Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Τζάμι ντουζιέρας: Το απίθανο κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε τα άλατα

Θα γίνει σαν καινούργιο

9 Σεπτεμβρίου 2022 14:15
Τζάμι ντουζιέρας: Το απίθανο κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε τα άλατα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν στο μπάνιο σου έχεις τοποθετήσει ντουζιέρα με τζάμι τότε σίγουρα έχεις να αντιμετωπίσεις τον εφιάλτη με τα άλατα. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό με 2 σπιτικά υλικά για να γίνει το τζάμι φούρνου σαν καινούργιο στο πι και φι.

Η πρόληψη θα βοηθήσει, αν δηλαδή κάθε φορά μετά το μπάνιο σου δεν αφήνεις τις επιφάνειες βρεγμένες. Αποτρέποντας την υγρασία , τα άλατα θα μειωθούν σημαντικά. Στην περίπτωση που θες να τα ξεφορτωθείς, το ξύδι θα σε βοηθήσει και πάλι.

Τρίψε την επιφάνεια του τζαμιού με ξύδι και νερό ή ξύδι και οινόπνευμα. Για έξτρα πινελιά μπορείς να βάλεις στο μείγμα μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Το μπάνιο σου θα λάμψει και θα μυρίζει υπέροχα!

Τζάμι ντουζιέρας: Το απίθανο κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε τα άλατα

Τέντες: Οι παλιοί μίλησαν - Καθαρίστε τις με αυτά τα πανέξυπνα κολπάκια και θα σωθείτε

Ο καθαρισμός τους είναι μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση. Μιλάμε για τις τέντες οι οποίες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα μιας και «χτυπιούνται» συνεχώς από τις καιρικές συνθήκες. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τις διατηρείτε πάντα σαν καινούργιες. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε τα πλακάκια της βεράντας από τη σκόνη και τη βροχή.

Το βασικό πρόβλημα που σας απασχολεί είναι πώς θα καταφέρετε να καθαρίσετε την εξωτερική μεριά των τεντών του. Οι λύσεις είναι δύο. Μπορείτε να ζητήσετε από τον γείτονά σας που μένει στον από πάνω από το δικό σας όροφο να σας αφήσει να περάσετε στη βεράντα του και να καθαρίσετε με μια σκούπα τις τέντες σας. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό θα πρέπει κλείνοντάς τες σιγά-σιγά (όπως η τέντα τυλίγεται) να καθαρίζετε ό,τι λεκέ βρίσκετε ανεβαίνοντας σε μια σκάλα. Προτιμήστε τη δεύτερη λύση μόνο αν μένετε σε μονοκατοικία.

  • Για να αποφύγετε το σάπισμα του τεντόπανου καλό είναι να απομακρύνετε τους λεκέδες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ό,τι πέφτει πάνω στις τέντες σας καλό είναι να βγαίνει αμέσως διαφορετικά μπορεί να διαβρώσει τα τεντόπανα.
  • Για μικρούς και εύκολους λεκέδες καθαρίστε τους όταν η τέντα σας είναι στεγνή με ένα απαλό βούρτσισμα το οποίο θα κάνετε με μια σκούπα και κρύο ή χλιαρό νερό. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό καθώς αυτό μπορεί να συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος.
  • Για πιο επίμονους λεκέδες καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό απορρυπαντικό. Βάλτε λίγο από αυτό πάνω στη σκούπα σας και τρίψτε το σημείο που βρίσκεται ο λεκές. Ξεπλύνετε την τέντα σας καλά με νερό. Είναι πολύ σημαντικό αμέσως μετά να αφήνετε τις τέντες σας ανοιχτές έτσι ώστε να στεγνώνουν φυσικά με τη βοήθεια του ηλίου.

Τέντες: Οι παλιοί μίλησαν - Καθαρίστε τις με αυτά τα πανέξυπνα κολπάκια

Αν δεν θέλετε να δείτε ποτέ λεκέδες μούχλας στις τέντες σας θα πρέπει να τις περάσετε με ένα υγρό σιλικόνης που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία. Με αυτόν τον τρόπο κάνετε την τέντα σας αδιάβροχη με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει από τη βροχή.

Αν τέλος παρατηρήσετε κάποια μικροσχισίματα και μικροφθορές στις τέντες σας καλό θα είναι να τα μπαλώσετε γρήγορα για να μην χειροτερεύσουν τα πράγματα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να καλύψετε την τρύπα με ένα κομμάτι τεντόπανο ή καραβόπανο το οποίο θα κόψετε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι λίγο μεγαλύτερο από την τρύπα και θα ράψετε με μια σακοράφα. Αν δεν μπορείτε να μπαλώσετε μόνοι σας την τέντα ζητήστε από κάποιον ειδικό να το κάνει για εσάς. Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία καθώς οι τέντες βρίσκονται αρκετά ψηλά και θα πρέπει να τις ράψετε ανεβαίνοντας σε μια σκάλα.

Αποφεύγετε να μαζεύετε τις τέντες σας όταν είναι βρεγμένες ενώ αμέσως μετά από βροχή καλό είναι να τις κατεβάζετε για να στεγνώνουν φυσικά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share