Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκουριά στα κουζινικά σκεύη: Διώξτε την μια και καλή με μαγειρική σόδα και ένα ακόμα υλικό!

Ανέξοδα και αποτελεσματικά!

14 Σεπτεμβρίου 2022 12:10
Σκουριά στα κουζινικά σκεύη: Διώξτε την μια και καλή με μαγειρική σόδα και ένα ακόμα υλικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σκουριά είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς για τις περισσότερες επιφάνειες και για τα σκεύη.

Παράλληλα, δείτε το θαυματουργό καθαριστικό που θα "σβήσει" τη σκουριά του μπάνιου στο λεπτό

Ο χρόνος, η έκθεση στον αέρα και στην υγρασία ή η επαφή με χημικά προϊόντα αφαιρούν την ομορφιά του καινούργιου από τα αντικείμενα.

Από την άλλη, πιθανώς δεν θέλετε να τα πετάξετε ούτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλες ποσότητες χημικών προϊόντων, σωστά;

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι καιρός να δοκιμάσετε αυτούς τους τρεις εξαιρετικούς φυσικούς τρόπους για απομακρύνετε τη σκουριά!

Καταρχάς είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, για να αποτρέψετε την εμφάνιση της σκουριάς, το καλύτερο είναι να κάνετε σωστή συντήρηση σε όλα σε καθημερινή βάση.

 Σκουριά στα κουζινικά σκεύη

Θα πρέπει να προσπαθείτε να καθαρίζετε και να στεγνώνετε τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τα ασημικά σας και να φροντίζετε τον νεροχύτη σας κάθε μέρα. Αυτός είναι αναμφίβολα ο τρόπος για να διατηρήσετε την ωραία τους εμφάνιση. Εξασφαλίζει επίσης υγιεινή καθαριότητα.

Ωστόσο όλοι έχουμε κάποιο αγαπημένο τηγάνι με λίγη σκουριά από κάτω ή στη λαβή του και δεν μας κάνει καρδιά να το πετάξουμε…

Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, δώστε προσοχή στη πρακάτω πολύ χρήσιμη συμβουλή

Συρμάτινο πετσετάκι και μαγειρική σόδα κατά της σκουριάς

Μπορείτε να βρείτε συρμάτινα πετσετάκια ή σφουγγάρια στο σούπερ μάρκετ της περιοχής σας. Φροντίστε να τα προμηθευτείτε επειδή θα σας φανούν πολύ χρήσιμα. Τώρα, για εγγυηθούμε την αποτελεσματικότητα αυτής της συμβουλής, το κλειδί είναι το «αστέρι» της συνταγής μας: η μαγειρική σόδα.

Τι θα χρειαστείτε;

  • συρμάτινα πετσετάκια
  • μαγειρική σόδα (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος της επιφάνειας που θα καθαρίσετε)

Οδηγίες

  • Ξεκινήστε ζεσταίνοντας λίγο νερό.
  • Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα δοχείο μαζί με τη μαγειρική σόδα. Προσθέστε μονάχα όσο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί ένας πολτός. Η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του αντικειμένου ή της επιφάνειας που θα καθαρίσετε.
  • Στη συνέχεια βάζετε τον πολτό της μαγειρικής σόδας πάνω στο συρμάτινο πετσετάκι ή στο σφουγγάρι. Έπειτα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τη σκουριασμένη επιφάνεια.
  • Να θυμάστε ότι, αν τρίψετε πολύ σκληρά, μπορεί να φθείρετε το σκεύος. Τρίψτε το σκεύος προσεκτικά και έπειτα αφήστε το στην άκρη για πέντε λεπτά.
  • Μετά από πέντε λεπτά ξεπλύντε το με κανονικό νερό.
  • Τα παρακάτω βήματα είναι πολύ σημαντικά. Θα εγγυηθούν ότι η σκουριασμένη κατσαρόλα, το σκουριασμένο τηγάνι ή το σκουριασμένο μαχαίρι σας θα είναι έτοιμα για χρήση.

Πρέπει να στεγνώσετε τελείως το σκεύος με χαρτί κουζίνας. Μόλις τελειώσετε, τρίψτε το σκεύος με λίγο ελαιόλαδο. Καλύψτε την επιφάνειά του και στη συνέχεια αποθηκεύστε το.

Θα λατρέψετε το αποτέλεσμα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share