Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

5+1 αηδιαστικά λάθη που κάνετε στο μπάνιο και πρέπει να διορθώσετε άμεσα

Δώστε προσοχή!

22 Σεπτεμβρίου 2022 12:42
5+1 αηδιαστικά λάθη που κάνετε στο μπάνιο και πρέπει να διορθώσετε άμεσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρείτε οπωσδήποτε. Κι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το μπάνιο. Δεν αρκεί να πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που πάτε στο μπάνιο γιατί σε αυτό το δωμάτιο υπάρχουν αμέρητα μικρόβια που καραδοκούν αν δεν παίρνετε τις προφυλάξεις σας. Ποια είναι, όμως, τα λάθη που κάνετε οι περισσότεροι από εσάς; Με την ευκαιρία, δείτε 4 σπιτικά υλικά που θα κάνουν τη λεκάνη πεντακάθαρη.

  • Αφήνετε το καπάκι ανοιχτό όταν τραβάτε το καζανάκι

Το συγκεκριμένο λάθος είναι πολύ σοβαρό. Σε έρευνα, το 60% όσων ρωτήθηκαν αποκάλυψαν πως δεν κατεβάζουν το καπάκι της τουαλέτας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν τραβάτε το καζανάκι να εκτινάσσονται μικρόβια και βακτήρια αρκετά μέτρα έξω από την τουαλέτα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

  • Βάζετε την οδοντόβουρτσα μέσα σε ντουλάπια και κουτιά

Η οδοντόβουρτσα πρέπει να αναπνέει και να την αφήνετε να στεγνώνει ανάμεσα στις χρήσεις πριν την βάλετε στη θήκη της. Καλό είναι να την τοποθετείτε όρθια προς τα πάνω και χωρίς να ακουμπάει πάνω σε άλλες οδοντόβουρτσες.

  • Αφήνετε τα πινέλα του μακιγιάζ πάνω στο νιπτήρα

Οτιδήποτε ακουμπάει το πρόσωπό μας πρέπει να είναι μακριά από μικρόβια. Μόλις χρησιμοποιήσετε το πινέλο σας, βάλτε το και πάλι στη θέση του και μην το αφήνετε σε επιφάνειες όπως είναι ο νιπτήρας, πάνω στον οποίον γίνεται χαμός από μικρόβια.

5+1 αηδιαστικά λάθη που κάνετε στο μπάνιο και πρέπει να διορθώσετε άμεσα

  • Δεν αλλάζετε σφουγγάρι συχνά

Το σφουγγάρι πρέπει να αλλάζεται κάθε 3-4 μήνες κι αν έχετε φυσικό σφουγγάρι τότε δε θα πρέπει να το κρατάτε πάνω από μία εβδομάδα. Επίσης πρέπει μετά από κάθε μπάνιο να το αφήνετε να στεγνώσει για να μην γεμίσει με βακτήρια που αναπτύσσονται ακόμα περισσότερο σε υγρές επιφάνειες.

  • Αφήνετε τις πετσέτες υγρές στο μπάνιο

Μόλις κάνετε μπάνιο βγάλτε την πετσέτα σας να στεγνώσει στο μπαλκόνι και στη συνέχεια βάλτε την πάλι στο μπάνιο σας. Η υγρασία από την πετσέτα που στεγνώνει ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας και μικροοργανισμών στην τουαλέτα.

  • Δεν αντικαθιστάτε ούτε πλένετε τις κουρτίνες της ντουζιέρας

Η κουρτίνα στο ντους γεμίζει με βακτήρια και πρέπει να πλένεται κάθε 2-3 μήνες. Οι περισσότερες κουρτίνες πλένονται κανονικά στο πλυντήριο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share