Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Ωδή στο κατσαριδοκτόνο: Το υπέρτατο κόλπο για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα μόνο με 2 υλικά

Χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ

27 Σεπτεμβρίου 2022 13:49
Ωδή στο κατσαριδοκτόνο: Το υπέρτατο κόλπο για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα μόνο με 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λένε πως είναι τα μοναδικά ζώα που θα επιζήσουν από μια πυρηνική καταστροφή. Δύσκολα θα το επιβεβαιώσουμε κάποτε αυτό, αλλά αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι οι κατσαρίδες είναι ένα μεγάλο και επίμονο πρόβλημα για την πλειονότητα των σπιτιών, ειδικά στις πόλεις.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι απλοί και εντελώς φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες στο σπίτι, χωρίς να καταφύγετε στη χρήση χημικών, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία τη δική σας και των παιδιών σας, κάποιους από τους οποίους έχουμε προτείνει ξανά.

  • Διάλυμα σαπουνιού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό σαπούνι μπάνιου για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες. Ετοιμάστε ένα μείγμα με σαπούνι και νερό (με αρκετό σαπούνι) και ψεκάστε με αυτό απευθείας επάνω τους. Οι περισσότερες θα πεθάνουν αμέσως, επειδή το διάλυμα κλείνει τους πόρους με τους οποίους αναπνέουν.

Ωδή στο κατσαριδοκτόνο: Το υπέρτατο κόλπο για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα μόνο με 2 υλικά

«Πνέουν τα λοίσθια»: Με μόλις μια κουταλιά θα εξαφανίσεις τις κατσαρίδες για μήνες από το μπάνιο σου (video)

Πολλά νοικοκυριά, ειδικά το καλοκαίρι, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εμφάνιση κατσαρίδων. Ακόμα και όταν λαμβάνονται μέτρα καθαριότητας στο μπάνιο, αυτά τα ενοχλητικά πλασματάκια θα κάνουν την εμφάνιση τους, ειδικά στις εξοχικές κατοικίες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: "Τελευταία πράξη" για τις κατσαρίδες στο σπίτι - Εξαφανίστε τις με ξύδι και άλλα 2 φυσικά υλικά

Αυτές βρίσκουν πέρασμα από τον υπόνομο και στη συνέχεια προσπαθούν να εισβάλουν στα σπίτια των ανθρώπων από το σιφώνι.

Το σιφώνι δαπέδου είναι πέρασμα για τις κατσαρίδες

Η κύρια λειτουργία του σιφωνιού δαπέδου είναι να απομακρύνει τα νερά που πέφτουν στο πάτωμα. Το σιφώνι εκτός από την προφανή λειτουργία του χρησιμεύει, επίσης, και στην αποφυγή της δυσοσμίας του αποχετευτικού συστήματος. Το σιφώνι δαπέδου μπάνιου ενώνει τις τρεις σωλήνες, που ανήκουν στην ντουζιέρα/μπανιέρα, στον νιπτήρα και στο πλυντήριο. Από εκείνο το σημείο, τα νερά από τις τρεις πηγές που αναφέραμε, περνούν από το σιφώνι και οδηγούνται στην κεντρική αποχέτευση που εκεί βρίσκονται οι φίλες μας οι κατσαρίδες..

Λύση στο πρόβλημα των κατσαρίδων

Απλά.. Ρίχνουμε 1 κουταλιά πολύ καυτό πιπέρι (τσίλι , καγιέν ή οτι βρείτε) και ρίχνουμε λίγο νερό στον νεροχύτη μας και στην μπανιέρα μας αντίστοιχα . Το πιπέρι δεν θα περάσει όλο κατευθείαν στην κεντρική αποχέτευση αλλά θα αποκολληθεί στις σωληνώσεις που έχουν συγκεντρωμένο πουρί. Την συγκεκριμένη μέθοδο την χρησιμοποιούν πολλά χρόνια παλιοί υδραυλικοί και κάνουν την χρήση πιπεριού 3 φορές τον χρόνο με αποτέλεσμα να μην έχουν δει κατσαρίδα χρόνια τώρα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share