Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Αυτό είναι το ζαρζαβατικό που θα απομακρύνει βρωμιά και σκόνη από τα τζάμια του σπιτιού

Το άγνωστο καθαριστικό κόλπο που θα σας καταπλήξει

28 Σεπτεμβρίου 2022 09:33
Αυτό είναι το ζαρζαβατικό που θα απομακρύνει βρωμιά και σκόνη από τα τζάμια του σπιτιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υποθέτουμε ότι είναι ασφαλή, αλλά σχεδόν όλα τα προϊόντα οικιακού καθαρισμού περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες που μολύνουν τον αέρα των εσωτερικών χώρων και είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Το σημερινό σύγχρονο σπίτι είναι γεμάτο με επικίνδυνα απορρυπαντικά που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την οικιακή ζωή και τα έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να φανταστούμε τον καθαρισμό χωρίς αυτά. Με την ευκαιρία, δείτε τα πανέξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε τις τέντες του σπιτιού.

Αλλά για να κάνετε το σπίτι σας ασφαλέστερο, είναι σημαντικό να μειώσετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, αντικαθιστώντας τα με φυσικά καθαριστικά κόλπα. Ένα από αυτά θα σας παρουσιάσουμε σήμερα.

Πατάτα για αφαίρεση λεκέδων βρωμιάς και λάσπης από τα παράθυρα

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα απλό σπιτικό διάλυμα νερού και αμμωνίας (1 μέρος αμμωνίας προς 10 μέρη νερού).

Μετά τον καθαρισμό, φροντίστε να στεγνώσετε καλά τα τζάμια, κατά προτίμηση με πανί μικροϊνών ή χαρτί κουζίνας για να αποφύγετε τις ραβδώσεις. Ένας ακόμη τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια ωμή πατάτα. Απλώς κόψτε τη στη μέση και τρίψτε την πάνω από τα παράθυρά σας.

Στη συνέχεια σκουπίστε το παράθυρο με ένα καθαρό πανί.

 Αυτό είναι το ζαρζαβατικό που θα απομακρύνει βρωμιά και σκόνη από τα τζάμια του σπιτιού

Φοβερό κόλπο: Δείτε πως με μία μόνο πατάτα θα έχετε δωρεάν φως στο δωμάτιό σας, για πάνω από 1 μήνα! (video)

Αυτό το φοβερό κόλπο θα σας ενθουσιάσει! Μια μόνο πατάτα μπορείτε να έχετε φως στο δωμάτιο σας για πάνω από ένα μήνα! Απίστευτο: Μπλε λάμψη εμφανίσθηκε στις ακτές της Καλιφόρνια!

Και όμως μπορεί να συμβεί!

Αντί να συνδέσετε μια λάμπα σας σε μια πρίζα ή να ανοιγοκλείνετε τον διακόπτη του φωτιστικού, δοκιμάστε να φωτίσετε το χώρο σας με μια… πατάτα!

Ναι – διαβάσετε σωστά. Με μια επιστημονική διαδικασία, μια απλή πατάτα μπορεί να ανάψει μια λάμπα LED για έναν ολόκληρο μήνα, αν το κάνετε σωστά.

Ο Haim Rabinovitch, καθηγητής επιστημών και γεωργίας, επισύναψε μία κλασική χάλκινη κάθοδο και μία ανόδο ψευδαργύρου μαζί με έναν αγωγό από μεταλλικό σύρμα και αφήσε την πατάτα να «μαγειρευτεί» για 8 λεπτά. Τότε ανακάλυψε πως η φορτισμένη πατάτα θα μπορούσε να παράγει εκμεταλλεύσιμη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας!

Η φόρτιση έτρεξε μόνο μέσα από την πατάτα, αλλά είχε την ικανότητα να δώσει ρεύμα σε μια λάμπα LED αρκετά ώστε να φωτίσει ένα δωμάτιο για πάνω από 40 ημέρες!

Η συγκεκριμένη συλλογή των στοιχείων με την πατάτα είναι μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, αλλά μπορεί να είναι επίσης χρήσιμη και σε τριτοκοσμικές χώρες που δεν έχουν την ενέργεια, τα χρήματα ή τους πόρους για να χρησιμοποιήσουν λαμπτήρες ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, εάν παρέχονται με ηλεκτρονικά φορτισμένα πατάτες (και είναι σαφές ότι δεν είναι για κατανάλωση), αυτές οι αγροτικές περιοχές θα μπορούσαν να φωτιστούν χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουν εκατομμύρια σε επισκευές υποδομών.

Υπάρχει μια ατελείωτη σειρά από δυνατότητες γι” αυτά τα λαχανικά και ο δρ. Haim μόλις ξεκίνησε!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share