Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όσο να πεις κύμινο: Συμβουλές για γρήγορη καθαριότητα στο σπίτι

Δώστε βάση!

26 Σεπτεμβρίου 2022 14:04
Όσο να πεις κύμινο: Συμβουλές για γρήγορη καθαριότητα στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερικές συμβουλές για γρήγορη καθαριότητα στο σπίτι, για εσάς που δε έχετε για χάσιμο..ούτε λεπτό!

Αν το καθημερινό πρόγραμμα σας είναι ασφυκτικά γεμάτο και ο ελεύθερος χρόνος σας περιορίζεται ολοένα και περισσότερο, σίγουρα δεν θα θέλετε να τον αφιερώνετε σε δουλειές του σπιτιού.

Δείτε επίσης: Στα πατώματα: 7+1 έξυπνες λύσεις για να καθαρίσετε τα χαλιά από λεκέδες και βρωμιές με φυσικό τρόπο

Ωστόσο, η καθαριότητα και η τάξη είναι απαραίτητη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σας υγεία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα αποτελεσματικού καθαρισμού του σπιτιού σας, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Εμείς θα σας βοηθήσουμε με μερικές απλές και εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές καθαρισμού.

Δείτε αναλυτικά:

Καθιερώστε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Η καθαριότητα απαιτεί καθημερινή συνέπεια. Με λίγη ενασχόληση σε καθημερινή βάση, μπορεί να σας γλιτώσει από αρκετές ώρες δουλειάς και άσκοπη κούραση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Θέστε προτεραιότητες και καταγράψτε ένα σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανάλογα με τα δικά σας δεδομένα και ανάγκες.

Οργανώστε τον εξοπλισμό σας

Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα για τον καθαρισμό του σπιτιού σας σε ένα μέρος. Σε ένα ντουλάπι της κουζίνας ή σε μια εξωτερική ντουλάπα, τοποθετήστε τα απορρυπαντικά και τον εξοπλισμό που χρειάζεστε. Ενδεικτικά θα πρέπει να έχετε στη διάθεση σας σπρέι για τα τζάμια, υγρό απορρυπαντικό γενικής χρήσης, χλώριο, απορροφητικά πανάκια, γάντια κουζίνας, σφουγγάρι, ξεσκονόπανο, σκούπα, φαράσι σφουγγαρίστρα, λεκάνη και κουβά.

Έτσι, κάθε φορά που θα θέλετε να καθαρίσετε, δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε για τα απαραίτητα σύνεργα χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Φροντίστε ακόμα να διατηρείτε ένα απορρυπαντικό σπρέι γενικής χρήσης μαζί με ένα απορροφητικό πανάκι σε ένα σημείο με άμεση πρόσβαση, ώστε να επεμβαίνετε γρήγορα σε περίπτωση λεκέδων από μικροατυχήματα.

Ξεκινήστε από ψηλά

Όποιο δωμάτιο και αν καθαρίζετε ξεκινήστε τον καθαρισμό από ψηλά. Καθαρίστε πρώτα τις επιφάνειες που βρίσκονται ψηλότερα όπως ράφια και βιβλιοθήκες, ανεμιστήρες οροφής και συνεχίστε με τις χαμηλότερες επιφάνειες όπως τραπέζια, γραφεία και κομοδίνα. Με αυτό τον τρόπο η σκόνη και η όποια βρωμιά θα πέσουν πάνω στην επιφάνεια που θα καθαρίσετε στη συνέχεια.

Καθαρίστε τα δωμάτια ένα-ένα

Καθαρίζοντας ένα-ένα τα δωμάτια κερδίζετε πολύτιμο χρόνο, ενώ αισθάνεστε ικανοποίηση βλέποντας πως ο ένας μετά τον άλλον οι χώροι καθαρίζονται εξολοκλήρου. Ακόμα, μεταφέρετε όλο τον εξοπλισμό του καθαρισμού από δωμάτιο σε δωμάτιο ώστε να γλιτώνετε τα περιττά δρομολόγια από το δωμάτιο που καθαρίζετε προς τους χώρους που αποθηκεύετε τα απορρυπαντικά και τα σύνεργά σας.

Κρατήστε τους χώρους σας τακτοποιημένους

Όσο πιο τακτοποιημένος είναι ένας χώρος, τόσο πιο εύκολα καθαρίζεται. Ένα tip είναι να αποφύγετε να παραγεμίζετε τα δωμάτια με αντικείμενα χωρίς ιδιαίτερη χρησιμότητα γιατί μαζεύουν σκόνη και ρίπους. Προσπαθήστε καθημερινά να κάνετε ένα -έστω και γρήγορο- συμμάζεμα.

Χρησιμοποιήστε σωστά τα απορρυπαντικά

Η λανθασμένη χρήση των απορρυπαντικών, εκτός από χρήμα, μπορεί να σας κοστίσει και χρόνο γιατί θα πρέπει να επαναλάβετε τον καθαρισμό αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Αφιερώστε μερικά λεπτά για να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης του κάθε απορρυπαντικού. Ο τρόπος χρήσης και η δοσολογία ποικίλουν ανά προϊόν και η ορθή χρήση κάνει τη διαφορά.

Εξοπλιστείτε με ηλεκτρικό σκουπάκι

Θα σας βοηθήσει να μαζέψετε ψίχουλα και ό,τι άλλο πέσει κάτω στο πι και φι. Έτσι δε θα χρειαστεί να βγάλετε την ηλεκτρική σκούπα από το ντουλάπι για μια δουλειά του μισού λεπτού.

Καθαρίστε με τη δύναμη του ατμού

Ο ατμοκαθαριστής μπορεί να σας βοηθήσει αποτελεσματικά και οικονομικά τόσο στην καθημερινή καθαριότητα όσο και στην απολύμανση. Με μία μόνο συσκευή στα χέρια σας και χωρίς επιπλέον εξοπλισμό, μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε αμέτρητες οικιακές επιφάνειες, όπως το μπάνιο και τα είδη υγιεινής, τον νεροχύτη και τα παντζούρια.

Μπάνιο, πεντακάθαρο σε 2 λεπτά

Το μπάνιο, για λόγους υγιεινής, πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά. Καθιερώστε μια μέρα την εβδομάδα για να κάνετε μια επισταμένη καθαριότητα στο μπάνιο σας, ωστόσο αφιερώστε καθημερινά 2 λεπτά για να το διατηρείτε σε άψογη κατάσταση και να είστε σίγουροι για την υγιεινή του.

Επίσης, προμηθευτείτε ένα απολυμαντικό σπρέι και απολυμαντικά μαντηλάκια. Ψεκάστε τη λεκάνη με το σπρέι εσωτερικά και σκουπίστε τα εξωτερικά τοιχώματα, το χείλος και το κάθισμα με τα μαντηλάκια. Αφήστε το σπρέι να δράσει για λίγα λεπτά και τραβήξτε το καζανάκι. Το νιπτήρα, ομοίως, μπορείτε να τον καθαρίζετε καθημερινά με το απολυμαντικό σπρέι και να τον σκουπίζετε με ένα πανάκι.

Η καθαριότητα τελικά, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Λίγα λεπτά καθημερινής ενασχόλησης και μια πιο εντατική προσπάθεια περιοδικά, σας εξασφαλίζει γρήγορα και εύκολα ένα καθαρό σπίτι.

Και αν κάποια στιγμή σας λείψει κάποιο από τα απαραίτητα σύνεργα καθαρισμού, αυτός δεν είναι λόγος να αναβάλλετε τις δουλειές σας. Με μια επίσκεψη στο πλησιέστερο ΟΚ! Anytime Markets – το αγαπημένο σας κατάστημα με διευρυμένο καθημερινό ωράριο από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ. – θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share