Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βάλτε αλουμινόχαρτο στο μπαλκόνι σας και θα μας θυμηθείτε: Αντιμετωπίζει ένα καθημερινό πρόβλημα στο άψε σβήσε!

Απίστευτο!

17 Σεπτεμβρίου 2022 12:16
Βάλτε αλουμινόχαρτο στο μπαλκόνι σας και θα μας θυμηθείτε: Αντιμετωπίζει ένα καθημερινό πρόβλημα στο άψε σβήσε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα περιστέρια είναι συγκάτοικοί μας στις πόλεις. Όμως για να κυκλοφορήσουν, απαιτούν… διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης και έναν χώρο να σταθούν για να ξαποστάσουν ή να κουρνιάσουν για ύπνο. Όπως είναι φυσικό, αυτό έχει ως δυσάρεστο επακόλουθο τις κουτσουλιές σε μπαλκόνια και βεράντες.

Δες πώς μπορείς να τις αποφύγεις, χωρίς να βάλεις σε κίνδυνο τη ζωή των πουλιών με τοξικά προϊόντα ή αιχμηρά αντικείμενα. Με την ευκαιρία, δείτε 4 έξυπνους τρόπους για να ξεφορτωθείτε τους λεκέδες από το μπαλκόνι.

αλουμινόχαρτο ψαλίδι

Αλουμινόχαρτο το "σωτήριο"

Κόψε μικρές λωρίδες αλουμινόχαρτου και στερέωσέ τες γύρω από μια χοντρή πετονιά. Στόλισε με αυτές τις πρωτότυπες γιρλάντες το φύλλωμα από τις γλάστρες ή δέσε τες στα κάγκελα του μπαλκονιού. Το θρόισμα της γιρλάντας και η λάμψη του αλουμινόχαρτου θα κρατήσουν μακριά τα πουλιά. Παρεμπιπτόντως, τα περιστέρια έχουν επίσης πολύ οξυμμένη ακοή, πολύ περισσότερο από την ανθρώπινη στις χαμηλές συχνότητες (λέγεται ότι μπορούν να ακούσουν τον άνεμο που φυσά ανάμεσα σε κτίρια και βουνά, τις μακρινές καταιγίδες, ακόμα και τα πολύ μακρινά ηφαίστεια).

Σκουριά σε μεταλλικά σκεύη; Απομακρύνετέ την με αλουμινόχαρτο και 1 ακόμα υλικό

Τα μεταλλικά μαγειρικά σκεύη, έπειτα από συχνή χρήση, και ειδικά στον φούρνο της κουζίνας, έχουν ως αποτέλεσμα να φθείρονται και να σκουριάζουν. Παράλληλα, δείτε το τρικ για να κάνετε τα πυρίμαχα σκέυη να λάμπουν.

Πριν σκεφτείτε να τα πετάξετε, έχουμε να σας προτείνουμε ένα πανεύκολο tip που υπόσχεται να εξαφανίσει κάθε ίχνος σκουριάς και να τα κάνει να μοιάζουν σαν καινούρια.

Θα χρειαστείτε μόνο 5 λεπτά και ύστερα θα μπορείτε να πείτε αντίο στη σκουριά!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 αναψυκτικό τύπου κόλα. Η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλο και πόσο σκουριασμένο είναι το μεταλλικό σκεύος. Όσο μεγαλύτερό και πιο σκουριασμένο είναι, τόσο περισσότερη ποσότητα αναψυκτικού θα χρειαστείτε.
  • 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο

μαγειρικα-σκευη

Διαδικασία

Ξεκινήστε χύνοντας το αναψυκτικό τύπου κόλα μέσα στο μαγειρικό σκεύος. Η χημική αντίδραση που γίνεται αμέσως μόλις έρθει σε επαφή το αναψυκτικό με τη σκουριασμένη επιφάνεια, έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρείται η σκουριά. Σε περίπτωση, που δεν αφαιρεθεί όλη, αφήστε το αναψυκτικό λίγα λεπτά ακόμα να δράσει εντελώς.

Παράλληλα, σχηματίστε μία μπάλα από το κομμάτι αλουμινόχαρτο που έχετε και αρχίστε να τρίβετε με κυκλικές κινήσεις τα σημεία που είναι σκουριασμένα για να καθαρίσουν εντελώς και να γυαλίσουν.

Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, χύστε το αναψυκτικό και ξεπλύνετε με νερό το μεταλλικό μαγειρικό σκεύος. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Απολαύστε τη μαγειρική σας και πάλι, κάνοντας τα σκεύη σας να μοιάζουν με καινούρια. Και, όλα αυτά με 2 υλικά μόνο!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share