καθαρίσουμε ένα χώρο η δυσοσμία επιμένει και δεν ξέρουμε από που προέρχεται. Η δυσοσμία συνήθως προέρχεται από τη σφουγγαρίστρα και μη βιαστείτε να κατηγορήσετε τους κατασκευαστές των απορρυπαντικών. Υπάρχει ο πιο απλός, φυσικός και γρήγορος τρόπος να κάνετε τη σφουγγαρίστρα σας να μυρίζει σαν καινούρια με ένα και μοναδικό υλικό που έχετε στην κουζίνα σας. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, το ξύδι.

Το ξύδι έχουμε δει άπειρες φορές πόσο θαυματουργό μπορεί να φανεί σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε στο νεροχύτη σας μαγειρική σόδα με ξύδι. Για ακόμη μια φορά λοιπόν το ξύδι θα μας δείξει τις ευεργετικές του ιδιότητες προσφέροντάς μας και πάλι τη μυρωδιά της καθαριότητας. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.

Γέμισε ένα κουβά με ξύδι και άφησε μέσα τη σφουγγαρίστρα όλο το βράδυ - Το πρωί είδε πως...

Κατ’αρχάς, ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό, ειδικά αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα για να μαζέψετε γάλα, χυμό ή καφέ.Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά και το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος. Τέλος, στραγγίξτε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει. Όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της!

Οι καμαριέρες αποκαλύπτονται: Το κόλπο με το λεμόνι για να μην μυρίζει το σπίτι μετά το σφουγγάρισμα

Δεν είναι και το πιο όμορφο πράγμα όταν σφουγγαρίζετε το σπίτι και μετά μυρίζει άσχημα, για αυτό σας έχουμε την λύση. Κάντε το καθάρισμα παιχνιδάκι με αυτό το μυστικό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σφουγγαρίστρα expert: Κάντε θαύματα στο σφουγγάρισμα και διώξτε τη σκόνη ακόμα και στα δύσκολα σημεία

Πριν ξεκινήσετε πλύντε καλά τη σφουγγαρίστρα σας (κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει που μυρίζει άσχημα το πάτωμα) και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας. Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι.

Στο μεταξύ φτιάξτε το παρακάτω μείγμα:

Θα χρειαστείτε:

Οι καμαριέρες αποκαλύπτονται: Το κόλπο με το λεμόνι για να μην μυρίζει το σπίτι μετά το σφουγγάρισμα

  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό.

Κάντε το σπίτι να μοσχοβολάει μετά το σφουγγάρισμα

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.

Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Προσοχή! Πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share