Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ξεροψημένα λίπη: Καθαρίστε τον φούρνο σας με ξύδι και άλλα 3 υλικά και θα απαλλαγείτε χωρίς κόπο

Σίγουρα αποτελέσματα!

27 Σεπτεμβρίου 2022 15:34
Ξεροψημένα λίπη: Καθαρίστε τον φούρνο σας με ξύδι και άλλα 3 υλικά και θα απαλλαγείτε χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν το φαγητό άφησε τα σημάδια του στο φούρνο σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να τα ξεφορτωθείτε! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε τα άλατα από το τηλέφωνο του ντουζ.

Λατρεύετε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο φούρνο ή ακόμα περισσότερο κάθε είδος σουφλέ και πίτας. Τι συμβαίνει όμως όταν τρέξουν τα λάδια του πρώτου ή το μείγμα του δεύτερου πέσει από το ταψί στο φούρνο σας; Για να σας βοηθήσουμε, η σωστή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Αυτό, βέβαια, αν δράσετε εύκολα και γρήγορα και σας εγγυόμαστε ότι θα δείτε το φούρνο σας να αστράφτει και πάλι. Πώς; Μα φυσικά ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

Κατ’αρχάς, αφού κρυώσει λίγο ο φούρνος, κατεβάστε την ασφάλεια της κουζίνας σας. Όσο είναι ακόμα σχετικά ζεστός, αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο όσα περισσότερα υπολείμματα φαγητού μπορείτε. Στη συνέχεια, ψεκάστε την επιφάνειά του με λίγη αμμωνία. Έπειτα, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λευκό ξίδι.

Ξεροψημένα λίπη: Καθαρίστε τον φούρνο σας με ξύδι και άλλα 3 υλικά

Αφήστε το μείγμα να αφρίσει και να δράσει για 2-3 λεπτά προτού τρίψετε καλά το φούρνο με ένα σφουγγάρι για τα πιάτα. Τέλος, σκουπίστε καλά την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί και αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή ώστε να στεγνώσει καλά... και καθαρίσατε!

Αν δεν έχετε αμμωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μαγειρική σόδα και νερό. Η μόνη διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι πως ο καθαρισμός θα διαρκέσει λίγο παραπάνω. Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στον φούρνο σας. Αφήστε τη να δράσει για 12-24 ώρες και μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα καθαρίστε τη με ένα σφουγγάρι.

Το παραδοσιακό κόλπο της γιαγιάς για πεντακάθαρα κουταλοπίρουνα με φυσικό τρόπο

Πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν να κάνουν δουλειές στο σπίτι ακολουθώντας τις συμβουλές των πιο έμπειρων γιαγιάδων. Και παρόλο που η γιαγιά σας είχε λιγότερα μοντέρνα καθαριστικά εργαλεία από εσάς, ήξερε πολύ καλά πώς να κάνει τα πάντα μέσα στο σπίτι της να είναι πεντακάθαρα και να μοσχομυρίζουν. Με την ευκαιρία, δείτε το θαυματουργό «φυτό» της γιαγιάς και οι άγνωστες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Μάθετε να κάνετε και εσείς τις δουλειές του σπιτιού όπως η γιαγιά σας και θα αποκτήσετε ένα καθαρό και οργανωμένο σπιτικό με τα πιο εύκολα και φυσικά καθαριστικά.

  • Μην αφήνετε τις δουλειές να μαζεύονται

Τα παλιά τα χρόνια, οι γιαγιάδες, έκαναν δουλειές κάθε μέρα. Είναι πολύ πιο εύκολο, άλλωστε, να αφιερώνετε έστω και 5-10 λεπτά την ημέρα για να κάνετε κάτι παρά να μαζεύετε όλες τις δουλειές για το Σαββατοκύριακο. Στρώνετε το κρεβάτι, πλένετε τα πιάτα και σκουπίζετε το πάτωμα της κουζίνας καθημερινά.

  • Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό για το καθάρισμα των τζαμιών

Η γιαγιά σας δεν είχε τα χημικά καθαριστικά τζαμιών που έχετε εσείς σήμερα. Έφτιαχνε το δικό της σούπερ αποτελεσματικό καθαριστικό ανακατεύοντας 1 φλ. νερό, 1 κ.σ. λευκό ξίδι και 1 κ.σ. οινόπνευμα. Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε τα τζάμια και τους καθρέφτες σας. Σκουπίστε με ένα βαμβακερό πανί.

  • Αρωματίστε το σπίτι σας φυσικά

Χρησιμοποιήστε 100% εκχύλισμα βανίλιας για να κάνετε τον χώρο σας να μοσχομυρίζει. Η βανίλια είναι πολύ πιο υγιεινή από τα χημικά αρωματικά χώρου. Ρίξτε μερικές σταγόνες βανίλιας σε κομμάτια βαμβακιού και κρύψτε το βαμβάκι σε γλάστρες εσωτερικού χώρου, σε ντουλάπες και όπου αλλού νομίζετε. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να τρίψετε με λίγο βαμβάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει βανίλια μια κρύα λάμπα. Με το που θα την ανάψετε θα μοσχομυρίσει ολόκληρο το δωμάτιο.

  • Μην πετάτε ποτέ τα παλιά σας βαμβακερά ρούχα

Οι περισσότερες γιαγιάδες χρησιμοποιούσαν τις βαμβακερές φανέλες και κάλτσες που δεν φορούσαν πια -εκείνες και η οικογένειά τους- ως καθαριστικά πανιά. Λόγω της βαμβακερής τους σύνθεσης αυτά τα πανιά αντέχουν για πάντα.

  • Φτιάξτε το τέλειο φυσικό λευκαντικό για τα ρούχα σας

Για όλα τα κιτρινισμένα σας λευκά, το λεμόνι μπορεί να κάνει θαύματα. Στείψτε ένα λεμόνι σε ένα λίτρο ζεστό νερό όπως ακριβώς έκανε και η γιαγιά σας. Ρίξτε το κιτρινισμένο ρούχο μέσα στο μείγμα και αφήστε το εκεί για 1-2 ώρες. Ξεπλύνετε στο χέρι ή βάλτε το ρούχο σας στο πλυντήριο και έπειτα βγάλτε το στον ήλιο να στεγνώσει φυσικά.

Το παραδοσιακό κόλπο της γιαγιάς για πεντακάθαρα κουταλοπίρουνα με φυσικό τρόπο

  • Καθαρίζετε τον ανεμιστήρα οροφής με μια μαξιλαροθήκη

Αντί να χρησιμοποιείτε κάτι άλλο για το καθάρισμά του, πάρτε μια μαξιλαροθήκη για να κάνετε τη δουλειά σας. Η μια κλειστή πλευρά της μαξιλαροθήκης θα βοηθήσει να μην γεμίσετε και το υπόλοιπο σπίτι με σκόνες. Δοκιμάστε το και θα ευχαριστείτε τη γιαγιά σας.

  • Φρεσκάρετε τα πατώματά σας με μαγειρική σόδα

Αυτό το φυσικό αποσμητικό είναι ένα από τα καλύτερα καθαριστικά για πατώματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε λίγη μαγειρική σόδα σε έναν κουβά με νερό και να περάσετε με το μείγμα τις επιφάνειές σας. Έπειτα περάστε άλλη μια φορά μόνο με νερό και αφήστε τα πατώματά σας να στεγνώσουν.

  • Γυαλίστε τα κουταλοπίρουνα με οδοντόκρεμα

Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε τα κουταλοπίρουνά σας με αυτήν. Έπειτα ξεπλύντε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν.

  • Καθαρίζετε πάντα τους τοίχους σας από πάνω προς τα κάτω

Μπορεί να ακούγεται λογικό αλλά δεν είναι πολλοί εκείνοι που το κάνουν. Αν ξεκινάτε το καθάρισμα από κάτω κάποια στιγμή που θα φτάσετε πάνω θα διαπιστώσετε πως τα βρώμικα νερά στάζουν προς τα κάτω λερώνοντας όλα όσα καθαρίζατε τόση ώρα. Ακολουθήστε επομένως τη συμβουλή της γιαγιάς και μάθετε να ξεκινάτε το καθάρισμα οποιασδήποτε επιφάνειας από πάνω προς τα κάτω.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share