Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κατσαρόλες και τηγάνια που αστράφτουν; - Το κόλπο βρίσκεται σε αυτό το υλικό

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

13 Σεπτεμβρίου 2022 17:14
Κατσαρόλες και τηγάνια που αστράφτουν; - Το κόλπο βρίσκεται σε αυτό το υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναρωτιέστε πως θα επαναφέρετε τις κατσρόλες και τα τηγάνια στην αρχική τους κατάσταση; Σκέφτεστε πως θα απομακρύνετε καμμένα λίπη και αγχώνεστε; Αν παιδεύεσαι να καθαρίσεις το ταψί μετά το μαγείρεμα, δοκίμασε αυτό το κόλπο και θα σου λυθούν τα χέρια.

Η λύση βρίσκεται μέσα στη κουζίνα και για την ακρίβεια σε ένα υλικό που δεν λείπει ποτέ από ένα νοικοκυριό και αυτό δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο.

κατσαρόλες-λάδι

Με το ελαιόλαδο όλα τα ατσάλινα σκεύη και οι ατσάλινες επιφάνειες θα αστράφτουν

  • Απλώστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα απαλό πανί και
  • τρίψτε τις ατσάλινες κατσαρόλες και τηγάνια σας, τον νεροχύτη ή τον απορροφητήρα έτσι ώστε να απομακρύνετε λεκέδες από νερό ή διάβρωση.
  • Γυαλίστε τα αντικείμενα από ατσάλι με ένα καθαρό απαλό πανί.

Το "παγωμένο" κόλπο που θα κάνει τις κατσαρόλες να γυαλίζουν από καθαριότητα

Έχουμε παρουσιάσει κι αν έχουμε παρουσιάσει εναλλακτικούς τρόπους καθαρισμούς για τις κατσαρόλες και τα τηγάνια μας. Από μαγειρική σόδα και ξύδι μέχρι το φρουτένιο αποτελεσματικό κόλπο καθαρισμού που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Αυτό που δεν γνωρίζουν, σίγουρα, πολλοί είναι το κόλπο με την κατάψυξη. Το καμένο φαγητό αφαιρείται πιο εύκολα από τον πάτο μιας κατσαρόλας ή ενός τηγανιού όταν καταψύχεται. Οπότε βάλε το σκεύος σου για μερικές ώρες στην κατάψυξη πριν το πλύνεις και καθάρισε το ευθείς αμέσως για να γυαλίσει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share