Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γέμισε το σπίτι σας μυρμήγκια από τα φυτά; 5 άγνωστοι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης για να τα διώξετε μια και καλή!

Εύκολες και οικονομικές λύσεις

17 Σεπτεμβρίου 2022 10:19
Γέμισε το σπίτι σας μυρμήγκια από τα φυτά; 5 άγνωστοι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης για να τα διώξετε μια και καλή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές τα μυρμήγκια εμφανίζονται στο σπίτι μας από τα φυτά που έχουμε στη βεράντα ή ακόμα και εσωτερικά.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, καθώς τα απλά εντομοκτόνα δεν τα απωθούν ολοκληρωτικά, έχοντας ως αποτέλεσμα την επανεμφάνισή τους.

Δείτε επίσης: Το κουζινικό "φάρμακο" που αναζωογονεί τα φυτά σας και απομακρύνει τα έντομα μια και καλή

Παρακάτω θα δείτε πέντε φυσικούς τρόπους για να τα εξαφανίσετε για πάντα!

φυτά μυρμήγκια

Αντιμετώπιση μυρμηγκιών με φυσικές μεθόδους

Πασπαλίστε λίγο πιπέρι καγιέν: Αυτό μπορεί να σας ακούγεται σαν απόσπασμα από συνταγή μαγειρικής, είναι όμως μια αποτελεσματική λύση για τα μυρμήγκια στον κήπο σας. Ρίξτε σκόνη καυτερού πιπεριού καγιέν γύρω απ’ τα φυτά σας και τις ρίζες τους. Αυτή η μέθοδος μάλιστα, μπορεί να απωθήσει τα μυρμήγκια χωρίς να τα βλάψει.

Ρίξτε τριμμένη κανέλα: Μια ακόμη μέθοδος για φυσική απαλλαγή από μυρμήγκια, παρόμοια με το πιπέρι καγιέν, είναι η τριμμένη κανέλα. Ρίξτε λοιπόν τριμμένη κανέλα γύρω απ’ τα φυτά σας για να απωθήσετε τους μικροσκοπικούς επισκέπτες.

Προσφέρετέ τους λίγο καλαμποκάλευρο: Το καλαμποκάλευρο φαίνεται να αρέσει πολύ στα μυρμήγκια. Δυστυχώς όμως για εκείνα, δεν μπορούν να το χωνέψουν με αποτέλεσμα να τα εξολοθρεύει. Ρίξτε καλαμποκάλευρο κοντά στις φωλιές τους ή γύρω απ’ τα φυτά σας για να τα αντιμετωπίσετε.

Φτιάξτε ένα μείγμα με βόρακα, ζάχαρη και νερό: Αναμίξτε βόρακα με ζάχαρη και νερό μέχρι να δημιουργήσετε κάτι σαν αλοιφή. Στη συνέχεια τοποθετήστε την αλοιφή κοντά στις εισόδους απ’ τις φωλιές των μυρμηγκιών. Το μείγμα αυτό θα λειτουργήσει σαν “δούρειος ίππος”.Τα μυρμήγκια αγαπούν τις γλυκές λιχουδιές οπότε θα τσιμπήσουν λίγο απ΄το μείγμα σας και θα κουβαλήσουν και στη φωλιά τους. Ο βόρακας όμως θα εξολοθρεύσει τα μυρμήγκια που θα φάνε απ’ το μείγμα.

Προσοχή! Ο βόρακας μπορεί να είναι τοξικός για τα ζώα στον κήπο σας και για εσάς. Συνεπώς, δώστε μεγάλη προσοχή αν τον χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη: Μια άκρως σπιτική λύση για τα μυρμήγκια που λειτουργεί όπως ακριβώς και η προηγούμενη.Κάντε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε το κοντά στις φωλιές τους. Τα μυρμήγκια έλκονται από τη ζάχαρη αλλά η μαγειρική σόδα τα εξολοθρεύει καθώς αντιδρά με μια ουσία στο στομάχι τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share