Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022

Η «κολπατζού» γιαγιά σας έχει τη λύση: Αυτός είναι ο τρόπος για να λάμπει η λεκάνη της τουαλέτας σας (video)

Δώστε βάση!

26 Σεπτεμβρίου 2022 10:24
Η «κολπατζού» γιαγιά σας έχει τη λύση: Αυτός είναι ο τρόπος για να λάμπει η λεκάνη της τουαλέτας σας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καθάρισμα της λεκάνης της τουαλέτας μπορεί να μην είναι η αγαπημένη σας ασχολία, αλλά είναι μία από τις πιο σημαντικές. Είναι από τα πιο δύσκολα σημεία στο σπίτι και θέλουν πολύ καλό καθάρισμα και προσοχή για να απαλλαχτείς από όλους τους λεκέδες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τέλος η μούχλα στη λεκάνη: 4 δοκιμασμένα κόλπα για να απαλλαγείτε οριστικά

Η τουαλέτα συγκεντρώνει πλήθος μικροβίων και γι’ αυτό πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Ωστόσο, για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να ακολουθείτε συγκεκριμένο τρόπο, τον οποίο και φυσικά γνωρίζουν οι γιαγιάδες καλύτερα από όλους.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού είναι η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με την χλωρίνη. Ρίχνετε λίγο χαρτί στην τουαλέτα και ένα με δύο φακελάκια μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια περιχύνετε τη λεκάνη με χλωρίνη και αφήνετε τα υλικά να δράσουν για τουλάχιστον μισή ώρα.

Το καθάρισμα της τουαλέτας πέρα από μια αηδιαστική δουλειά είναι και πολύ βαρετή. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά.

Ασχέτως με το πόσο συχνά το κάνετε, ο σωστός τρόπος για να έχετε μια τουαλέτα που όχι μόνο δείχνει καθαρή αλλά είναι κιόλας, είναι ο παρακάτω.

Με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού θα μπορείτε πολύ γρήγορα να έχετε μπροστά σας μια πεντακάθαρη τουαλέτα που μυρίζει πολύ όμορφα και είναι και πεντακάθαρη.

Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τον καθαρισμό της τουαλέτας σας

Όταν καθαρίζετε την τουαλέτα σας με κλασικά πανιά υπάρχουν κάποια σημεία που δεν μπορείτε να φτάσετε. Έτσι η τουαλέτα σας μπορεί να δείχνει καθαρή αλλά δεν είναι στο 100% της.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  • Αφαιρέστε με τη βοήθεια του κατσαβιδιού το καπάκι της τουαλέτας και το κάθισμά της. Μόλις τα καταφέρετε έχετε πλήρη πρόσβασε σε όλα εκείνα τα σημεία που θέλουν πραγματικό καθάρισμα.
  • Με τη βοήθεια του κατσαβιδιού πάλι, αφού το καλύψετε με ένα πανί, περάστε όλο το σημείο κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας. Κάντε το με λίγη χλωρίνη και επιμείνετε αρκετά μέχρι να καθαρίσετε εντελώς το σημείο.
  • Δεν χρειάζεται να κάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε φορά που καθαρίζετε το μπάνιο σας αλλά φροντίστε να το κάνετε μια φορά το μήνα ή και μια φορά στους έξι μήνες.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share