Κυριακή, 02 Απριλίου 2023

Καμμένη κατσαρόλα: 2 θαυματουργά κόλπα για πανεύκολο καθάρισμα

Θα πάθετε πλάκα!

11 Σεπτεμβρίου 2022 15:35
Καμμένη κατσαρόλα: 2 θαυματουργά κόλπα για πανεύκολο καθάρισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συνταγή είναι πλέον γνωστή. Βάλατε το φαγητό στην κατσαρόλα ή το τηγάνι, ανοίξατε το Facebook ή το Instagram, χαζέψατε βιντεάκια στο YouTube και, χωρίς να το πάρετε είδηση, το φαγητό κάηκε και κόλλησε στην κατσαρόλα. Μην μου αγχώνεστε! Με την ευκαιρία, δείτε το σωτήριο φρούτο που θα κάνει τις κατσαρόλες σας λαμπίκο.

Η καμμένη κατσαρόλα μπορεί να καθαριστεί πολύ εύκολα και γρήγορα με δυο πολύ απλούς τρόπους. Θα χρειαστείτε καθημερινά υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι και σχεδόν καθόλου χρόνο για να κάνετε την καμμένη κατσαρόλα ή το καμμένο τηγάνι να λάμψουν σαν καινούργια. Τα παρακάτω “κόλπα” εφαρμόζονται σε ανοξείδωτες κατσαρόλες, τηγάνια και ταψιά.

Καθάρισμα καμμένης κατσαρόλας – 1ος τρόπος

Θα χρειαστούμε:

  • 2 φίλτρα καφέ
  • 3-4 κ.σ. μαλακτικό ρούχων
  • βραστό νερό
  • υγρό σαπούνι καθαρισμού πιάτων
  • σφουγγάρι καθαρισμού πιάτων

Οδηγίες

Σε μια λεκάνη, μουλιάζουμε τα φίλτρα κουζίνας στο μαλακτικό ρούχων μέχρι να το απορροφήσουν όλο. Στη συνέχεια τα απλώνουμε για να στεγνώσουν πολύ καλά. (Στο παραπάνω βίντεο χρησιμοποιούνται dryer sheets τα οποία προς το παρόν δεν διατίθενται προς πώληση στην Ελλάδα). Όταν πλέον στεγνώσουν, γεμίζουμε την καμμένη κατσαρόλα με βραστό νερό. Ρίχνουμε μέσα τα φίλτρα και το σαπούνι πιάτων και τα αφήνουμε για μια ώρα. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και τρίβουμε με το σφουγγάρι καλά μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα λίπη.

Καθάρισμα καμμένης κατσαρόλας – 2ος τρόπος

Θα χρειαστούμε:

  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • 2 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • νερό
  • σφουγγάρι καθαρισμού πιάτων

Οδηγίες

Γεμίζουμε την καμμένη κατσαρόλα με ένα δάχτυλο νερό και προσθέτουμε το ξύδι. Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε το υγρό μείγμα να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. Αφήνουμε να δράσει για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στον νεροχύτη και με το σφουγγαράκι τρίβουμε καλά την κατσαρόλα. Αν έχουν μείνει σημάδια από καμμένα λίπη, φτιάχνουμε μια πάστα χρησιμοποιώντας 1 κ.σ. μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες νερό. Την αλείφουμε στις βρωμιές που επιμένουν και αφήνουμε να δράσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίζουμε με το σφουγγαράκι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share