Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φθινοπωρινές βροχές και βρώμικα τζάμια: Τα απόλυτα tips για να τα ξαναδείτε λαμπερά όπως το καλοκαίρι

Σαν καινούργια!

22 Σεπτεμβρίου 2022 16:02
Φθινοπωρινές βροχές και βρώμικα τζάμια: Τα απόλυτα tips για να τα ξαναδείτε λαμπερά όπως το καλοκαίρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρώμικα παντζούρια: Θέλετε να καθαρίσετε τα παντζούρια του σπιτιού σας, αλλά το θεωρείτε κόπο; Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το κάνετε χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο.

Με λίγα μόνο υλικά και μερικές συμβουλές, θα κάνετε τα παντζούρια σας να αστράφτουν από καθαριότητα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό, λευκό ξίδι, λίγο υγρό για τα πιάτα και μια βούρτσα, με την οποία θα τρίψετε τα παντζούρια. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι καθαρίζουν μόνο το εξωτερικό των παντζουριών, αφού θεωρούν ότι μόνο εκεί λερώνονται.

βρωμικα-τζαμια-καθαρισμα-22-9

Για να καθαρίσετε τα παντζούρια σας εξωτερικά, μπορείτε να κάνετε κάτι πολύ πιο εύκολο. Μπορείτε να τα καθαρίσετε ρίχνοντάς τους νερό με το λάστιχο. Στην συνέχεια, παίρνοντας τη βούρτσα την οποία έχετε βουτήξει στο μείγμα που αναφέραμε, τρίψτε τα παντζούρια σας.

Πώς να τα καθαρίσετε από μέσα

Για να καθαρίσετε τα παντζούρια από μέσα, εννοείται πως δεν μπορείτε (δυστυχώς) να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο. Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα, έτσι ώστε να μαζέψετε την πολύ σκόνη. Αφού το κάνετε αυτό, πάρτε τη λεκάνη με το νερό, το ξίδι και το απορρυπαντικό πιάτων με ένα βετέξ. Βουτήξτε αρχικά το βετέξ στο μείγμα και καθαρίστε στην συνέχεια τα παντζούρια σας. Τέλος, σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα.

Σκουριά στο μπαλκόνι: 5+1 έξυπνα κόλπα για να την εξαφανίσετε

Τα μπαλκόνια λερώνονται συχνά με δύσκολους λεκέδες. Μπορεί κάποιοι από τους λεκέδες που συναντάτε στο μπαλκόνι σας να έχουν να κάνουν με σκουριά. Σίγουρα, το θέαμα από ένα σκουριασμένο μπαλκόνι, μόνο ως ωραίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Για τη σκουριά στα πλακάκια: Βάλτε σε αυτά μαγειρική σόδα, με ξύδι και τρίψτε τα.

Για τη σκουριά στο σιφόνι της βεράντας: Φτιάξτε μείγμα από μαγειρική σόδα, κρεμόριο και χυμό λεμονιού. Ρίξτε το στη σκουριά και μετά από μισή ώρα ρίξτε νερό για να το ξεπλύνετε.

Για τη σκουριά στα εργαλεία κηπουρικής σας: Βυθίστε ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο στο νερό και τρίψτε τα σκουριασμένα εργαλεία σας. Για τα πιο δύσκολα, ρίξτε τα πρώτα σε λευκό ξύδι και μετά επαναλάβετε την αρχική διαδικασία.

Για τη σκουριά στα μεταλλικά εξαρτήματα της τέντας: Τρίψτε και βάψτε τις σκουριές. Έπειτα, αλείψτε, με λάδι τις σκουριές.

Για λεκιασμένες γλάστρες, φτιαγμένες από πηλό: Τρίψτε τους λευκούς λεκέδες, με εμποτισμένο σε ξύδι, σύρμα.

Για τη σκουριά σε υφάσματα: Βάλτε μια φέτα λεμόνι χωρίς φλούδα στο λεκέ και σιδερώστε την περιοχή, με το σίδερό σας. Επαναλάβετε, μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, φτιάξτε μείγμα από ξύδι, αλάτι και λεμόνι για να τρίψετε το λεκέ, με οδοντόβουρτσα. Στο τέλος, απλά ξεπλύνετε με καυτό νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share