Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Tips από την εποχή των γιαγιάδων: Καθαρίστε το ψυγείο σας μέσα και έξω με μαγειρική σόδα σε 5 βήματα

Το πολυχρηστικό εργαλείο στην καθαριότητα του σπιτιού

22 Σεπτεμβρίου 2022 10:17
Tips από την εποχή των γιαγιάδων: Καθαρίστε το ψυγείο σας μέσα και έξω με μαγειρική σόδα σε 5 βήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύτιμο και πολυχρηστικό εργαλείο. Εκτός από τη μαγειρική μπορείτε να την αξιοποιήσετε στην καθαριότητα του σπιτιού, των ρούχων, των παπουτσιών, των ασημένιων κοσμημάτων.

Εξίσου αποτελεσματική είναι και στο καθάρισμα του ψυγείου και παρακάτω σας δίνουμε αναλυτικά τα βήματα για να καθαρίσετε το ψυγείο σας, μέσα και έξω, με ελάχιστα υλικά.

Δείτε επίσης: Η «κολπατζού» γιαγιά και οι συμβουλές της: Αυτός είναι ο τρόπος για να λάμπει η τουαλέτα σας (video)

Βήμα 1: Αδειάστε το ψυγείο από τρόφιμα, ράφια, συρτάρια και σχάρες

Βήμα 2ο: Καθαρίστε τα ράφια, τα συρτάρια και τις σχάρες με μαγειρική σόδα

Βάλτε σε ένα μπολ νερό και λίγη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε καλά και με ένα καθαρό σφουγγάρι η πανί, καθαρίστε καλά τα ράφια, τα συρτάρια και τις σχάρες. Στα εξαρτήματα αυτά μαζεύονται εύκολα ακαθαρσίες, επομένως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα σχολαστικές.

καθαρισμα-ψυγειου-μαγειρικη-σοδα-22-9

Βήμα 3ο: Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα

Με μαγειρική σόδα μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά και το εσωτερικό του ψυγείο. Γεμίστε μία μικρή λεκάνη με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και με ένα καθαρό σφουγγάρι τρίψτε όλες τις επιφάνειες. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα στεγνό, καθαρό πανί.

Βήμα 4ο: Μην ξεχάσετε τα λάστιχα

Στα λάστιχα του ψυγείου συσσωρεύονται βρωμιές, μούχλα και ακαθαρσίες. Για να τα καθαρίσετε χρησιμοποιήστε ένα μείγμα με νερό και μαγειρική σόδα και μία παλιά οδοντόβουρτσα. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα στο μείγμα και τρίψτε καλά τα λάστιχα μέχρι να καθαρίσουν.

Βήμα 5ο: Μαγειρική σόδα και στο εξωτερικό του ψυγείου

Εάν το ψυγείο σας είναι φτιαγμένο από inox, μπορείτε να αξιοποιήσετε την μαγειρική σόδα και στην καθαριότητα της εξωτερικής επιφάνειάς του. Η μαγειρική σόδα, όχι απλά καθαρίζει αλλά είναι εξαφανίζει και μικρογρατζουνιές σε μεταλλικές επιφάνειες.

Αδειάστε την λεκάνη που είχατε πριν και γεμίστε την ξανά με νερό. Ρίξτε μέσα δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, ανακατέψτε και σκουπίστε όλη την επιφάνεια του ψυγείου εξωτερικά με ένα καθαρό σφουγγάρι. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί και έτοιμο!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share