Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έξυπνες λύσεις με σπιτικά υλικά - Το καθάρισμα του φούρνου πιο εύκολο από ποτέ!

Έτσι θα γίνει λαμπίκο

12 Σεπτεμβρίου 2022 11:25
Έξυπνες λύσεις με σπιτικά υλικά - Το καθάρισμα του φούρνου πιο εύκολο από ποτέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν καθαρίζονται όλα τα σημεία στο σπίτι το ίδιο εύκολα. Κάποιες φορές χρειάζεται λίγο παραπάνω κόπο. Αν επιστρατευτούν όμως τα κατάλληλα υλικά και γίνουν οι σωστές κινήσεις, τότε θα έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα χωρίς κόπο.

Οι οικιακές συσκευές είναι γεγονός ότι δεν καθαρίζουν –τις περισσότερες φορές- τόσο εύκολα. Ο καθαρισμός τους είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Τα καθαριστικά είναι σαφέστατα ένας καλός βοηθός στον αποτελεσματικό καθαρισμό του σπιτιού, ωστόσο σίγουρα δεν είναι και η μοναδική λύση. Με φυσικά υλικά που ήδη διαθέτετε στο σπίτι μπορείτε να δείτε αποτελέσματα.

Ο φούρνος είναι μια από τις πιο «παραγωγικές» οικιακές συσκευές, αν μαγειρεύετε συχνά. Ο καθαρισμός της δεν είναι μια τόσο συχνή διαδικασία ειδικά αν ο χρόνος που διαθέτετε για τις δουλειές του σπιτιού είναι περιορισμένος. Κάνετε λάθος αν πιστεύετε ότι μόνο με τη χρήση καθαριστικών θα καταφέρετε να δείτε αποτέλεσμα. Με φυσικά υλικά μπορεί ο φούρνος σας να λάμψει.

Δείτε επίσης: Σχάρα φούρνου "καθρέφτης": Χαρίστε την απόλυτη λάμψη με 2 σπιτικά καθαριστικά κόλπα

Το κόλπο για ένα εύκολο καθάρισμα του φούρνου

καθαρισμα-φουρνου-12-9

Πριν τον καθαρισμό, ο φούρνος θα πρέπει να είναι κρύος. Θα χρειαστείτε ένα μπολ, μαγειρική σόδα, ξύδι και αλάτι.

Στο μπολ που θα περιέχει λίγο ζεστό νερό προσθέστε αρκετή μαγειρική σόδα, (χοντρό) αλάτι και ξύδι. Ανακατέψτε το μείγμα και έχοντας φορέσει τα γάντια σας αρχίστε να τρίβετε τον φούρνο με ένα σφουγγάρι.

Στη συνέχεια, αφήστε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά. Με ένα υγρό, καθαρό και μαλακό πανί αφαιρέστε το και μαζί του… όλα τα λίπη.

Καθάρισμα του φούρνου: Ο τρόπος για να αστράφτει το τζάμι

Μέσα στο διπλό τζάμι του φούρνου συσσωρεύονται με τα χρόνια ένα σωρό βρωμιές από τα άπειρα μαγειρέματά σας.

Καταρχάς γνωρίζετε πως κάθε φούρνος έχει διπλό τζάμι; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το πληροφορηθείτε και να μάθετε πως να καθαρίζετε ανάμεσα στα δύο τζάμια. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πανάκι και μια συρμάτινη κρεμάστρα.

Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσετε το κάτω πορτάκι του φούρνου για να μπορέσετε να περάσετε εύκολα στο επόμενο βήμα.

Αν έχετε κάποια παλιά σιδερένια κρεμάστρα τότε μπορείτε να τη χαραμίσετε για το καλό του φούρνου σας. Βγάλτε το σύρμα και μην το ισιώσετε τελείως γιατί θα σας χρειαστεί ο γάντζος που έχει η κρεμάστρα από φυσικού της για να εισχωρήσετε στο εσωτερικό του διπλού τζαμιού.

Στη συνέχεια, αφού φτιάξετε το σύρμα σας, δέστε εκεί με ένα λαστιχάκι, ένα μαντηλάκι καθαρισμού. Προσέξτε να το δέσετε καλά για να μην σας φύγει και παγιδευτεί μέσα στο διπλό τζάμι του φούρνου.

Αφού φτιάξετε το «εργαλείο» σας, σκύψτε κάτω στο πορτάκι του φούρνου και περάστε το σύρμα μέσα στο τζάμι. Σκουπίστε καλά το εσωτερικό του διπλού τζαμιού και επαναλάβετε με καινούριο μαντηλάκι όταν το πρώτο έχει λερωθεί αρκετά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share