Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο «σωτήρας» των φυτών στο μπαλκόνι; Η χρήση του σκόρδου που δε γνώριζε κανείς!

Φυσικό φυτοφάρμακο

5 Σεπτεμβρίου 2022 17:01
Ο «σωτήρας» των φυτών στο μπαλκόνι; Η χρήση του σκόρδου που δε γνώριζε κανείς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως φαίνεται το σκόρδο δεν είναι ικανό να μειώνει μόνο την πίεση αλλά και τα ενοχλητικά για τα φυτά έντομα και σκουλήκια, σύμφωνα με αμερικανό επιστήμονα. Με την ευκαιρία, δείτε ποιο φυτό θα αλλάξει τη ζωή σας στο σπίτι.

Πρόκειται για τον Έρικ Μπλοκ, ερευνητή του Πανεπιστημίου του Άλμπανι, ο οποίος υποστηρίζει με σθένος τον φυσικό «χημικό» πόλεμο του σκόρδου. Ο ίδιος βεβαιώνει ότι η ουσία αλισίνη που απελευθερώνει ο βολβός όταν δέχεται «επίθεση» από πεινασμένα σκουλήκια, θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα για αρκετά λαχανικά.

Έτσι, δημιούργησε το ΝΕΜguard, ένα φυτοφάρμακο από σκόρδο το οποίο κατά τις πρώτες δοκιμές έδωσε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, όπως εκτιμά ο Μπλοκ – ο οποίος έχει στα άμεσα σχέδιά του την έγκριση του προϊόντος σε Ευρωπαϊκή Ένωση αρχικά και ΗΠΑ αργότερα – θα περάσουν ακόμη κάποια χρόνια έως ότου το φυσικό φυτοφάρμακο κάνει την εμφάνισή του στην αγορά.

φυτα-μπαλκονι-σκορδο-5-9

Δεν πάει ο νους σας: Με αυτό το καλλυντικό θα σταματήσει το τσίμπημα κουνουπιών να σας τρώει!

Όσο προσεκτικοί και αν είστε, όσα εντομοαπωθητικά κι αν απλώνετε πάνω σας κάποια στιγμή θα γίνει η “στραβή” και θα αποκτήσετε το πρώτο τσίμπημα κουνουπιού του καλοκαιριού. Επίσης, δείτε μια σπιτική συνταγή για να τα εξαφανίσετε τα κουνούπια.

Μην πτοείστε! Εμείς σας έχουμε τον τρόπο για να γλιτώσετε μια και καλή από την τρομερή φαγούρα που φέρνουν τα τσιμπήματα. Η αίσθηση της φαγούρας προκύπτει από την αλληλεπίδραση του τσιμπήματος με τον αέρα. Έτσι, για να σταματήσετε τη φαγούρα θα πρέπει να μπλοκάρετε τον αέρα που φτάνει στο τσίμπημα.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχετε είναι να βάλετε πάνω στο τσίμπημα διαφανές βερνίκι νυχιών. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά είναι δοκιμασμένο και έχει αποτέλεσμα. Τα συστατικά του βερνικιού είναι αυτά που κρατάνε τον αέρα μακριά από το τσίμπημα. Έτσι δεν αισθάνεστε φαγούρα.

Απλώνετε το βερνίκι πάνω στο τσίμπημα όσο συχνά νιώθετε ότι χρειάζεται μέχρι αυτό να εξαφανιστεί. Πριν φύγετε, λοιπόν, για τις καλοκαιρινές σας διακοπές προμηθευτείτε μερικά μπουκαλάκια διάφανου βερνικιού για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share