Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σκουριά στη λεκάνη τουαλέτας: 4 άγνωστα υλικά που θα σας απαλλάξουν στο πι και φι!

Πείτε αντίο μια και καλή!

17 Σεπτεμβρίου 2022 11:30
Σκουριά στη λεκάνη τουαλέτας: 4 άγνωστα υλικά που θα σας απαλλάξουν στο πι και φι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σκουριά στη λεκάνη είναι ένα επίμονο πρόβλημα στο μπάνιο, που μας ταλαιπωρεί διαρκώς. Έχουμε χρησιμοποιήσει δεκάδες καθαριστικά του εμπορίου, που μόνο κοστοβόρα αποδεικνύονται και χωρίς αποτέλεσμα.

Και αυτό γιατί δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν υλικά, που έχουμε μόνιμα στο μπάνιο και είναι εκείνα που δίνουν τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Παράλληλα, δείτε αυτό το κόλπο με το γιαούρτι στη λεκάνη και θα πάθετε πλάκα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η οδοντόκρεμα. Η οδοντόκρεμα μπορεί να αφαιρέσει την σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας όταν όμως αυτή είναι σε αρχικό στάδιο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία παλιά οδοντόβουρτσα και την αγαπημένη σας οδοντόκρεμα. Η διαδικασία είναι απλή:

  • Βάζετε στην οδοντόβουρτσα αρκετή ποσότητα πάστας
  • Την αλείφετε σε όλη την επιφάνεια της σκουριάς στα τοιχώματα της λεκάνης
  • Την αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και αρχίζετε να τρίβετε έντονα το προβληματικό σημείο με την οδοντόβουρτσα
  • Στην συνέχεια ξεπλύνετε με νερό
  • Αν δείτε ότι η σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας επιμένει μπορείτε να χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν ή καθαριστικό που είναι ειδικό για την απομάκρυνση σκουριάς.

Σκουριά στη λεκάνη τουαλέτας

Παράλληλα, η μαγειρική σόδα και το λεμόνι σίγουρα είναι υλικά πολύ οικονομικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Τα δύο αυτά υλικά μαζί με το κρεμόριο μπορεί να φτιάξουν το τέλειο σπιτικό απορρυπαντικό. Για όσους δεν γνωρίζουν, το κρεμόριο είναι ένα φυσικό συστατικό που προέρχεται από κατακάθι κρασιού και έχει την μορφή της σόδας. Χρησιμοποιείται κυρίως στην ζαχαροπλαστική και μπορείτε να το προμηθευτείτε στα σούπερ μάρκετ. Η ανάμειξη αυτών των τριών συστατικών θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας παχύρρευστης πάστας που θα αφαιρέσει την σκουριά από την λεκάνη της τουαλέτας σας. Η διαδικασία που ακολουθείτε:

  • Βάζετε μία ποσότητα του μείγματος πάνω στην σκουριά μέχρι να την καλύψετε
  • Την αφήνετε να δράσει για 30 λεπτά
  • Μόλις περάσει η μισή ώρα καθαρίζετε με ζεστό νερό και η σκουριά θα εξαφανιστεί

Το ίδιο μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλα σημεία του μπάνιου που έχουν προσβληθεί από τον εχθρό της σκουριάς όπως την

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share