Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα: Μειονεκτήματα πατητής τσιμεντοκονίας: Προετοιμάσου για κάθε ενδεχόμενο!

Δώστε βάση!

26 Σεπτεμβρίου 2022 10:41
Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα: Μειονεκτήματα πατητής τσιμεντοκονίας: Προετοιμάσου για κάθε ενδεχόμενο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι μίνιμαλ, διακριτική και ταιριάζει σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτοί είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που αγαπάμε την πατητή τσιμεντοκονία. Όμως, αν γίνει λάθος στην εφαρμογή ή αν δεν τη συντηρείς σωστά, με το πέρασμα του χρόνου είναι πιθανό να παρουσιάσει προβλήματα η πατητή τσιμεντοκονία.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ξύλινα πατώματα: Το απροσδόκητο κόλπο για να τα κάνετε λαμπίκο με αυτό το υλικό "έκπληξη"

Δεν υπάρχει πιο διαχρονική επιλογή από την πατητή, ειδικά για τη διακόσμηση του μπάνιου. Και σίγουρα έχει μεγάλη αντοχή, αρκεί να προσέξεις κάποια πράγματα. Και φυσικά, μεγάλη ευθύνη έχει ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει την εφαρμογή. Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζεις.

5 προβλήματα πατητής τσιμεντοκονίας & πώς να τα αντιμετωπίσεις

1. Εμφανίστηκε ρωγμή στην επιφάνεια

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια λεία επιφάνεια χωρίς αρμούς. Έτσι, σίγουρα θα προσέξεις μια ρωγμή όταν δημιουργηθεί. Είναι ένα από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, αν δεν υπάρχει πλέγμα οπλισμού.

Όταν υπάρχουν ρωγμές ή χτυπήματα, πρέπει να δράσεις ανάλογα με την περίπτωση. Μια μικρή ρωγμή σίγουρα δεν είναι ανησυχητική και μπορείς απλά να την κρύψεις. Όμως, αν πρόκειται για κάτι πιο εμφανές, πιθανώς θα χρειαστείς επαγγελματία για να καλύψει με νέα επίστρωση τσιμεντοκονίας τα σημεία που σε ενδιαφέρουν (ή και όλη την επιφάνεια).

2. Έχει ξεθωριάσει το χρώμα

Υπάρχουν ειδικά βερνίκια προστασίας, με τα οποία κάνουμε συντήρηση της πατητής για να μην χάνει το χρώμα της. Αν έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που έγινε συντήρηση, είναι πιθανό να ξεθωριάσει το χρώμα.

Ειδικά στην πατητή τσιμεντοκονία εξωτερικού χώρου, προβλήματα σαν αυτό είναι αρκετά πιθανά. Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει, φρόντισε την πατητή τσιμεντοκονία στο σπίτι σου με το κατάλληλο βερνίκι, τουλάχιστον κάθε 3 χρόνια.

3. Ξεκολλάει το υλικό

Το πρόβλημα αυτό είναι πιο πιθανό να το συναντήσεις όταν εφαρμόσεις πατητή τσιμεντοκονία σε τοίχο. Συνήθως, οφείλεται στο ότι δεν έχει γίνει σωστά το αστάρωμα. Το πέρασμα με αστάρι είναι απαραίτητο βήμα για να προετοιμαστεί η επιφάνεια πριν την εφαρμογή της πατητής.

Αν ο επαγγελματίας δεν έχει επιλέξει τα κατάλληλα υλικά ή τις σωστές ποσότητες υλικών, είναι πιθανό να ξεκολλάει η πατητή τσιμεντοκονία. Φυσικά, θα χρειαστεί να επέμβει για να το φτιάξει ξανά με τον σωστό τρόπο.

4. Συγκεντρώνονται νερά σε ένα σημείο

Αν πρέπει να μαντέψουμε, θα λέγαμε ότι φταίει η κλίση του δαπέδου. Η πατητή είναι κατάλληλη για εφαρμογή στο πάτωμα, αλλά σίγουρα πρέπει ο επαγγελματίας να φτιάξει ρύσεις με τον σωστό τρόπο, ώστε να μην συγκεντρώνονται ποτέ νερά σε ένα σημείο.

Όταν δεν έχει γίνει σωστή πρόβλεψη, αυτό είναι ένα από τα προβλήματα της πατητής τσιμεντοκονίας που μπορεί να αντιμετωπίσεις. Με την απαραίτητη επαγγελματική βοήθεια, σίγουρα μπορείς να το επιδιορθώσεις.

5. Η επαφή με καυτό σκεύος άφησε σημάδι

Σε γενικές γραμμές, η επιφάνεια με τσιμεντοκονία είναι ανθεκτική σε συνθήκες κρύου και ζέστης. Δεν θα σου δημιουργήσει προβλήματα το καλοκαίρι, ούτε τον χειμώνα. Όμως, όταν πρόκειται για μια πολύ υψηλή στιγμιαία θερμοκρασία (δηλαδή όταν το καυτό σκεύος αγγίξει την επιφάνεια), αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Σίγουρα υπάρχει πιθανότητα να φθείρει το βερνίκι και να αφήσει σημάδι. Αν έχεις πατητή τσιμεντοκονία στον πάγκο της κουζίνας, χρησιμοποίησε ξύλο κοπής και απόφυγε να φέρνεις καυτές κατσαρόλες σε απευθείας επαφή με την τσιμεντοκονία.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share